Uređenje kupatila
15.10.2021.

Horizontalni bojler za vas sa malim kupatilom

Postoje ti neki aparati u kući bez kojih ne bismo mogli zamisliti život, zar ne? Veš mašina, frižider, šporet ... Kako smo postali konformisti, čini nam se da bi ova lista bila bez kraja. Šalu na stranu, ali činjenica je da mi ne znamo da živimo bez tih uređaja. I ne treba. Danas na tržištu možemo pronaći sve što nam treba. Jedan od takvih aparata je i horizontalni bojler.

horizontalni bojler za malo kupatilo

O značaju bojlera ne treba ni da pričamo. Dovoljno je samo da pomislite kako je odličan osećaj kada se nakon napornog dana istuširate i opustite. I tu se priča završava. Međutim, problem nastaje kada sticajem slučajnih ili namernih okolnosti imate malo kupatilo i ne znate gde da od sve kupatilske opreme udenete i bojler. Da ne pričamo da ako, za razliku od malog kupatila, imate veliku porodicu i da bojler mora biti većih dimenzije. U tu priču uleće horizontalni bojler, koji će zadovoljiti sve vaše potrebe kada je topla vodau pitanju, a neće vam narušiti ni prostor.

Šta vam nudi horizontalni bojler

Prostor

Osnovna karatkteristika, ali i prednost horizontalnog bojlera jeste što se on može bez ograničenja postaviti u one delove kupatila gde vertikalni ne može. Horizontalni bojler, kako mu ime i kaže zaizima horizontalni položaj, zahvaljujući kome može se zakačiti za prostor iznad vrata, tuš kabine ili na plafon. Takođe, može se postaviti na deo zida gde neće narušiti funkcionalnost i izgled drugih sanitarija. Drugim rečima, zauzeće minimum prostora.

Sigurnost

Ukoliko vam jepotreban horizontalni bojler, ne brinite, imaćete kvalitetan uređaj koji će vam pružiti potpunu bezbednost i lako korišćenje, baš kao i vertikalni bojler. Horizontalni bojleri poseduju sigurnosni ventil, ali i termoprekidač za sprečavanje od pregrevanja, kao i ventil za zaštitu od nekontrolisanog pritiska vode. Znači nema pritiska. Sve je pod kontrolom.

Dugoročnost

U zavinsosti od vrste materijala od koga je napravljen kazan, postoje čelični i prohromski bojleri. Kada su horizontalni bojleri u pitanju, mogu se naći obe vrstei to je dobro, jer pružaju mogućnost izbora i zadovoljavaju potrebu korisnika. A kada imamo izbor, sve je lakše.

Horizontalni bojleri

Kapacitet

Bojleri su veoma bitni u svakom domaćinstvu i zbog toga veliku pažnju treba posvetiti izboru adekvatnog modela u smislu kapaciteta. Nije isto da li je u pitanju tročlana ili petočlana porodica. Kako je potrošnja energije i troškovi oko iste bitna stavka, dobro je napraviti računicu i izabrati onaj koji će podmiriti potrebe, a pri tom uštedeti na energiji. Važi mišljenje da na svakog člana domaćinstva ide oko 20litara vode. Drugim rečima čevoročlana porodica je na knap sa bojlerom od 80 litara i to pod uslovom da se voda iz bojlera ne koristi u kuhinji. Naravno potrebe i prohtevi su individualni i o tome svaka porodica treba da vodi računa prilikom kupovine bojlera. Horizontalni bojleri, shodno svom kapacitetu, podjednako su dobri i većim i manjim porodicama. Na tržištu se mogu pronaći svi na skali od 50 do 150 litara.

