Uređenje kupatila
20.10.2018.

Jedinstvene staklene slavine za vaš dom

Jednostavan način da vaše kupatilo dobije modernu notu jeste ugradnja staklenih slavina, iz kojih se voda izliva i teče kao iz vodopada. Od kako su se modeli staklenih baterija pojavili na našem tržištu postali su potpuni hit i veoma brzo su zauzeli vodeću poziciju pri izboru elemenata za uređenje kupatila.

staklene slavine za lavabo

Kupatilo je oduvek bio sinonim za mesto u vašem domu u kome se možete opustiti i uživati u svom miru. Pored toga što je ono zapravo ogledalo vašeg stila i ukusa, osećaj je prijatniji i lepši kada je opremljeno najmodernijom sanitarijom. Spoj estetike i funkcionalnosti je važno pravilo moderno dizajniranih kupatila koja teže ka najnovim trendovima, jer su lep izgled i praktičnost danas na visokoj ceni.

Baterija za slavine mora biti, ne samo lepa već i funkcionalna, a to je jako bitno zbog lakog i jednostavnog korišćenja, a estetika zahteva da se ona uklopi u enterijer prostora. Da bi vaše najintimnije mesto u domu bilo idealno i usklađeno po vašoj meri trebalo bi odabrati one elemente i kupatilski enterijer koji odgovara vašem stilu i ukusu.

Moderne baterije za slavine za kupatilo

Danas postoji jako puno slavina koje možete izabrati za svoje kupatilo, počevši od klasičnih do najsavremenijih, poput baterija iz kojih ističe voda nalik vodopadu.

Nekada je izbor ovog kupatilskog elementa bio sveden na nekoliko klasičnih modela za slavine, pa su se u kupatilima koristili uglavnom zidni modeli, odnosno klasični modeli baterija ugrađene iz zida. Takođe više su se koristile dvoručne baterije za kadu i lavabo, sa ventilima za toplu i hladnu vodu.

Međutim situacija je potpuno drugačija u današnje vreme. U svetu je odavno praksa, a sve je više zastupljena i na našim prostorima – da se u kupatila ugrađuju staklene baterije modernog dizajna, jer su veoma popularne i daju enterijeru viši nivo elegancije.

Sve više se u kupatilima ugrađuju nasadne, odnosno stojeće jednoručne baterije, ali i modeli montirani na zid. Pored toga što su jedinstvene i luksuzne, veoma su praktične, jednostavne za ugradnju, lako se čiste, održavaju i idealne su za ljubitelje moderne estetike koja se oslanja na klasične principe lepote.

Staklene slavine za kupatilo Diplon

Iz naše ponude izdvajamo dva tipa modela staklenih baterija:

●    staklena baterija za lavabo (SLAP)

Ova stojeća jednoručna baterija je veoma elegantnog dizajna, praktična je i ne zauzima puno prostora na površini umivaonika. Ne montira se za zid već direktno na lavabo, kroz mali otvor na površini. Protok vode je na principu padajućeg slapa vode, a otvaranje slavine je veoma jedostavno i to pomeranjem keramičke ručice.

staklena slavina

●    staklena baterija za tuš kabine i kade

Staklena baterija za tuš kabine i kade je za razliku od prethodne zidna, odnosno ugrađuje se u zid. Ali princip protoka vode je isti kao kod staklenih baterija za lavabo. Može se koristiti i u tuš kabinama, kao i za kupanje u kadi.

Veoma je elegantna, nenametjiva i potpuno bezbedna. Upravo je to jedna od njenih glavnih prednosti, kada je u pitanju odabir idealne slavine za tuš kabine manjih dimenzija. Staklena baterija za tuš kabine i kade iz naše ponude poseduje priključak za crevo od tuša.

slavine za lavabo

Staklena baterija za slavine prednosti

Slavina koju birate mora biti uklopljena u celokupan dekor i u skladu sa ostalim elementima vašeg kupatila, bez obzira da li je vaš izbor klasičan ili moderan izgled enerijera. Osnovne prednosti staklenih baterija za slavine:

Ne zauzimaju puno prostora

Za malo kupatilo praktične su manje slavine, a savršeno rešenje mogu biti jednoručne baterije za lavabo i kadu koje ne zauzimaju mnogo prostora. Iako na prvi pogled male i svedene, staklene slavine su mnogo više od klasične česme zato što u prostor unose eleganciju, dozu otmenosti i sinonim su za moderan stil.

