Uređenje kupatila
15.01.2024.

Radijator sušač za kupatilo | Elegantno rešenje

radijator za kupatilo na struju

U modernom domu radijator, odnosno sušač za kupatilo, predstavlja neophodan element koji pruža toplotu i dodatnu funkcionalnost kupatilu, a neki stilizovani primerci doprinose estetici prostorije. Ovaj elegantan i pristupačan kupatilski element pruža nekoliko benefita koji čine svakodnevni život jednostavnijim i prijatnijim.

Šta je radijator za kupatilo?

Radijator za kupatilo ili, kako se još naziva, sušač za kupatilo je uređaj koji objedinjuje efikasnost grejnog tela, ekonomičnost potrošnje i mogućnost upotrebe kao sušača peškira ili manjeg komada odeće. Ovaj multifunkcionalni kupatilski element ima ključnu ulogu u održavanju toplote i stvaranju ugodnog i komotnog ambijenta zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama.

Radijatori na struju | Pogledaj ponudu

Sušač za kupatilo – od čega se pravi?

Radijatori za kupatilo proizvode se od različitih materijala, a na tržištu su najzastupljeniji od čelika – cevasti radijatori sa čeličnim šavnim cevima. Ova varijanta sušača je efikasna, drugotrajna i brzo prenosi toplotu. Pored čeličnih mogu se pronaći i aluminijumski koji obećavaju dug radni vek bez rđanja. Od aluminijuma se najčešće proizvode dizajnerski radijatori zbog lakoće materijala.

Kako funkcioniše sušač peškira?

Radijatori na struju funkcionišu po principu konvekcije. Kada voda prolazi kroz cevi unutar radijatora on se zagreva, a zatim prenosi toplotu na vazduh oko sebe. Topao vazduh se diže stvarajući cirkulaciju koja ravnomerno zagreva prostor. Na taj način grejno telo odaje toplotu koja ujedno zagreva prostoriju i suši eventualnu tkaninu koja je postavljena u neposrednu blizinu elementa.

Vrste grejnih elemenata u kupatilu

U pogledu vrste zagrevanja, odnosno načina na koji radijator dobija energiju, možemo ih podeliti u dve vrste:

  • 1. Univerzalni radijator na struju
  • 2. Električni sušač peškira

susac za peskire

Radijatori na struju

Kada govorimo o grejanju u kupatilu u savremenim domovima, prva asocijacija je radijator na struju. Može se reći da je univerzalan zato što postoje dve opcije zagrevanja elementa. Može biti nezavisno grejno telo ako se u njega ugradi električni grejač jer se na taj način omogućava zagrevanje prostorije i onda kada sistem centralnog grejanja ne radi ili ne postoji. S druge strane, ukoliko centralno grejanje postoji, sam radijator se može priključiti na postojeći sistem i crpeti energiju iz njega. U tom slučaju radijator će biti u funkciji samo kada je uključeno grejanje.

Električni radijator za kupatilo

S obzirom na to da tržište danas pruža inovatina rešenja koja mogu biti i praktična i estetski dopadljiva, imamo priliku da uživamo funkcionalnost i estetiku koju ima električni radijator za kupatilo na struju. Ova varijanta je isključivo nezavisno grejno telo koje ima integrisani električni grejač u cevi od nerđajućeg čelika, a obložen je aluminijumskim panelima koji svojom mekoćom olakšavaju kreiranje nesvakidašnjeg dizajnerskog rešenja.

Sušači i radijatori u Diplon Kupatila salonu i webshopu

U prodajnom asortimanu Diplon Kupatila možete pronaći veliki izbor električnih radijatora za kupatilo poznatih domaćih brendova Cini, Energo System i Neša Komerc. U zavisnosti od toga koje su vaše potrebe, tehničke mogućnosti i estetke preferencije, možete u našem asortimanu pronaći idealno rešenje za svoje kupatilo.

Cini električni radijator za kupatilo

Iz asortimana domaćeg proizvođača Cini dolaze nam izuzetni aluminijumski radijatori za kupatilo u serijama Elegant i Finesa. Elegant serija ima minimalistični, jednostavan pločasti dizajn koji se lako uklapa u ambijente različitih stilova. Može biti nezavisno grejno telo ako se u njega ugradi električni grejač, ali se može povezati i na postojeći sistem grejanja, dakle univerzalan je. S druge strane, serija Finesa ima elegantan i sveden dizajn koji privlači pažnju, a takođe je i praktičan zbog držača peškira. Finesa radijatori imaju električni grejač koji je integrisan u cevi od nerđajućeg čelika, samostalni su i ne mogu se povezati na centralno grejanje. Obe serije dolaze u različitim dimenzijama, te ih lako možete uklopiti u velika i mala kupatila. Kada su u pitanju boje, Cini radijatori se prave u tri najtraženije boje na tržištu: crna, bela i zlatna.

elektricni susaci peskira

Energo System sušač peškira

Jedan od najzastupljenijih brendova na tržištu Energo System pruža pouzdano rešenje za grejanje vašeg kupatila. Cevasti sušači serija Lava Luna, Lava Elegant i Lava Chrome dizajnirani su tako da svojim izgledom i jednostavnošću funkcionalno i estetski zadovoljne zahteve svojim korisnika. Svaka serija doprinosi ambijentu u kom se nalazi na sebi svojstven način. Cevasti sušači su dostupni u bojama hrom, crna i bela.  

Odabir radijatora za kupatilo nije samo pitanje estetike i vašeg stilskog ukusa, malo je kompleksnije od toga. Moraju se uzeti u obzir tehničke karakteristike i veličina prostorije, raspored elemenata, način zagrevanja – da li se povezuje na postojeći sistem grejanja ili radi kao individualno grejno telo, kao i cenovni rang. Sve ovo kada uzmete u obzir, konačno rešenje učiniće vaš boravak u kupatilu prijatnijim i udobnijim.

U našem salonu i online prodavnici možete pronaći preko 100 modela među kojima ćete sigurno izabrati idealan sušač za svoje kupatilo.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Radijatori i grejalice CINI 4E308BMH
Cini električni dizajnerski radijator FinesaModel: FNE 3-800Materijal:Prednji panel: Al...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
19.250,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Radijatori i grejalice CINI 5G05EL40GL
Cini aluminijumski radijator sušač ElegantDimenzija: 43x67.5cmOsno rastojanje priključk...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
14.000,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Radijatori i grejalice ES LAVA ELEG 50X100
Energo System radijator za kupatilo Lava BlackRavne poprečne ceviPrečnik šipke: Ø22mmEk...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.450,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Radijatori i grejalice ES SERPENTINE 3000
Energo System Serpentine radijator za kupatiloRadijator vrlo neobičnog i nesvakidašnjeg...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
66.490,00 RSD

Slični članci

22.
Feb.
2023.
Brendovi kupatilske opreme
Clage protočni bojleri su lideri na polju decentralizovanog snadbevanja toplom vodom i čine vaš dom ekonomičnim i efikasnim.
23.
Dec.
2022.
Renoviranje kupatila
Malo kupatilo zahteva funkcionalnost, a mi vam predstavljamo nekoliko saveta za pametno korišćenje prostora. Uz adekvatan nameštaj, kompaktno k...
11.
Aug.
2015.
Lifestyle kupatilo
Važno je da dobra energija stalno pritiče u vaš dom, ali i da se u njemu zadrži! Ovo su lekovi koje feng šui majstori preporučuju u slučaju nep...
Trenutno nema komentara