Na šta obratiti pažnju

Ono što je veoma bitno znati, kada je montaža u pitanju, jeste da treba tražiti tačno ono što vam treba. Ukoliko imate prostora za kačenje na zid tražite takav. Sa druge strane, ako vam igra ulogu montiranje na plafon, to naglasite, jer priključci za vodu su različito postavljeni kod jednih i kod drugih.

horizontalni bojler gorenje

Specifičnost horizontalnih bojlera jeste priključak za vodu, koji se nalazi sa donje strane, na sredini, dok je priključak za struju sa strane. U zavisnosti od potrebe, postoje tzv. levi i desni bojleri, odnosno bojleri koji imaju strujni priključak sa leve ili sa desne strane. Da ne biste imali problem na startu recite šta vam treba, a horizontalni bojler će vam to i pružiti.

I ne zaboravite, ukoliko vam je nekada veličina kupatila bila problem, nemojte očajavati. Uvek postoji rešenje, samo ga je potrebno pronaći. Evo, mi smo tu da vam budemo od pomoći.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Bojleri MET 111444
Metalac bojler Hydra EZV HD 80lTip aparata: Akumulacioni bojlerMontaža: HorizontalniKaz...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
19.000,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Bojleri MI BTH L 80L PROHR
Termorad prohromski bojler 80lKada postoji potreba za potrošnjom veće količine tople vo...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
24.900,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Bojleri GO545122
Gorenje bojler TGRH80 električniVisokokvalitetna i ekološki prihvatljiva toplotna izola...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
20.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Bojleri AS516053
Ariston bojler Velis EVO Plus WiFi 50l je moderni kompaktni bojler sa daljinskom kontro...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
41.000,00 RSD

Slični članci

17.
Dec.
2018.
Renoviranje kupatila
Renoviranje kupatila je zaista veliki projekat. Potrebno je mnogo toga uzeti u obzir i pre nego što radovi počnu, zato se ovde možete informisati o to...
24.
Apr.
2018.
Brendovi kupatilske opreme
Protočni bojleri su trenutno najefikasnije rešenje za zagrevanje vode u vašem domu. Utrošak struje je manji za do 40%, minimalno se talo...
10.
Feb.
2017.
Uređenje kupatila
Jedan od najtraženijih modela - bojler 50l - veliki izbor modela i brendova, emajlirani i prohromski, vertikalni, horizontalni i univerzalni u salonu i inter...

Ostali komentari

  • Marjan
    Marjan

    Jer mogu ja na plafon da zakacim ili ne to me interesuje i majstora kada pitam imaj različita mišljenja pa pitam vas jer prodajete Mogu li na plafon da zakacim ?

    31.05.2023. 21:11
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovani, postoje bojleri koji se mogu kačiti na plafon, a to zavisi od proizvođača i modela samog bojlera. Ukoliko u uputstvu za upotrebu postoje instrukcije za kačenje na plafon, predviđen je za to. Svakako proverite sa ovlašćenim serviserom od kog ste kupili bojler. Prijatan dan želimo!

    01.06.2023. 13:44
  • Marjan
    Marjan

    Hteo sam da pitam kupatilo mi malo pa sam uzeo horizontalni zidni bojler a već imam stari na plafonu pa sam hteo da pitam dali mogu i ovaj da stavim na plafon ili moram bas na zid

    30.05.2023. 21:47
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovani, najbolje bi bilo da se oko tehničkih detalja posavetujete sa svojim majstorom, s obzirom na to da je upoznat sa rasporedom instalacija i elemenata u kupatilu. Tu smo za sve dodatne informacije. Prijatan dan želimo!

    31.05.2023. 09:15
  • Nebojša Trajković
    Nebojša Trajković

    Horizontalni 50 lit levi emajlirani kazan koje proizvoače imate i cene

    02.02.2023. 07:57
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovani, trenutno na raspolaganju od bojlera sa navedenim karakteristikama imamo Ariston Velis EVO Plus WiFi 50l i Ariston Velis EVO 50l. Horizontalni levi bojleri od 80l dostupni su Gorenje bojler Simplicity 80l GBFU i Metalac bojler Hydra EZV 80l. Sve informacije o specifikacijama možete pročitati na stranicama proizvoda. Tu smo za sve dodatne informacije. Srdačan pozdrav!

    02.02.2023. 09:37