Lifestyle kupatilo
01.12.2022.

Novogodišnja dekoracija za kupatila

Bliže se novogodišnji i božićni praznici, a to je idealan trenutak da okitite svoj dom, spremno ispratite staru i dočekate Novu godinu. Novogodišnja dekoracija u vašoj kući može biti veoma zanimljiva, naročito ako se malo poigrate i prepustite prazničnoj magiji. Da biste priredili nezaboravno praznično raspoloženje, vreme je da počnete da smišljate nove ideje za novogodišnju dekoraciju. Ako vas kićenje jelke i ukrašavanje prostorija čini srećnim, onda podjednaku pažnju morate posvetiti čitavom domu, a ne samo dnevnom boravku. Porodično ukrašavanje doma može biti zabavna i emotivna aktivnost koju možete negovati iz godine u godinu i načiniti od nje tradiciju koju će generacije nastavljati.

Novogodišnja dekoracija je sjajan način da zimsku idilu učinite još zabavnijom, te kupatilo ne smete izostaviti iz svojih planova i u dom unesite duh praznika.

Zašto je važna dekoracija kupatila

Dekoracija doma ne završava se u dnevnoj sobi. Kupatilo je prostorija koju svi ukućani koriste, što je jedan od glavnih razloga za ukrašavanje. Praznici su vreme kada se okuplja porodica i prijatelji kako bi proveli lepe zajedničke trenutke, družili se i uživali. Ukoliko ćete tokom praznika imati goste i pritom želite da ih zadivite svojom kreativnošću dovoljno je da promenite ili unesete nekoliko detalja u vaše kupatilo, a njegov novi i svež izgled biće odmah primećen. Novogodišnji praznici služe da se zabavite, opustite i družite sa najbližima, a da bi doživljaj bio bolji lepa dekoracija dnevne sobe, trpezarije, hodnika pa čak i kupatila upotpuniće ceo ugođaj. Pokloni za Novu godinu jesu važni i sastavni su deo praznika, ali njihovo deljenje i otvaranje mora biti u toploj, prazničnoj atmosferi svojstvenoj svakom domu, te je dobro pripremiti se na vreme i istražiti mogućnosti ukrašavanja svih prostorija. 

Novogodišnja dekoracija kupatila ideje

Ponekad mali detalji mogu mnogo ulepšeti prostor i učiniti ga prijatnijim za boravak. Malo kupatilo možete dekorisati sitnijim i prikladnim dodacima, a veće upotpuniti elegantnijim i prazničnim elementima. Ako želite da vam kupatilo tokom praznika bude lepo i inspirativno predlažemo neke simpatične ideje koje ga mogu u potpunosti transformisati i promeniti mu izgled. Ovi predlozi za novogodišnju dekoraciju mogu pomoći da vaše moderno kupatilo bude ukrašeno sa  velikom dozom ukusa i stila.

novogodisnja dekoracija kupatilo

Ukrasne sveće

Mali detalji poput nežnih znakova pažnje svakako zaslužuju da se nađu u vašem kupatilu. Svećice su veoma popularan dekorativni element koji svakom prostoru vraća sjaj i toplinu, stvarajući intimnu i magičnu atmosferu. Koriste se za dekoraciju u bilo kom delu domaćinstva, ali su u posebnim prilikama kao što je novogodišnja dekoracija kupatila zaista prekrasan komad. Ukrasne svećice mogu biti mirišljave, u boji, u obliku zimskih čarolija i šišarki i druge slične..

Mala novogodišnja jelka

Gde god nađeš zgodno mesto, ti jelku posadi. Da bi kupatilo bilo lepo i okićeno, ne morate ga zatrpavati glomaznim ukrasima. Zato mala patuljasta ukrasna jelka može biti savršen dekorativni element tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Ukoliko je vaše kupatilo prostranije, novogodišnja jelka srednje veličine biće takođe lep ukras. Ako je postavite na mesto gde ne zauzima previše prostora učiniće da kupatilo izgleda čarobno i praznično.

Novogodišnje zavese i peškiri

Ukoliko je kraj kalendarske godine period kada obnavljate svoje kupatilske aksesoare, prazničnu atmosferu možete upotpuniti novom zavesom za kadu i peškirima sa novogodišnjim i prazničnim slikama. Zavese za kupatilo mogu biti jako lepe i sa različitim sličicama poput zavejane jelke, belog Sneška i još mnogo toga. Zavesa se može uklopiti sa malom tepih stazicom uslikanom takođe interesantnim novogodišnjim animacijama, koja se postavlja ispred kade ili tuš kabine. Na peškire obratite više pažnje jer su vrlo važni za ličnu higijenu, a pored toga mogu poslužiti kao savršena dekoracija u kupatilu. Tri peškira poređana od najmanjeg ka najvećem ispružite na držaču za peškire, tako da budu u centru pažnje i na veoma istakutom mestu. Još bolje će izgledati ako animacija na peškirima bude snežna i novogodišnja, jer će upotpuniti prazničnu čaroliju. Jako su moderni i lepi peškiri sa vezom na rubovina, recimo sa izvezenim grančicama ili slikom Deda Mraza sa džakom punim poklona.

