Lifestyle kupatilo
05.01.2020.

Kako da kupatilo bude uvek čisto i blistavo

Vaše kupatilo može stalno da bude uredno i čisto samo ukoliko ga redovno i na pravilan način održavate. U nastavku pročitajte najjednostavniji način kako da kupatilo bude uvek čisto i blistavo u svega nekoliko koraka.

Kada, tuš kabina i wc šolja spadaju u najvažniju sanitariju kupatila. Da bi ih krasio blistav izgled potrebne su samo dve stvari. Prvo, potrebno je izdvojiti vreme i uložiti ga u sređivanje. Drugo, podjednako bitno je kvalitetno sredstvo za održavanje higijene u kupatilu.

Čišćenje kupatila

Kako pravilno očistiti kupatilo

Ako želite da izbegnete dugotrajno ribanje, koje može potrajati i po više sati, poželjno je da svakodnevnovno uložite nekoliko minuta za sređivanje svog kupatila. Za čišćenje kupatila dovoljno je samo 10-tak minuta dnevno, a za dubinsko održavanje jednom mesečno manje od pola sata.

Tako ćete uštedeti vreme, kupatilo će vam biti uredno, a vi ćete zajedno sa vašim ukućanima biti srećniji.

Iz Diplon ponude izdvajamo nemački brend Mellerud sa bogatom ponudom različitih sredstava za održavanje higijene u kupatilu. Pisali smo o njima i o tome zašto su Mellerud sredstva za održavanje higijene u kupatilu bolja od ostaih.

U nastavku vas detaljnije upoznajemo sa koracima i još nekim detaljima koji su od krucijalnog značaja za izgled i urednost vašeg kupatila.

Uklonite sve predmete iz kupatila i obrišite prašinu

Pre čišćenja najintimnije prostorije vašeg doma obavezno sklonite sve sa površina koje ćete nakvasiti. To su peškiri, toalet papir, šampon, kupka, sredstva za higijenu, četkice i druge kozmetičke proizvode. Iznesite ih ispred kupatila, a sve što je suvišo, poput praznih bočica, bacite.

Ako se na vidljiim mestima nakupila prašina dovoljno je da pređete mikrofiber krpom. Takođe, ukoliko ima paučine na uglovima plafona, oko svetla ili oko vrata samo je skinite. Ne zaboravite na pod, gde je najviše prašine, trunčica i kose. Sve to prebrišite pre nego što natopite sanitariju.

Poprskajte kadu ili tuš sredstvom za čišćenje

Vreme je da krenete sa najtežim delom, koji ne mora biti komplikovan ukoliko redovno vodite računa o higijeni kupatila. Nanesite sredstvo za čišćenje preko površine kade ili tuš kabine, a zatim sunđerom ravnomerno raspodelite.

Čišćenje kade i kabine

Za brisanje kada i skidanje naslaga sapuna, kamenca, ulja i drugih nečistoća preporuka je da se koriste sredstva za održavanje i čišćenje akrila. Kada su u pitanju tuš kabine preporuka je da se koriste kvalitetna sredstva za održavanje i dezinfekciju, koja takođe brzo i efikasno sprečavaju taloženje vodenog kamenca i sapuna. Iz asortimana nemačkog brenda izdvajamo Mellerud sredstva za čišćenje tuš kabina koja istovremeno štite pločice i fugne, a pritom se mogu koristiti i za brisanje stakla.

Ukoliko koristite podloge za stajanje u tuš kabini ili prostirke za kadu, obavezno i njih dobro očistite. Zatim, ostavite da sve otkisne i da sredstva za održavanje higijene odrade svoje.

Ovakvo rutinsko čišćenje kade i tuš kabine možete obavljati sakodnevno. Brisanju pločica na zidu oko kade, oko tuš kabine ili paravana dovoljno je da se posvetite jednom nedeljno. Kamenac se lako taloži na pločicama, te da biste sprečili naslage koristite odgovarajuće sredstvo za održavanje i zaštitu pločica.

Čišćenje pločica

Tuš kabine su kritično mesto i za pojavu buđi zbog toga što se lako uvlači u ivice. Da bi se plesan očistila i onemogućila ponovna pojava potrebno je da se prethodno očiste sve pocrnele mrlje. Dovoljno je koristiti odstranjivač buđi jednom mesečno da se zaustavi dalje širenje.

Ukoliko imate zavese za kadu, preporuka je pranje u veš mašini jednom do dva puta mesečno.

