Uređenje kupatila
13.09.2023.

Antracit boja u enterijeru kupatila

antracit bojaKupatilo je prostorija koja igra ključnu ulogu u svakom domu. Osim svoje osnovne namene, kao mesto za održavanje higijene, ono takođe može biti oaza opuštanja i mira. Ako želite da svoje kupatilo transformišete u prostoriju koja istovremeno zrači elegancijom i pozitivnom energijom, jedan od najboljih izbora je upotreba antracit boje u enterijeru.

Koja je boja antracit?

Antracit je tamno siva boja koja je dobila ime po kamenu antracitu, koji je ugljenisani oblik stene. Njegova jedinstvena nijansa koja se nalazi negde između sive, crne i pomalo vuče na teget, čini ga izuzetno atraktivnim za upotrebu u dizajnu enterijera. Ova boja može uneti eleganciju u bilo koji prostor, a u kupatilu može stvoriti poseban osećaj luksuza.

Uređenje kupatila

Antracit boju možete primeniti na različite načine, bilo kroz zidove, pločice, sanitarije ili nameštaj. Kombinacija tamnih tonova antracita sa svetlijim nijansama poput bele ili svetlo sive stvara jednostavan , a opet nesvakidašnji izgled. Ova kombinacija može biti posebno efektna u modernim minimalističkim kupatilima.

Konstrast boja

Upotreba antracit boje u kupatilu takođe omogućava stvaranje interesantnih kontrasta. Na primer, možete odabrati antracit pločice za pod i kombinovati ih sa svetlim zidovima kako biste stvorili osećaj dubine i prostornosti. Ovakav kontrast može dodati vizuelni efekat, naglasiti različite delove kupatila i stvoriti iluziju većeg prostora.

lavabo cena

Udobnost i elegancija u jednom

Antracit boja može biti odličan izbor za postizanje skladne atmosfere u kupatilu. Uz pravilno osvetljenje, ova boja može stvoriti intimno i opuštajuće okruženje. Dodavanjem biljaka, toplih tonova u dekoru i pažljivo biranim dodacima kao što su galanterijski setovi ili ogledala, vaše kupatilo će postati prostor koji odiše harmonijom.

Održavanje i čišćenje

Jedna od prednosti upotrebe antracit boje u kupatilskom enterijeru je njegova sposobnost da prikriva mrlje i prljavštinu. Za razliku od svetlih boja, antracit će vešto prikriti fleke od vode ili sapuna, što olakšava održavanje i čišćenje kupatila.

Saveti za kombinovanje antracit boje u enterijeru

Pre nego što se odlučite za upotrebu antracit boje u svom kupatilu, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da postignete željeni efekat:

  • - Razmotrite osvetljenje: Osvetljenje igra ključnu ulogu u percepciji boje u prostoru. Uverite se da je vaše kupatilo dobro osvetljeno kako bi se izbegao utisak mraka.
  • - Dodajte detalje: Upotrebite belu ili svetlo sivu boju za dodatne detalje poput fuga, obloga i sanitarija kako biste stvorili kontrast.
  • - Dodajte biljke: Dodavanje biljaka u kupatilo pruža svežinu i vitalnost prostoru, posebno u kombinaciji sa antracit bojom.
  • - Razmislite o kombinaciji materijala: Kombinovanjem različitih materijala poput drveta, stakla i metala možete postići jedinstven i moderan izgled kupatila.

Biljke za kupatilo unose svežinu u prostoriju

Kupatilo sa antracit bojom kao glavnim elementom dizajna će uneti dašak luksuza i atraktivnosti u vaš dom. Ova boja je svestrana i lako se kombinuje sa različitim stilovima, od klasičnog do modernog. Uživajte u kreiranju svog elegantnog kupatilskog ambijenta koji će zračiti šarmom i pružiti vam osećaj ugodnosti svaki put kada zakoračite u njega.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Badella Time vertikalaKonzolni kupatilski ormarićŠirina: 33cmVisina: 109cmDubina: 27cmB...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.780,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Badella Time Antracite umivaonik sa ormarićemŠirina: 65cmVisina: 53.5cmDubina: 45cmBoja...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
27.960,00 RSD
Sačuvano u omiljne
WC šolje CR-FE322-11AM00E
Creavit Free konzolna WC šoljaRimOff sistem bez ivicaOdvod u zidMaterijal: KeramikaBoja...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
29.040,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dozatori za sapun W23301100
Wenko Peanut Anthracite dozator za tečni sapunMaterijal: PlastikaŠirina: Ø 7cmVisina: 1...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.900,00 RSD

Slični članci

18.
Jan.
2022.
Lifestyle kupatilo
Sve o održavanju higijene kuhinjskih elemenata. Od sudepere i baterije, preko podova od pločica, radnih ploča i pultova. Mesto na kom pripremate hranu mora b...
05.
Jan.
2020.
Lifestyle kupatilo
Vaše kupatilo može stalno da bude uredno i čisto samo ukoliko ga redovno i na pravilan način održavate. U nastavku pročitajte najjednostavniji način k...
24.
Dec.
2019.
Lifestyle kupatilo
Elegantna crno-bela kupatila su stil uređenja kupatila koji je danas atraktivan. Ukoliko volite eleganciju, oštre linije i dominantne tonove, onda je ...
Trenutno nema komentara