Uređenje kupatila
29.11.2018.

Koje su to prednosti gasnih protočnih bojlera?

Kada se pravi kupatilo, nakon pločica i materijala, pre ostale opreme uvek se dobro razmisli o tome koji bojler kupiti, jer ukoliko imate dobar bojler, sve ostalo je samo estetika. Veoma je važno uložiti u nešto što je trajno, bezbedno i prilagodljivo vašem prostoru, ponekad i bez obzira na cenu. Ovih dana sve su popularniji gasni protočni bojleri i na tržištu se pojavljuje sve veći izbor ovog tipa bojlera.

Kada se uporede sa klasičnim,postoje brojne prednosti o kojima možemo da govorimo, a jedna od njih je to što je kod nas gas veoma zastupljen kao način grejanja, te postoje brojna domaćinstva koja imaju tu mogućnost da kupe upravo ovu vrstu. Da bacimo pogled na to šta zapravo gasne bojlere izdvaja od ostalih

Ušteda struje

Gasni protočni bojler troši mnogo manje električne energije ukoliko se uporedi sa klasičnim bojlerima za zagrevanje vode. Znači, nema grejanja vode samo u toku noći kada je struja povoljnija, nema kalkulisanja i prevelike brige oko računa za struju, konačno možete da se opustite i makar o tome ne razmišljate svakodnevno.

Ekonomičnost

Svi znamo da je vek trajanja klasičnih bojlera nažalost sve kraći i da se prečesto kvare i menjaju još i pre isteka garancije, ali sa ovim bojlerima taj problem gotovo i da ne postoji. On ima veoma malo šansi da se pokvari upravo zato što ne zadržava vodu u sebi. Samim tim vi i nemate troškove održavanja praktično i možete da zaboravite na skupe dolaske majstora. Kada uzmete sve to u obzir dolazite do zaključka i da im je vek trajanja znatno duži u odnosu na one klasične.

Nema zagrevanja vode

Troši manje energije, nema čekanja da se voda zagreje što doprinosi dodatno i prethodnim prednostima a to je da se samim tim i štedi i struja, a i ovaj način zagrevanja je bezbedniji za sam bojler samim tim i za nas. Oni direktno zagrevaju vodu koja samo prolazi kroz njih, a brzina zagrevanja kod novijih modela svakim danom je sve veća s obzirom na potražnju koja raste.

bojler cena

Ušteda vremena

Ono što je u današnje vreme veoma važno je da se sve dešava mnogo brže i bez gubljenja vremena, štedimo i vreme, ali i novac. Kod ove vrste bojlera ne postoji ograničenje u vezi sa količinom vode koju ima u kazanu, već možete koristiti onoliko vode koliko vam je neophodno bez da obraćate pažnju na to koliko ste potrošili i potom da čekate i po sat dva da se iznova napuni i pripremi za korišćenje.

Instalacija i veličina

Ovi bojleri su uglavnom manjih dimenzija te su znatno prilagodljivi, pa čak i za najskučenije prostore. Ukoliko imate malo kupatilo i problem sa pronalaženjem bojlera, ovo vam može biti idealno rešenje. Njegova težina je još jedna od prednosti ovih bojlera, jer će vam to olakšati instalaciju koja nam svima predstavalja dodatan problem nakon što donesemo bojler iz radnje.

Elektronska regulacija temperature i pritiska

Većina ovih bojlera poseduje elektronsku regulaciju pritiska i izbor temperature koji možete podesiti prema svojim željama i na taj način u svakom trenutku ispratiti trošak.

Temperatura i količina vode

Deo sa količinom vode smo već objasnili, ali kad je temperatura vode u pitanju važno je naglasiti da su najnoviji modeli gasnih bojlera tako napravljeni da su uglavnom opremljeni sistemom koji obezbeđuje konstantnu temperaturu tople vode prilikom promene protoka, te je ona uvek stabilna.

Ukoliko razmislite o svim benefitima koje donose gasni bojleri u odnosu na one koji su klasični i na koje smo navikli, postaje vam jasno zašto sve veći broj domaćinstava prelazi upravo na njih. Oni su su vizuelno prilagodljivi svakom prostoru i imate uvek tu mogućnost da veći prostor i akcenat u kupatilu stavite na ostatak opreme. Ovaj bojler koji nije glomazan i ograničen količinom vode koju može da zagreje može da vam da vetar u leđa da prostor u potpunosti prilagodite svom ukusu.

Naravno, osim estetskog dela znatno važniji su oni koji se tiču uštede struje, vremena i novca koji biste inače potrošili na česte popravke i zamene. Za kraj, važno je naglasiti da je najveća prednost ovih bojlera upravo ta, da imate konstantan pristup neograničenoj količini vode i da to možete sami da kontrolišete, te nije ni čudo što se sve više ljudi odlučuje upravo za ovu vrstu bojlera.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Protočni bojleri 7736507073
Bosch TR8501i 21/25/27 DESOAB protočni bojler
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
64.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Protočni bojleri 7736504703
Bosch Tronic 8500 15/18 DESOB protočni bojlerVisina: 48.3cmŠirina: 23.6cmDužina: 12.2cm...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
56.280,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Clage DCX Next protočni bojlerSnaga: 18-27kWUdoban, ekonomičan i pouzdan bojlerUgrađen ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
47.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Clage DSX Touch protočni bojlerSnaga: 18 kW, 21 kW, 24 kW, 27 kWPodešavanje temperature...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
99.990,00 RSD

Slični članci

15.
Oct.
2021.
Uređenje kupatila
Razmišljajte vertikalno. Sa kompaktim nameštajem i uređajima, malo kupatilo neće više biti izazov već oaza mira. Horizontalni bojler re&...
02.
Dec.
2020.
Uređenje kupatila
Bojler koji se koristi za kupatilo i dalje je najčešći način za zagrevanje vode u domaćinstvima na našim prostorima. Cena bojlera najviš...
05.
May.
2020.
Brendovi kupatilske opreme
Postoje firme kojima verujete samo zato što znate da neko ko čini porodicu, mora da radi sve da istu očvrsne i održi, te da se upravo njihovim proizvo...

Ostali komentari

 • Zdravko
  Zdravko

  U vikendici nemam struju. Na tavanu imam rezervoar za vodu od 100l . Da li se tusiranje u prizemlju moze resiti bojlerom na plin i kolika je potrosnja plina? Hvala, Z.

  25.01.2022. 22:29
 • Diplon Kupatila
  Diplon Kupatila

  Poštovanje, ovo je pitanje za majstora koji bi vam ugrađivao sistem i predložio najbolje rešenje za vaš slučaj. Srdačan pozdrav

  09.02.2022. 13:17