Renoviranje kupatila
18.02.2020.

Ušteda prostora u malom kupatilu, saveti za uređenje!

Dajemo vam praktične ideje za uštedu prostora u malom kupatilu. Ukoliko imate manje kupatilo i želite da bude funkcionalno, imamo rešenje jer postoje trikovi koji mogu uštedeti prostor. Možda ne možete povećati kvadraturu svog kupatila, ali jedno sigurno možete - da ga malo doterate ili preuredite praktičnim kupatilskim nameštajem.

Mala kupatila

Ako želite da se u svom kupatilu osećate prijatno, važno je da ga uredite sa stilom i maksimalno iskoristite svaki milimetar. I najmanja promena koju budete napravili učiniće da vaš boravak bude ugodan. Kupatilo ne sme biti prenatrpano stvarima, a opet sve što je potrebno treba biti na dohvat ruke.

Zato pažljivo pročitajte naše savete i ideje koje mogu da pomognu da vaše kupatilo izgleda prostranije.

Kupatilski nameštaj

Najveći problem većine manjih kupatila je očigledno nedostatak slobodnog prostora za smeštanje najosnovnijih stvari. To su čisti peškiri, bade mantil, četkice i pasta za zube, kozmetika, sredstva za održavanje higijene, kante za smece… Zato, najbolji način da napravite mesta za sve stvari u kupatilu jeste da dodate namestaj za kupatilo, stojeću komodicu ili ormarić, koji ne zauzima mnogo prostora.

Kupatilski nameštaj za mala kupatila

Ormani ispod umivaonika su zaista odličan način da na bezbednom i čistom mestu držite dodatne kupatilske sitnice. Međutim, ukoliko ispod lavaboa nemate dovoljno mesta komadni kupatilski nameštaj nije dobra ideja.

U tom slučaju najbolji način da iskoristite prostor ispod umivaonika i uštedite mesto u kupatilu je da postavite ormarić sa umivaonikom. Složićete se da to je bolje rešenje, umesto da imate dva odvojena dela. Iz Diplon ponude izdvajamo bogat izbor ormarića sa umivaonikom koje možete pregledati na našem sajtu.

Police za kupatilo

Pored stojećeg ormara dodatno možete postaviti police za kupatilo da popune slobodan prostor koji se ne može lako iskoristiti. Žičane police su jako praktično rešenje za svako kupatilo, jer se mogu smestiti bilo gde. Idealno mesto je pored umivaonila ili između lavaboa i tuš kabine, iznad veš mašine ili bilo kom drugom manjem slobodnom prostoru.

pločice i žičana polica

Možete izabrati pravougaone, četvrtaste ili ugaone, visoke ili niske police, sa tockičkićima ili bez, i mnoge druge praktične modele. Pogledajte kompletnu ponudu polica za kupatilo u salonu Diplon.

Zamena sanitarije

Prostor u vašem kupatilu možete uštedeti na više načina, a još jedan je zamena sanitarije. Razmislite o prepravkama poput zamene lavaboa, postavljanja sušača za peškire, ugradnje tuš kabine ili tuš stene umesto kade. Ove ideje mogu biti dobra rešenja jer će osloboditi prostor u vašem kupatilu i moći ćete bez problema da ubacite ono najosnovnije.

Kako da kupatilo bude uvek čisto i blistavo

Kada je u pitanju umivaonik, u malo kupatilo se najbolje uklapa ugaoni lavabo ili umivaonik manjih dimenzija. Umesto kade možete da ugradite tuš kabinu, tuš paravan ili tuš stenu, koje takođe štede prostor i vizuelno otvaraju kupatilo.

Viseći ormarići sa ogledalom

Viseći ormarići umesto ogledala - još jedan dobar način da se ostvari ušteda prostora u malom kupatilu.

Kako biste izbegli prenatrpavanje i dupliranje elemenata, a dobili na dodatnom prostoru, viseći ormarići sa ogledalom mogu biti sjajno rešenje. Gornji delovi, odnosno toaletni ormarići sa ogledalom služe istovremeno da smeste brojne svakodnevno potrebne kupatilske sitnice, koje će uvek biti na dohvat ruke. Recimo, šminka, parfemi, sapuni, paste i četkice i druga kozmetika.

Ogledala za kupatilo su nezostavni element zbog toga što reflektuje svetlost, vizuelno uvećava prostoriju i daje kupatilu posebnu draž. Zato je u manjim enterijerima i više nego obavezan dodatak.

