Lifestyle kupatilo
24.12.2019.

Crno bela kupatila, inspiracija i ideje za uređenje

Elegantna crno bela kupatila su stil uređenja kupatila koji je danas veoma atraktivan. Ukoliko volite eleganciju, oštre linije i dominantne tonove, onda je crno-beli stil idealan za dizajniranje vašeg intimnog kutka.

pločice za crno belo kupatilo

Kombinacija crno-belo je veoma aktuelna u dizajnu enterijera. Predstavlja simbol minimalizma, jednostavnosti, ali u isto vreme prefinjene elegancije i otmenosti. Zbog svog jednostavnog a istaknutog stila, crno-bela kombinacija je pogodna za sve stilove kupatila.

Kod ove dve nijanse uvek važi pravilo kojeg se treba pridržavati:

●     crna boja apsorbuje svetlo i stvara efekat vizuelno manjeg prostora,

●     bela reflektuje svetlost, otvara prostor i stvara utisak vizuelno većeg kupatila.

Crno i belo kupatilo

Kontrast boja pretvara kupatilo u jedan nesvakidašnji jedinstven prostor, bilo da se radi o klasičnim starinskim kupatilima, svakodnevnim toaletima i kupatilima, ili uglađenim otmenim kupatilskim enterijerima. Ukoliko imate ideju da vaše kupatilo bude crno belo pre svega donesite odluku koja će boja biti dominantna. Odnosno, da li će u kupatilu preovladati crna ili bela boja.

crno belo kupatilo kada

Dobro poznata karakteristika bele boje je da otvara prostor. Ako želite da ga vizuelno uvećate, predlažemo da dominantna boja bude bela, koja zaista može učiniti da kupatilo izgleda prostranije. Bela boja vizuelno uvećava prostor pa su bele pločice idealne za manje kupatilo ili toalet. Ali kako bi dugo zadržalo svežinu i lep izgled, nemojte zaboraviti da svetle prostorije, bele podne i zidne pločice zahtevaju redovno i često održavanje.

Kupatilo može izgledati jako lepo, mistično i nesvakidašnje ako se odlučite da bele pločice iskombinujete sa crnom sanitarijom. Iz Diplon ponude izdvajamo veliki izbor crnih sanitarija poput lavaboa i konzolnih wc šolja.

Ukoliko volite da u vašem kupatilu budu zastupljeni tamniji tonovi, na lavabo možete postaviti slavinu takođe u crnoj boji. Iz ponude izdvajamo i atraktivne baterije u crnoj boji, koje prate moderan izgled crno belog kupatila.

Ako je vaše kupatilo veliko i prostrano, nećete pogrešiti ako se odlučite da crna boja pločica dominira. Crne pločice su savršene za elegantno kupatilo, jer daje enterijeru luksuzan i prefinjen izgled. Crna boja jasno i precizno ističe otmenost i stroge linije, te se odlično uklapa sa svim belim kupatilskim elementima poput nameštaja, sanitarije, zatim sa belom galanterijom i drugim kupatilskim detaljima. Što se tiče održavanja potrebno je redovno čišćenje, kako kupatilo ne bi izgubilo svoju eleganciju i draž.

Iako je ova dekorativna kombinacija lepa, nemojte previše zatamniti zidove crnim pločicama. Ukoliko ga zacrnite biće “zatvoreno” i postaće mračno, previše dramatično i vizuelno manje. Ipak, izgledaće lepo ako ga osvežite belim nameštajem ili belom kupatilskom galanterijom.

Crno bela galanterija

Za besprekornu eleganciju predlažemo da u kupatilo unesete dodatne detalje koji će učiniti vaš intimni prostor modernijim i elegantnijim. Za potpuni efekat uživanja u vašem kupatilu zaslužna je i kupatilska galanterija, zatim kupatilski nameštaj, police kao i aksesoari.

crno beli toalet

U Diplon salonu imamo veliki izbor kupatilske galanterije u crnoj boji poput držača za četkice i čaše, zatim dozatore za sapune i tacne, kao i wc četke. Takođe, izdvajamo i veliki izbor bele kupatilske galanterije koja se idealno uklapa kako sa crnim tako i sa belim pločicama.

Crno beli stil uređenja kupatila

Postoji mnogo načina da osvežite vaše kupatilo, a da ono pritom dobije crno belu šemu. Ukoliko volite spoj crne i bele boje, nećete pogrešiti i ako se umesto dominantnih boja odlučite za njihovu kombinaciju. Postoje različiti stilovi uređenja crno-belog kupatila, a potrebno je samo da uspostavite balans i uredite kupatilo prema ukusu.

Pločice za kupatilo

Najjednostavniji model je oblik šahovske table, koji se dobija naizmeničnim postavljanjm crnih i belih pločica u svakom redu. Nešto moderniji oblik postavljanja crno-belih pločica je oblik vetrenjače. Ovaj oblik prepoznaje se tako što je crni kvadrat postavljen u sredini, a okružen je belim kvadratima. Takođe, u trendu je i postavljanje podnih pločica koje daju izgled dijamanta - crne pločice se okreću pod uglom unutar belih.