Držači četkica, sapuna i dozatori za sapun u prazničnim bojama

Interesantan detalj u prazničnoj crvenoj ili zelenoj boji može biti držač za četkice ili sapun, kao i dozer za sapun. Ako volite impresivnu i nesvakidašnju kupatilsku galanteriju koja iskače iz okvira i ne postoji samo da bi obavljala svoju praktičnu funkciju, onda je ovo sjajan dodatak novogodišnjim ukrasima koji bi mogli da krase vaše kupatilo.

Novogodišnje lampice i sjaj

Ako ste ljubitelj boja i lampica, vaše kupatilo može biti dekorisano i novogodišnjim lampicama. Mogu izgledati jako lepo ako se postave oko ogledala iznad umivaonika, jer ogledalo zapravo stvara vizuelni utisak veće prostorije. Šarene i treptave lampice su idealna novogodišnja dekoracija za malo kupatilo.

novogodišnja dekoracija

Zimzelena novogodišnja dekoracija kupatila

Ukoliko volite miris biljne svežine svoje kupatilo možete dekorisati grančicama bora i ubaciti ih u staklenu elegantnu vazu, koja se uklapa u svečani novogodišnji ambijent. Dekoracija će biti idealna ako vazu stavite na postolje lavaboa odmah pored ogledala.  Takođe, ikebane ili venčići od zimzelenog drveća su izuzetno popularan način da ukrasite svoje kupatilo jer doprinose toploj prazničnoj atmosferi. Ukrašenu ikebanu možete zakačiti oko držača za peškire u blizini ogledala, na zidu ili pločicama, kao i na vratima sa unutrašnje strane kupatila.

Novogodišnji aksesoari

Takođe, toalet papir možete dekorisati na više načina. Napravite kupu od rolni toalet papira i na svakoj od njih zavežite mašnu crvenom trakom. Još jedan detalj za dekoraciju kupatila može biti gipsano postolje za toalet papir ili ubruse sa motivom recimo Sneška Belića, koji izgleda tako kao da drži rolnu. Ukoliko imate malu decu ova ideja će mališane sigurno oduševiti. Nabavite malu stazu sa slikom ili odelom Deda Mraza koja se stavlja na pločicama oko šolje, zatim navlake za dasku na šolji i vodokotlić, pa ih “obucite u svoja nova odela”. Svaki put kada vaša deca uđu u toalet biće oduševljena prizorom.

Kupatilo je poseban prostor u vašem domu i ono zahteva posebnu pažnju, jer to je mesto u kome provodite naintimnije trenutke. Kupatilo služi za opuštanje i relaksaciju od svakodnevih obaveza i zaista zaslužuje da ga tretirate kao važno mesto. Da bi izgledalo savršeno kao i ostatak domaćinstva, potrebno je da ga okitite i ukrasite onako kako zaslužuje - prazničnom i novogodišnjom kupatilskom dekoracijom.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Držači četkica W22906100
Wenko Polaris Nodi držač za četkice Dekorativna čaša za četkice i pastu za zubeMaterija...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
950,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Aksesoar W22615100
Wenko The Collection Rose univerzalna kutijaMaterijal: PlastikaŠirina: Ø11cmVisina: 11c...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.120,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon zavesa za kupatilo CN73131Kupatilska zavesa za tuš kabinu i kaduLaka za održavan...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.180,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dozatori za sapun W23267100
Wenko Keo Copper dozator za tečni sapunMaterijal: KeramikaŠirina: Ø 7.5cmVisina: 17cmZa...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.700,00 RSD

Slični članci

25.
Aug.
2020.
Lifestyle kupatilo
Peškiri različitih boja i veličina mogu biti sastavni deo uređenja kupatila, jer se svakodnevno koriste za upotrebu. Razni dezeni i oblici mogu doprin...
07.
Mar.
2020.
Lifestyle kupatilo
Možda nismo ni svesni koliko često ga konzumiramo, jer je deo naše rutine. Pogotovo nakon svetskoh kraha prilikom pandemije koja nas je naterala ...
31.
Oct.
2016.
Lifestyle kupatilo
U serijalu Kupatila budućnosti predstavićemo koncepte i prototipe novih kupatilskih elemenata, dizajnerske radove koji spajaju moderne trendove, tehnolo...

Ostali komentari

  • Vesna
    Vesna

    Dobar dan. Interesuju me novogod.zavese za kupatilo, dimenzije, dezeni, cena..

    02.12.2022. 14:40