Uređenje kupatila
24.10.2016.

Lavaboi za mala kupatila

Male lavaboe nije teško pronaći, s obzirom da su kod nas najčešće mala kupatila. Mali umivaonici ne gube na funkcionalnosti time što su dimenzijama prilagođeni veličini kupatila. Manja veličina lavaboa ne znači da trebate nešto izgubiti na stilu, naprotiv.

mali lavabo za kupatilo

Izbor je zaista veliki. Lavaboi mogu biti u sklopu kupatilskih ormarića (nasadni), nadgradni, ugradni ili konzolni (zidni). Rade se od različitih materijala, ali se najčešće odlučujemo za keramičke, koji su ujedno najpraktičniji i laki za održavanje. Međutim, treba razmisliti i o staklenim ili pak betonskim lavaboima, koji su odlični za postizanje industrijskog izgleda, a vintage izgled ćete postići metalnim lavaboima.

U uskim kupatilima koristite ovalne, izdužene lavaboe.

Lavabo za male prostorije treba da bude jednostavnog i minimalističkog dizajna. Pazite na dubinu umivaonika, za male prostore trebalo bi kupiti nešto dublji umivaonik kako voda ne bi prskala iz njega. Takođe, u zavisnosti od dimenzija lavaboa, bitno je izabrati adekvatnu bateriju. Fokusirajte se na praktičnost i funkcionalnost.

Potrudite se da lavabo uklopite u dizajn kupatila, npr. za smiren i topao izgled lavabo postavite na kupatilski ormarić od drveta. Za urban i moderan izgled kupite nadgradni lavabo i postavite ga na kupatilski ormarić u boji ili konzolnu ploču. U malom kupatilu poželjno je da iskoristite prostor ispod lavaboa, ali ako ipak želite da postavite konzolni (zidni) lavabo, ispod njega možete postaviti držač za peškire.

Za mala kupatila, ali i ostave, odnosno garaže, često izbor pada na male ugaone lavaboe, koje imamo u dimenzijama 28x45cm, odnosno 45x45cm turskog proizvođača Turkuaz. Ako ste dosada mislili da u Vaše malo kupatilo ne može stati lavabo, ili bar ne onakav kakvim ga zamišljate, nadamo se da će Vam naši saveti pomoći u izboru.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Lavaboi WB7226
Diplon Tuluz nadgradni umivaonikNadgradni konzolni lavaboDimenzije: 44.5x32cmVisina: 12...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.660,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lavaboi WB7221
Diplon lavabo GentUniverzalni umivaonik: Konzolni / nadgradniDimenzije: 37x23.5cmVisina...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.190,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lavaboi WB7210
Diplon porcelanski nadgradni lavabo LimaDimenzije: 39x32.5cmVisina: 14cmBoja: BelaMater...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.370,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lavaboi TURK 13010522
Turkuaz Mini umivaonikNadgradni keramički lavabo, može biti i konzolniDimenzije 37.5x28...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.500,00 RSD

Slični članci

23.
Dec.
2022.
Renoviranje kupatila
Malo kupatilo zahteva funkcionalnost, a mi vam predstavljamo nekoliko saveta za pametno korišćenje prostora. Uz adekvatan nameštaj, kompaktno k...
10.
Jul.
2019.
Brendovi kupatilske opreme
Turkuaz lavaboi su jedinstveni i elegantni modeli umivaonika koji se po kvalitetu i svojim šarmantnim, preciznim i tanko definisanim linijam...
20.
Mar.
2019.
Uređenje kupatila
Za razliku od standardnih WC šolja, kod konzolni nema uglova i proreza u koje bi se prašina i nečistoće uvukli i skoro da uopšte ni...
Trenutno nema komentara