Opšti uslovi kupovine putem internet prodaje

Na osnovu odredbi članova  Zakona o zaštiti potrošača ("Sl. glasnik RS", br. 88/2021) i to člana12,  člana 26. do člana 36. i člana 55, kompanija Diplon doo Beograd,  svoje potrošače koji robu kupuju putem internet sajta www.diplon.net obaveštava o pravilima i uslovima korišćenja.

Korišćenjem sajta saglasni ste i prihvatate navedena pravila i uslove korišćenja koji mogu biti ažurirani bez prethodne najave i obaveštenja, stoga vam preporučujemo da ih povremeno pogledate.

Prodaja robe putem internet prodavnice Diplon Kupatila obavlja se u okviru registrovane delatnosti privrednog društva Diplon doo Beograd

Adresa za izjavljivanje reklamacije je: reklamacije@diplon.rs

Osnovna obeležja robe mogu se naći na sajtu www.diplon.net

Prema odredbama Zakona o zaštiti potrošača ("Sl. glasnik RS", br. 88/2021) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.diplon.net smatra se prodajom na daljinu

Proizvodi koji se prodaju putem internet sajta www.diplon.net poseduju svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji

Prodajna cena robe naznačena je za svaki artikal, sve cene izražene su sa uračunatim PDV-om.

Slike i opisi pojedinih proizvoda dobijeni su od proizvođača ili dobavljača i može se dogoditi da ne budu identični stvarnom izgledu proizvoda (najčešće u kontekstu boje), te iz napred navednih razloga zadržavamo parvo na odstupanje od opisa ili slike proizvoda.

Kupljenu robu isporučujemo na način kako je to definisano na strani USLOVI ISPORUKE

Mogućnost kupovine robe uz posebne cenovne pogodnosti i/ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja) obavlja se u skladu sa uslovima objavljenim na internet sajtu www.diplon.net

Potrošač robu koju kupuje putem internet sajta www.diplon.net može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, kao i istaknutim platnim karticama u trenutku kupovine na sajtu

Potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster POTVRDI preuzima obavezu plaćanja naručene robe

Saobraznost robe se isključivo utvrđuje prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom Deklaracijom

Diplon doo Beograd je dužan da svu robu kupljenu preko internet prodavnice na sajtu  www.diplon.net  isporuči saobraznu ugovoru. Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, potrošač koji je obavestio prodavca o nesaobraznosti, ima pravo da zahteva od prodavca da otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe. Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi sajt www.diplon.net

Ukoliko prilikom prijema robe potrošač ustanovi da artikal želi da zameni za drugi artikal, koji može biti veće, manje ili iste cenovne kategorije od predhodno poručenog, potrošač može zameniti artikal u roku od 14 dana na način kako je to definisano na strani zamena.

Ukoliko nakon prijema robe potrošač istu ne želi da zadrži, ima pravo na odustanak ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetnu robu, u roku od 14 dana na način kako je to definisano na strani pravo na odustajanje.

Za robu koja je poručena putem online prodavnice potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem online prodavnice. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete pronaći na strani reklamacije.

Potrošački spor može se rešiti postupkom vansudskog rešavanja potrošačkih sporova. Kao trgovac smo dužni da vas obavestimo da smo po zakonu obavezni da učestvujemo u ovakvom postupku. Vansudsko rešavanje potrošačkih sporova obavlja se na transparentan, efikasan, brz i pravičan način pred telom za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova čiju listu javno objavljuje ministarstvo. Postupak pred telom može da pokrene potrošač, samo ukoliko je prethodno izjavio reklamaciju ili prigovor trgovcu. Vansudsko rešavanje potrošačkog spora može da traje najduže 90 dana od dana podnošenja predloga.

Lista tela za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova: https://vansudsko.mtt.gov.rs/adrbodies 

Diplon doo Beograd u svojstvu prodavca, kao i proizvođači svih proizvoda koji se prodaju preko internet prodavnice, garantuju potrošačima da će proizvod, ukoliko se koristi pravilno i u skladu sa priloženim uputstvima, u garantnom roku ispravno da funkcioniše.

Za proizvode koji nose oznaku Diplon, kompanija Diplon doo Beograd ima svoj ovlašćeni servis, dok proizvodi drugih proizvođača imaju svoje ovlašćene servise, ali se i jedni i drugi obavezuju da na zahtev potrošača otklone sve manjkavosti, kvarove i tehničke nedostatke proizvoda nastale pri uobičajenoj upotrebi, u okviru garantnog roka. Ukoliko se u okviru  zakonskog roka kvar ne otkloni, proizvođač se obavezuje da će proizvod zameniti novim.

Proizvođač je dužan da obezbedi garanciju i rezervne delove u roku od 2 godine od od dana predaje robe potrošaču.

Diplon doo Beograd za pojedine proizvode potrošačima omogućava da pored zakonskog garantnog roka, obezbedi garantne rokove koji su duži od zakonskih, i to je obavezno navedeno u garantnim listovima.

Garantni list i potpis i pečat ovlašćenih servisera su sastavni deo garancije i predaju se potrošaču uz proizvod. Potrošač je dužan da čuva garantni list i dokaz o kupovini (kopija računa, slip) za sve vreme trajanja garantnog roka.Potrošač može da ostvari prava iz garancije samo ukoliko u trenutku kada zahteva opravku ili zamenu poseduje garantni list i dokaz o kupovini.

