Lifestyle kupatilo
18.09.2021.

Pet aktivnih trendova za moderna kupatila

Postoje ljudi koji vole moderne stvari i vole da uvek budu u trendu. Nije li tako? I u većini slučajeva tako je na svim poljima. A kako u svom životnom veku svaki čovek u proseku provede deset posto vremena u kupatilu, složićete se da je skroz uredu biti in i kada je kupatilo u pitanju. I vi ste razmišljali da imate moderno kupatilo? Evo trendova koje treba da pratite.

SANITARIJE U BOJI

Odavno je prestalo da važi pravilo da sanitarije u kupatilu moraju biti u beloj boji. Naprotiv, danas u ponudi imamo veliki izbor lavaboa, wc šolja, wc daski u različitim bojama. Sa jedne strane tu su nesvakidašnje crne, luksuzne varijante koje se odlično uklapaju sa svetlim pločicama ili drugim sanitarijama dajući im odgovarajući kontrast. Ovakva sanitarija u boji je pravi hit poslednjih godina . Pored crne, tu su i mat bež, mat bela i mat siva sanitarija koje krase moderna kupatila širom sveta.

sanitarija u boji

WALK IN SISTEM TUŠIRANJA

Zahvaljujući inovativnim slivnicima, poznatijim kao tuš kanalice, danas imamo tuširanje u nivou poda, odnosno na pločicama. Naime, tuš kanalice se ugrađuju u pod i odvode vodu od tuširanja u kanalizaciju. Pored funkcionalnosti, tuš kanalice su i estetski veoma značajne, jer se odlično uklapaju sa enterijerom. Ugradnjom kanalica nema potrebe za kadicama jer one više nemaju funkciju. Upravo zahvaljujući tome, ulazak u zonu tuširanja je bez prepreka, što je veoma bitno kod male dece ili osoba sa invaliditetom.

Sa druge strane, pored tuš kanalica tu su tuš stene i tuš paravani, koji omogućavaju lako, jednostavno i prijatno tuširanje pri čemu će ostatak prostora u kupatilu biti zaštićen od prskanja. Tuš stene su vrste tuš paravana. U pitanju su pregrade od kaljenog stakla, koje se mogu postaviti gde god je to potrebno, štedeći prostor i čineći ga vizuelno većim nego što on jeste. Upravo zbog toga, tuš stene se primenjuju u malim kupatilima.

walk in tuš stena i aco kanalica

Tuš paravani su stakleni paneli sa vratima i mogu biti pravougani, kvadratni, kružni, polukružni, baš kao i tuš kabine. Prednost paravana je što se lako održavaju, zauzimaju malo prostora, a pružaju dovoljno komfora. Drugim rečima, lepo, elegantno i korisno.

UNIKATAN KUPATILSKI NAMEŠTAJ

Moderna kupatila danas su opremljena nesvakidašnjim kupatilskim nameštajem . Ono što mu daje draž jeste jedinstvenost koju modeli poseduju u kombinaciji boja, oblika, materijala. Dizajn se kreće od ultra modernih, preko luksuznih varijanti do retro modela. Horizontalni ormarići i police za lavabo, ormari i vertikale, komode, viseći gornji elementi i ormarići uz ogledalo čine kupatilski nameštaj. Svaki od njih je priča za sebe, a njihova međusobna kombinacija daje modernu bajku u vašem kupatilu.

creavit kupatilski namestaj

SAMOSTOJEĆA KADA

Da bi vaše kupatilo bilo ful moderno, ono mora imati samostojeću kadu. To su vam one kade koje smo viđali u filmovima, koje su odisale posebnim vidom romanitike i zadovoljstva. Današnje samostojeće kade zadržale su sve to, ali sumnogo modernije i luksuznije. Da li se javaljaju u crnoj, beloj ili crno-beloj sjajnoj varijanti, one su neodoljive. Bez obzira da li se nalaze na sredini kupatila, ističući time slobodu i povećavajući osećaj opuštenosti ili se nalaze u bilo kom drugom delu kupatila, one dominiraju prostorom. Njihova lepota ogleda se u jedinstvenom dizajnu, boji, njihovim oštrim ili zaobljenim ivicama, sa retro nogicama ili bez njih.

samostojece kade diplon

Pored lepote, samostojeće kada su funkcionalne, veoma jednostavne za održavanje, jednostavne i jedinstvene i kao takve odlično se uklapaju u svaki enterijer. Izborom samostojeće kade, vaše kupatilo će dobiti moderan, luksuzan izgled, ali i mesto u kome ćete sve više provoditi vremena.

LUKSUZNI DETALJI

Kada je kupatilo u pitanju, kupatilska galanterija - držači za peškire, ubruse, toalet papir, posuda za četkice, dozator ili posuda za sapun, su sitnice koje život znače. Nebrojeno puta bili smo u situciji da unošenjem neke sitnice, stvorimo potpuno novi doživljaj prostora. Međutim kod kupatila ove sitnice su neophodni i njegov sastavni deo. U modernim kupatilima ove sitnice, pored funkcionalnosti, veliki značaj imaju i u estetici.

Ovi detalji imaju jaku zlatnu boju, kojau kombinaciji sa staklom ili inoxom daju luksuzan, prestižan izgled vašem kupatilu.Ukoliko su vam se ove ideje dopale, znači da ste i vi spremni za moderno kupatilo. Ostaje vam samo da još da ih usvojite i uživate.

wenko kupatilska galanterija za kupatilo

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Držači peškira SE02911 60cm
Diplon jednodelni držač peškira SE02911Dužina: 60cmZidna montažaZavršna obrada: CrnaSa ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.850,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Tuš vrata i stene BP5717-90
Diplon tuš stena BP5717 90cmVisina: 200cmŠirina: 90cmDebljina stakla vrata: 8mmCrna alu...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
19.660,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon samostojeća kada NoraDimenzije:Dužina: 170cmŠirina: 75cmVisina: 60cmDubina: 46cm...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
98.880,00 RSD

Slični članci

10.
Mar.
2021.
Lifestyle kupatilo
Renoviranje i opremanje kupatila se u poslednje vreme radi po najnovijim i veoma popularnim trendovima uređenja enterijera.
01.
Sep.
2019.
Brendovi kupatilske opreme
Ukoliko želite da vaše kupatilo bude funkcionalno i skladno uređeno nije dovoljno da ga samo opremite osnovnom sanitarijom. Pored toga što mora...
20.
Nov.
2018.
Brendovi kupatilske opreme
Kupatilo nije više samo funkcionalan prostor- moderna kupatila se veličaju kao savršene oaze mira i mesta za opuštanje. Zahvaljujući raz...
Trenutno nema komentara