Prebrišite ostale površine

Za vreme dok čistač kamenca i ostala sredstva za održavanje sanitarija “rade svoj posao” iskorisite vreme da prebrišete ostale površine. Obrišite nosače peškira, držače, galanteriju, kupatilski nameštaj i police, vrata, kvake, prozor, utičnice za struju, prekidače i ostale elemente kupatila.

Čišćenje kupatilske galanterije

Pošto se na slavinama nakuplja kamenac, a vidljive su i fleke od vode, obavezno obrišite sve baterije za kadu i tuš kabine.

Isperite površine mlakom vodom

Nakon što sredstva za održavanje odstoje vreme je da sanitariju isperete mlakom vodom i skinete nagomlanu nečistoću sa pločica, tuš kabine i kade. Na tuš kabini se često zadržava i voda, koja se se vrata kabine i staklenih paravana najlakše skida brisačem stakla.

Kada završite obrišite sve površine suvom krpom, da upije vodu, a pločice za kupatilo i staklo dobiju sjajan završni sloj. Zatim, obrišite kozmetiku i vratite na svoje mesto.

Lavabo i ogledalo

Ne smemo zaboraviti na lavabo zbog toga što ga svi najviše koristimo. Za efikasno čišćenje lavaboa nije potrebno više od 2 minuta, računajući i brisanje slavine. Za akrilni umivaonik se mogu korisiti zaštitna sredstva kao za održavanje kade, a za čistoću baterija za lavabo odgovarajući čistači kamenca.

Ogledalo je neizostavni deo modernog kupatila. Kao estetski i funkcionalni dodatak lavaboa svakodnevno je izloženo prljanju i stvaranju najsitnijih mrlja. Da bi izgledalo savršeno, a vaše kupatilo uvek čisto i besprekorno nemojte ogledalo brisati običnom vodom i krpom, već specijalnim čistačem za stakla i ogledala.

WC šolja i brisanje poda

WC šolja zaista zahteva strogu higijenu i gotovo svakodnevno održavanje. Ukoliko želite da vaša šolja sija, bude čista kao umivaonik ili kada, predlažemo da je svakodneno dezinfikujete, a jednom mesečno i dubinski očistite. Tako ćete izbeći nagomilavanje prljavštine, kamenca, buđi ili rđe.

Kvalitetna sredstva za održavanje higijene mogu pomoći da brzo očistite wc školjku i to bez mnogo napora. Predlažemo da koristite specijalno Mellerud sredstvo za čišćenje wc šolja.

Kada završite brisanje sanitarije na korak ste od savršeno čistog kupatila. Za kraj, obrišite ponovo pod zaštitinim sredstvom za negu podnih pločica i uživajte u besprekornom izgledu i svežini vašeg čistog kupatila.

Čišćenje poda

Sledite naše savete i odaberite najbolje za svoj dom u salonu Diplon Kupatila.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Održavanje kupatila OTO 1200C6710
Astonish čistač kupatilaPakovanje: 750mlSredstvo za čišćenje kada, lavaboa, slavina i g...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
490,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Održavanje kupatila OTO 2075002060
Mellerud Čistač sanitarija snažniDeluje samoaktivno . Brzo i delotvorno uklanja tvrdoko...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.020,00 RSD

Slični članci

05.
Jun.
2020.
Lifestyle kupatilo
Čišćenje prozora, ogledala za kupatilo, ogledalo za šminkanje i drugih staklenih površina u kući nije nimalo težak posao, ali uraditi to...
24.
Dec.
2019.
Lifestyle kupatilo
Elegantna crno-bela kupatila su stil uređenja kupatila koji je danas atraktivan. Ukoliko volite eleganciju, oštre linije i dominantne tonove, onda je ...
19.
Nov.
2019.
Brendovi kupatilske opreme
Mellerud sredstva za čišćenje kupatila su sinonim za besprekornu higijenu. Ovaj prepoznatljiv brend jedan je od najkvalitetnijih nemačkih proizvođača ...

Ostali komentari

  • Branka
    Branka

    Zainteresovali su me proizvodi Mellerud. Da li se mogu nabaviti u Novom Sadu?

    16.12.2020. 23:03
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovanje, možete poručiti željene proizvode u našem webshopu. Uz cenu proizvoda dodatno bi platili troškove slanja kurirskom službom. Pozdrav

    08.02.2021. 14:16