USLOVI ISPORUKE ROBE NA KUĆNU ADRESU

Isporuka robe, uključujući pločice je besplatna u krugu do 20 km na teritoriji gradova iz tabele 1 (centralna zona) za sve iznose računa preko 35.000,00 dinara i vrši se od strane službe dostave robe Diplona.

Cena isporuke robe do 20 km na teritoriji gradova iz tabele 1 (centralna zona) za iznose računa koji ne prelaze 35.000,00 dinara je 1.000,00 dinara.

Za sve isporuke preko 20 km (van centralne zone svih navedenih gradova u tabeli 1) cena isporuke iznosi 150 dinara / 1 kilometru u jednom pravcu.

Isporuka se vrši u sledećim gradovima:

Tabela 1.

Aleksinac

Inđija

Mladenovac

Ruma

Užice

Aranđelovac

Jagodina

Negotin

Šabac

Valjevo

Bačka Topola

Kikinda

Niš

 

Vladičin Han

Bečej

Kragujevac

Novi Sad

Smederevo

Vranje

Bogatić

Kraljevo

Obrenovac

Smederevska Palanka

Vrbas

Boljevac

Kruševac

Pancevo

Sombor

 

Bor

Lapovo

Paraćin

Sremska Mitrovica

Zaječar**

Bujanovac

Lazarevac

Požarevac

Subotica

Zlatibor

Čačak

Leskovac

Presevo

Temerin

Zrenjanin**

 

Ljig

Prijepolje

 

 

 

Loznica**

 

 

 

Gornji Milanovac

 

 

 

 

 

**Napomena: Rok isporuke može biti duži od dole navedenog

***Napomena: Postoji mogućnost isporuke na teritoriji Raškog okruga, za više informacija kontaktirati prodavca.

Rok isporuke zavisi od vrste kupljene robe. Opšti rok isporuke je 10 radnih dana od dana kupovine, a ukoliko željene robe nema na lageru u trenutku kupovine, rokovi isporuke mogu biti i duži, o čemu će kupci prilikom kupovine biti obavešteni.

Dan isporuke se dogovara sa kupcem, dok se tačno vreme isporuke saopštava kupcu na dan isporuke od strane prodavca ili vozača, a nakon utvrđivanja rasporeda prevoza i nije ga moguće unapred odrediti.

Zaposleni u sektoru dostave robe vrše dostavljanje vozilom do parkinga kupca, i nije im dozvoljeno da vrše istovar iste. Prilikom preuzimanja robe kupac je u obavezi da istu pregleda, i da nakon što utvrdi da roba nije fizički oštećena potpiše otpremnicu kojom potvrđuje da je robu primio u neoštećenom stanju.

Ukoliko kupac nije u mogućnosti da prilikom preuzimanja pregleda robu, obavezan je da potpiše otpremnicu da je robu primio uz napomenu – bez pregleda – a da nakon toga, robu koju je primio pregleda najkasnije u roku od 4 dana od trenutka preuzimanja i da obavesti Prodavca ukoliko uoči bilo kakve nedostatke. U suprotnom, smatraće se da je preuzeta roba bez fizičkih oštećenja.

Zaštita privatnosti podataka

Da bismo uspešno obradili Vašu narudžbinu potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i broj telefona, kao i ostale lične podatke neophodne za ostvarenje klijentovih prava baziranih na zakonskim odredbama o zaštiti potrošača i fiskalizaciji ( kod povrata robe JMBG). Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbine. Kompanija Diplon prikuplja podatke o ličnosti i njima upravlja u svrhu realizacije kupoprodaje, kao i da bi ispunila zakonske obaveze.

Kompanija Diplon d.o.o. će vaše lične podatke koristiti isključivo u svrhe tehničke administracije web sajta, kako bi vam dala pristup posebnim informacijama ili za komunikaciju sa vama. Diplon Kupatila neće prodati podatke koje poseduje trećim licima, niti na tržištu. Zaposleni u kompaniji Diplon su obavezni da poštuju poverljivost Vaših podataka.

Nikada i ni na koji način nećemo zloupotrebiti Vaše privatne informacije.

Nećemo predati Vaše podatke za kontakt trećim licima, sem ukoliko se to od nas bude zahtevalo zakonom.

Pored navedenih prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu. 

Neki podaci se čuvaju u skladu sa rokovima određenim zakonima, i to su podaci koji se prikupljaju i obrađuju na osnovu konkretnih zakona.Podaci vezani za Vaš kornički nalog čuvaju se trajno odnosno do brisanja Vašeg naloga.Podaci prikupljeni samo zbog izvršenja kupoprodaje, dostave, montaže, reklamacije, servisiranja čuvaju se 12 meseci od datuma poslednjeg korišćenja podataka iz napred navedenih razloga.

Posebno ističemo razloge obrade podataka o ličnosti, a to su kuporpodaja robe iz našeg prodajnog asortimana,  dostava i montaža,  prodajne i marketinške aktivnosti (uključujući slanje newslettera putem mejla i vibera), reklamacioni zahtevi.

Vi u svakom momentu imate pravo na informacije o obradi Vaših podataka o ličnosti, zatim na povlačenje datog pristanka i brisanje podataka o ličnosti, ispravku/dopunu Vaših podataka o ličnosti, kao i podnošenje prigovora Diplonu putem, sve ovo lično u maloprodajnom salonu Diplona ili putem mejl adrese marketing@diplon.net. Prigovor možete istaći i nadležnom državnom organu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Srbija, na e-mail office@poverenik.rs ili na broj telefona 011 3408 900.