Još jedan od predloga je da pod u kupatilu obložite belim podnim pločicama, a da na zidovima napravite crno-beli kontrast. Što se tiče plafona, praktikujte da uvek bude beli zid jer bela boja otvara i stvara efekat visokog kupatila.

Ako razmišljate kako da vizuelno izdužite ili proširite svoje kupatilo, sasvim je dovoljno da zidovi budu obloženi horizontalnim i vertikalnim prugama. Crne horizontalne linije na belim zidnim pločicama vizuelno izdužuju prostoriju, pa će kupatilo delovati šire. Ako bele pločice ukrasite crnim vertikalnim prugama vizuelno se uvećava prostorija i visina plafona.

Kupatilo se može vizuelno izdužiti na još jedan način - ukoliko suprotne zidove u potpunosti obložite pločicama u istim bojama. Odnosno - na dva suprotna zida postavite da budu bele, a na druge dve njima suprotne strane zalepite crne zidne pločice.

Mermerne crno-bele pločice mogu biti još jedan dezen za kupatilo u crno belom stilu. Ukoliko želite savršen i luksuzn izgled kupatila mermerne crno-bele pločice su savršen izbor. Ovaj trend u dizajnu kupatilskog enterijera oduvek je bio izuzetno popularan u svetu keramike, zbog toga što izgleda šarmantno, daje kupatilu upečatljiv izgled i utiče na estetiku prostora.

Crno bela minimalistička kupatila i tuš stene

Crno beli stil je idelalan za mala kupatila i ljubitelje minimalizma. Mala kupatila su često ograničena zbog nedovoljnog prostora, u pogledu postavljanja kade ili tuš kabine. Međutim, u dizajnu enterijera minimalistički stil najviše dolazi do izražaja, te se umesto tuša ili kade kupatilo može opremiti tuš stenama.

Kako izabrati pravu tuš kabinu ili tuš paravan za kupatilo

Moderno dizajnirane tuš stene su idealno rešenje za malo kupatilo zbog toga što se crno bele pločice nalaze duž celog kupatila, uključujući i podijum za tuširanje. Iz Diplon ponude izdvajamo najbolji izbor modernih tuš stena.

Crno belo kupatilo osvetljenje

Prilikom uređenja i dizajna kupatilskog enterijera rasveta u crno belom kupatilu ima jako važnu funkcionalnu i estetsku ulogu. Loše osvetljenje može učiniti da kupatilo izgleda mračno, skučeno i da postane neprijatno mesto za boravak.

Kupatilska led rasveta i dobro postavljeno osvetljenje je najefikasniji način da istaknete boje i pravu lepotu vašeg crno-belog kupatila. Najbolje učinke daje rasveta na plafonu, jer čini kupatilo vizuelno prostranim. Dodatno, izvor svetlosti se može postaviti iznad i oko ogledala, kao i ugradnjom u kupatlski nameštaj.

Pametna ogledala - budućnost u sadašnjem trenutku

Za prijatan boravak u vašem novom kupatilu pozivamo vas da posetite naš salon i na jednom mestu pronađete veliki izbor opreme za uređenje i dekorisanje kupatila. U salonu Diplon imamo veliki izbor sanitarije, pločica, galanterije i mnoge druge opreme za vaše novo crno belo kupatilo.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Badella Armado vertikala za kupatiloDimenzije: 35x103cmBoja: CrnaNapomena: set ormarić ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
16.560,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Tuš vrata i stene BP6612 120X195
Diplon tuš stena BP6612 120Kaljeno staklo debljine 8mm - crnoCrna alu lajsnaUniverzalna...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
21.880,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Valvex Vegane Nero baterija za lavaboStojeća slavina za umivaonik sa ispustomTip bateri...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
13.220,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lavaboi WB7217 CRNA
Diplon lavabo KairoPorcelanski nadgradni umivaonikDimenzije: 51x36cmVisina: 12cmBoja: M...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
13.510,00 RSD

Slični članci

05.
Jan.
2020.
Lifestyle kupatilo
Vaše kupatilo može stalno da bude uredno i čisto samo ukoliko ga redovno i na pravilan način održavate. U nastavku pročitajte najjednostavniji način k...
22.
Nov.
2019.
Brendovi kupatilske opreme
Wenko je nemački proizvođač galanterije, dodatne opreme za kupatilo i manjih uređaja za domaćinstvo, prepoznatljiv u svetu po raznovrsnosti i jedinstvenosti ...
24.
Aug.
2015.
Renoviranje kupatila
Kupatila bez zidova, spavaća soba i kupatilo kao celina, kupatilo sa prirodnim detaljima i prisustvo drvenih detalja samo su neki od trenutnih trendova koji ...
Trenutno nema komentara