Lifestyle kupatilo
18.09.2021.

Pet aktivnih trendova za moderna kupatila

Postoje ljudi koji vole moderne stvari i vole da uvek budu u trendu. Nije li tako? I u većini slučajeva tako je na svim poljima. A kako u svom životnom veku svaki čovek u proseku provede deset posto vremena u kupatilu, složićete se da je skroz uredu biti in i kada je kupatilo u pitanju. I vi ste razmišljali da imate moderno kupatilo? Evo trendova koje treba da pratite.

SANITARIJE U BOJI

Odavno je prestalo da važi pravilo da sanitarije u kupatilu moraju biti u beloj boji. Naprotiv, danas u ponudi imamo veliki izbor lavaboa, wc šolja, wc daski u različitim bojama. Sa jedne strane tu su nesvakidašnje crne, luksuzne varijante koje se odlično uklapaju sa svetlim pločicama ili drugim sanitarijama dajući im odgovarajući kontrast. Ovakva sanitarija u boji je pravi hit poslednjih godina . Pored crne, tu su i mat bež, mat bela i mat siva sanitarija koje krase moderna kupatila širom sveta.

sanitarija u boji

WALK IN SISTEM TUŠIRANJA

Zahvaljujući inovativnim slivnicima, poznatijim kao tuš kanalice, danas imamo tuširanje u nivou poda, odnosno na pločicama. Naime, tuš kanalice se ugrađuju u pod i odvode vodu od tuširanja u kanalizaciju. Pored funkcionalnosti, tuš kanalice su i estetski veoma značajne, jer se odlično uklapaju sa enterijerom. Ugradnjom kanalica nema potrebe za kadicama jer one više nemaju funkciju. Upravo zahvaljujući tome, ulazak u zonu tuširanja je bez prepreka, što je veoma bitno kod male dece ili osoba sa invaliditetom.

Sa druge strane, pored tuš kanalica tu su tuš stene i tuš paravani, koji omogućavaju lako, jednostavno i prijatno tuširanje pri čemu će ostatak prostora u kupatilu biti zaštićen od prskanja. Tuš stene su vrste tuš paravana. U pitanju su pregrade od kaljenog stakla, koje se mogu postaviti gde god je to potrebno, štedeći prostor i čineći ga vizuelno većim nego što on jeste. Upravo zbog toga, tuš stene se primenjuju u malim kupatilima.

walk in tuš stena i aco kanalica

Tuš paravani su stakleni paneli sa vratima i mogu biti pravougani, kvadratni, kružni, polukružni, baš kao i tuš kabine. Prednost paravana je što se lako održavaju, zauzimaju malo prostora, a pružaju dovoljno komfora. Drugim rečima, lepo, elegantno i korisno.

UNIKATAN KUPATILSKI NAMEŠTAJ

Moderna kupatila danas su opremljena nesvakidašnjim kupatilskim nameštajem . Ono što mu daje draž jeste jedinstvenost koju modeli poseduju u kombinaciji boja, oblika, materijala. Dizajn se kreće od ultra modernih, preko luksuznih varijanti do retro modela. Horizontalni ormarići i police za lavabo, ormari i vertikale, komode, viseći gornji elementi i ormarići uz ogledalo čine kupatilski nameštaj. Svaki od njih je priča za sebe, a njihova međusobna kombinacija daje modernu bajku u vašem kupatilu.

creavit kupatilski namestaj

SAMOSTOJEĆA KADA

Da bi vaše kupatilo bilo ful moderno, ono mora imati samostojeću kadu. To su vam one kade koje smo viđali u filmovima, koje su odisale posebnim vidom romanitike i zadovoljstva. Današnje samostojeće kade zadržale su sve to, ali sumnogo modernije i luksuznije. Da li se javaljaju u crnoj, beloj ili crno-beloj sjajnoj varijanti, one su neodoljive. Bez obzira da li se nalaze na sredini kupatila, ističući time slobodu i povećavajući osećaj opuštenosti ili se nalaze u bilo kom drugom delu kupatila, one dominiraju prostorom. Njihova lepota ogleda se u jedinstvenom dizajnu, boji, njihovim oštrim ili zaobljenim ivicama, sa retro nogicama ili bez njih.

samostojece kade diplon

Pored lepote, samostojeće kada su funkcionalne, veoma jednostavne za održavanje, jednostavne i jedinstvene i kao takve odlično se uklapaju u svaki enterijer. Izborom samostojeće kade, vaše kupatilo će dobiti moderan, luksuzan izgled, ali i mesto u kome ćete sve više provoditi vremena.

LUKSUZNI DETALJI

Kada je kupatilo u pitanju, kupatilska galanterija - držači za peškire, ubruse, toalet papir, posuda za četkice, dozator ili posuda za sapun, su sitnice koje život znače. Nebrojeno puta bili smo u situciji da unošenjem neke sitnice, stvorimo potpuno novi doživljaj prostora. Međutim kod kupatila ove sitnice su neophodni i njegov sastavni deo. U modernim kupatilima ove sitnice, pored funkcionalnosti, veliki značaj imaju i u estetici.

Ovi detalji imaju jaku zlatnu boju, kojau kombinaciji sa staklom ili inoxom daju luksuzan, prestižan izgled vašem kupatilu.Ukoliko su vam se ove ideje dopale, znači da ste i vi spremni za moderno kupatilo. Ostaje vam samo da još da ih usvojite i uživate.

wenko kupatilska galanterija za kupatilo

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Držači peškira SE02911 60cm
Diplon jednodelni držač peškira SE02911Dužina: 60cmZidna montažaZavršna obrada: CrnaSa ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.850,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ormarići sa umivaonikom CR-LG0070.01.KN
Creavit Legno ormarić sa lavaboomKupatilski ormarić idealan za kupatila malih i srednji...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
44.710,00 RSD
Ušteda 15%
52.600,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Tuš vrata i stene BP5717-90
Diplon tuš stena BP5717 90cmVisina: 200cmŠirina: 90cmDebljina stakla vrata: 8mmCrna alu...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
19.660,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon Nora samostojeća kadaAkrilna kada za kupatiloDimenzije: 170x75cmVisina: 60cmDubi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
79.100,00 RSD
Ušteda 20%
98.880,00 RSD

Slični članci

09.
Oct.
2023.
Lifestyle kupatilo
Podno grejanje dnevne sobe je efiksano i ekonomično rešenje. Uz kvalitetne podne pločice, granitne ili keramičke, održavanje temperature i higijene u ...
01.
Sep.
2019.
Brendovi kupatilske opreme
Ukoliko želite da vaše kupatilo bude funkcionalno i skladno uređeno nije dovoljno da ga samo opremite osnovnom sanitarijom. Badella vam nudi kupatilo ...
20.
Nov.
2018.
Brendovi kupatilske opreme
Kupatilo nije više samo funkcionalan prostor, već savršena oaza mira i mesto za opuštanje. Zahvaljujući različitim stilovima, dizajnu i ...
Trenutno nema komentara