Lako se otvaraju

Za razliku od klasičnih baterija sa ventilima lako se otvaraju i zatvaraju, a šansa da voda i dalje curi iz česme praktično ne postoji. Ozbiljno razmotrite mogućnost kupovine staklene baterije jer se otvaraju blagim dodirom i to je jedna od njihovih velikih prednosti.

Lako se uklapa sa modelima umivaonika

Model staklene slavine savršeno se uklapa sa moderno dizajniranom sanitarijom poput ugradnih ili asimetričnih umivaonika, elegantno dizajniranih kada i tuš kabina u manjim kupatilima.

Zgodna za malu decu

Staklena baterija SLAP je izuzetno pogodna za korišćenje ako imate malu decu jer su im na dohvat ruke i veoma su lake za upotrebu.

Prava su atrakcija

Tehnika konstrukcije staklenih baterija daje im potpuno unikatan izgled. Pored toga, ovaj model slavine stvara osećaj mira i opuštenosti u vašem kupatilu zbog opuštajućeg šuma vode. Predstavljaju svojevrsnu atrakciju i zbog toga što odstupaju od svakodnevnih scenarija, a ove baterije su šampioni u razbijanju monotonije.

Slavine modernog oblika i dizajna u kupatilu ostavljaju utisak elegancije, a kako bi utisak bio potpun trebalo bi da i ostali kupatilski elementi prate liniju trenda. Posetite naš prodajni salon i izaberite model staklene baterije za slavinu po vašoj meri.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Baterije za lavabo CR-BT.FL1500
Creavit Flow slavina za lavaboStojeća jednoručna baterijaZavršna оbrada: HromKeramički ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
10.370,00 RSD
Ušteda 15%
12.200,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Baterije za lavabo PAFFONI LES061CR
Paffoni Level slap baterija za lavaboTip baterije: JednoručnaMontaža na 1 otvorZavršna ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
23.550,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon baterija za lavabo staklena ST9905Jednoručna stojećaInstalacija na jedan otvorKe...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.260,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon jedoručna baterija za lavabo SlapInstalacija na jedan otvorKeramički mešačFleksi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.260,00 RSD

Slični članci

27.
Aug.
2022.
Brendovi kupatilske opreme
Ono što Paffoni čini drugačijim od drugih je kvalitet materijala, posvećenost, funkcionalnost i savršen odnos cene i kvaliteta, a sve to kako b...
25.
Sep.
2020.
Renoviranje kupatila
Na prvi pogled opremanje kupatila deluje jednostavno - izaberemo pločice, elemente i radnu površinu, bateriju i uređaje, ali... Kako uklopiti svaki de...
27.
Jul.
2015.
Brendovi kupatilske opreme
OMNIA AQUA je filtracioni sistem za prečišćavanje pijaće vode sa “5+2” filtracionom formulom i CAL-MAG tehnologijom;

Ostali komentari

  • Mladen
    Mladen

    Poštovani, Molim Vas cijenu za staklenu slavinu za kupatilo Diplon okrugla staklena i dali se moze negdje naručiti u Hrvatskoj ako je dali šaljete ?

    28.11.2023. 23:13
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovani, staklena slavina je dostupna na našem webshopu i salonu u Zemunu. Cenu i specifikacije možete pogledati klikom na link. Dostavu vrštimo samo na teritoriji Srbije. Tu smo za sve dodatne informacije. Pozdrav!

    29.11.2023. 08:25
  • Dado
    Dado

    Dobar dan,zanima me cijena ovih staklenih slavina za kupatila???

    23.10.2021. 01:20
  • Petra
    Petra

    Zdravo! Imam vašu slap okruglu bareriju. Imate li neki savet, kako da očistim kamenac,sa stakla slavine? Unapred hvala.

    29.03.2021. 18:23
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovanje, kamenac možete očistit sredstvom za održavanje protiv kamenca, u našoj ponudi nalaze se proizvodi iz Mellerud asortimana. Pozdrav

    30.03.2021. 08:13