Sa druge strane, ukoliko ste veći ljubitelj samostalnih ogledala svakako postoji način da ono bude funkcionalno i da izgleda savršeno. U tom slučaju rešenje je da iznad umivaonika postavite ogledalo sa etažerom. Takođe možete postaviti i zasebno etažer ispod ogledala. Ogledalo za sminkanje se svakako uklapa u ambijent. 

Viseći ormarić iznad veš mašine

Prostor iznad veš mašine je neiskorišćen i to ga čini idealnim da zakačite manji ili veći element. Ormarić iznad veš mašine je idealno mesto za odlaganje stvari koje inače ne koristite svakodnevno. Recimo, peširi za goste, ukrasi za kupatila, zalihe ubrusa i toalet papira i druge stvari.

Takođe, ukoliko je iznad ulaznih vrata vašeg kupatila zid, to je sjajna prilika da iskoristite još jedan “neiskorišćeni” prostor i zakačite viseći element.

Kukice i vešalice na vratima

Jedan od najvećih problema u malom kupatilu, pored komfora, je sledeći problem - gde ostavljati peškire koji se koriste, a da pritom ne zauzimaju slobodan prostor?! Iako deluje kao problem, zapravo nije jer peškire lako možete smestiti u kupatilu tako da ne smetaju, a da su opet na dohvat ruke.

Umesto da zauzimate dragoceni prostor oko vrata dodatnim policama, uštedu prostora u malom kupatilu možete ostvariti kukicama ili vešalicama za peškire. Vešalice za vrata su predviđene za kačenje na unutrašnji deo vrata od kupatila, praktične su i ne zauzimaju mnogo mesta. Izdvajamo iz Diplon ponude veliki izbor kukica i vešalica za vrata.

Iskoristite prostor iznad WC šolje

Još jedan način da maksimalno iskoristite prostor u kupatilu jeste da postavite policu ili manji element iznad WC šolje. Umesto da sredstva za održavanje držite po podu gde se može prosuti ili sakupljati prašinu, čistiji i bezbedniji način je da ih čuvate u zatvorenoj polici.

Ormarić iznad wc šolje

Konzolna WC šolja zajedno sa niskomontažnim vodokotlićem (ili ugradni vodokotlić) ne zauzimaju mnogo mesta na zidu. To ostavlja sasvim dovoljno prostora da iznad postavite jednu manju policu ili viseći element za odlaganje sredstva za čišćenje.

Zaključak

Kada su u pitanju mala kupaila kombinacija boja takođe ima jako važnu ulogu u stvaranju vizuelnog utiska većeg prostora. Pre nego što se krene sa uređenjem potrebno je uskladiti boje i osvetliti prostoriju, kako ne bi delovala skučeno, mračno i zatvoreno. Bela boja, svetle, pastelne i neutralne nijanse pločica za kupatilo vizuelno uvećavaju prostor i čine da izgleda veće.

Uvek se rukovodite jednostavnim pravilom - kupatilo ne sme biti prenatrpano, tesno, već funkcionalno i lako za korišćenje. Uredno i čisto kupatilo takođe izgleda prostrano, te praktikujte da samo neophodne stvari budu vidljive. I na taj način se ostvaruje ušteda prostora u malom kupatilu.

U salonu Diplon kupatila imamo veliki izbor modernog i kvalitetnog kupatilskog nameštaja, opreme i sanitarie domaćih i inostranih renomiranih brendova. Pronađite sve što vam je potrebno u našoj širokoj ponudi.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Diplon Komo ormarić sa lavaboom za kupatiloLavabo od veštačkog mermera bele bojeDimenzi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
30.600,00 RSD
Sačuvano u omiljne
VešalicaPričvršćivanje na zidMaterijal izrade: MesingZavršna obrada: HromEAN: 860501510...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
780,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Police za kupatilo MIRELA MG003
Tekno-Tel MG003 Trostruka žičana kolicaDimenzije: 26x39x65cmHrom obrada
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.120,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Sušač za rukeDiplon senzorski sušač za ruke Način upotrebe: Kada se ruke stave ispod se...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.280,00 RSD

Slični članci

05.
Jan.
2020.
Lifestyle kupatilo
Vaše kupatilo može stalno da bude uredno i čisto samo ukoliko ga redovno i na pravilan način održavate. U nastavku pročitajte najjednostavniji način k...
05.
May.
2019.
Brendovi kupatilske opreme
Keramika Kanjiža je renomirani domaći proizvođač keramičkih pločica za kupatila, sa tradicijom poslovanja dugom preko 30 godina.
14.
Nov.
2015.
Renoviranje kupatila
Za moderan i atraktivan enterijer Vašeg kupatila, kupatilski nameštaj biran prema boji pločica i sanitarija može učiniti čuda.
Trenutno nema komentara