Renoviranje kupatila
25.09.2020.

Kako izabrati pravu bateriju za sudoperu?

Ponekad izbor posebnih kuhinjskih elemenata kao što je slavina za sudoperu deluje vrlo jednostavan, jer zašto ne bi bio? Ali prečesto zaboravimo osnovne stvari na koje moramo da obratimo pažnju kada je u pitanju izbor ovakvog jednog elementa. Kada biramo detalje za svoju kuhinju uglavnom ne planiramo da ih menjamo na svakih godinu dana, nego je to nešto što uzimamo na duži vremenski period pa moramo voditi računa da nam se i najsitniji detalj bude deo jedne savršeno ukomponovane priče. Za vas imamo nekoliko praktičnih saveta koji će vam pomoći da izaberete pravu bateriju za kuhinju koja će biti baš po vašoj meri.

Grohe BauClassic slavine za sudoperu

Izgled je ključan, ali ne mora biti presudan

Lako je izabrati elemente, obraćamo pažnju na boju, sjaj, material, kako nam se uklapaju uz ostatak nameštaja, ali kada dođe do izbora “sitnica” kao što je baterija za sudoperu tu izgled definitnivno nije jedina stavka na osnovu koje bi trebalo da se odlučimo na kupovinu. Nikad ne smemo birati izgled jedne baterije na uštrb njene dugotrajne pouzdanosti, koja nam je svakako važnija. Naravno da ćemo gledati da je lepa, da se uklapa, da se lako održava, ali kvalitet mora biti prva stavka pri odabiru.

SLAVINE ZA SUDOPERU - DIPLON KUPATILA ASORTIMAN

Senzorske baterije donose uštedu

Ove baterije se često mogu naći u velikom broju javnih ustanova kao što su firme, restorani, menze, zapravo mesta u kojima većina ljudi koristi jedan sanitarni čvor, što često ume da predstavlja velik problem. One su poprilično praktičnije od ostalih, dugotrajnost im je osnovna karakteristika, što kad se stavi na papir automatski znači i veću uštedu. Najveća prednost kod ovih slavina je što nema curenja vode, što nam svima predstavlja ogromno olakšanje.

slavine za sudoperu sa tusem

Cena i kvalitet IDU zajedno

Nije tačno da morate dati milione da biste sebi obezbedili nešto što će vas služiti kao ostatak opreme koju imate u svom stanu, ali posmatrajte stvari realno, materijal koji vredi košta. Jednostavno, nije realno da nađete pravu, dugotrajnu i visoko kvalitetnu bateriju za sudoperu, a da košta isto kao ona koju možete naći u kineskim radnjama. S druge strane, nema potrebe da dajete novac za ime i brend, nego je kvalitet ono što mora da presudi. Trenutno u ponudi imamo odlične i povoljne baterije za sudopere od kojih će jedna sigurno zadovoljiti vaše potrebe.

Baterije sa dve i tri cevi, koja vam je potrebna?

Keramički ventili su najbolji izbor

Ukoliko vam je osnovni cilj da vam baterija nikad ne kaplje onda je važno veoma da ima keramički ventil. Druge vrste ventila takođe u prvim godinama pokazuju odličnu izdržljivost i ne treba imati nikakvu bojazan od kapljanja, ali nakon nekog vremena ne mogu nikako da se mere sa dugoročnom pouzdanošću keramičkih ventila. Super je što ove slavine koštaju slično kao i slavine sa drugom vrstom ventila, te vam to neće predstavljati dodatan trošak.

Pločice za kuhinju, kako odabrati prave?

Obratite pažnju na svaki detalj

Svaku slavinu morate prilagoditi kuhinji u kojoj želite da je udomite. Znači, nema kupovine unapred dok se to nešto ne poveže u jednu konkretnu celinu. Obratite pažnju na detalje kao što su visina slavine, da li vam odgovara visini ostalih elemenata, da li imate neki element koji je nisko do sudopere pa će smetati kad je koristite itd. Zatim računajte i koliko će vam smetati ukoliko je prevelika za dubinu sudopere, kao i kakav je ventil. Postavlja se još i pitanje da li vam treba jednoručna ili dvoručna baterija, što je u potpunosti do vas i do vaših potreba, ali svakako nešto čemu morate da razmišljate pre nego što se rešite da obavite kupovinu.

Kludi baterija za sudoperu

Slavina za sudoperu 3 cevi ili slavina za sudoperu sa 2 cevi

Slavina za sudoperu sa 3 cevi najčešće se koristi za niskomontažne bojlere malih zapremina, dok se slavine sa 2 cevi kod svih ostalih tipova.

Niste imali pojma da ima toliko detalja o kojima treba da razmišljate kada je u pitanju najobičnija baterija za sudoperu, zar ne? Srećom, imamo ogroman izbor svih vrsti, kao i marki koje su trenutno najpopularnije na tržištu, tako da ne brinete, naćiće se nešto za vaše potrebe koliko god to delovalo komplikovano nakon ovog razlaganja. Najvažnije je znati šta nam je konkretno potrebno, a mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Diplon Chief baterija za sudoperu ST03254-3Jednoručna stojeća slavinaVisina: 40.8cmŠiri...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
10.560,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon baterija za sudoperu ST8402 sa Touch senzoromIzvlačući tušVisina: 46.3cmDužina: ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
15.910,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon baterija za sudoperu ST2527Jednoručna stojeća slavina za sudoperuInstalacija na ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.400,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon baterija za sudoperu ST2557Jednoručna stojećaInstalacija na jedan otvorKeramički...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.080,00 RSD

Slični članci

09.
Aug.
2023.
Lifestyle kupatilo
Mali bojler za kuhinju, protočni bojler za kuhinju, niskomontažni, visokomontažni, veliki izbor modela, brendova, litraža i cena. Brza dostava na terito...
29.
Mar.
2022.
Brendovi kupatilske opreme
Metalac sudopere granitne i inox. Nezaobilazni deo svakog doma i jednostavno neophodne. Upoznajte se bliže sa najboljim srpskim proizvođačem sudopera i izabe...
15.
Jan.
2020.
Lifestyle kupatilo
Ukoliko želite da uredite kuhinju po svojoj meri ili da stare pločice zamenite novim, sigurno vas zanima koje bi za vas bile najbolje pločice za kuhinju. Važ...

Ostali komentari

  • Milica
    Milica

    Kad jednom izaberete slavinu sa izvlačećim tušem više nema dileme :)

    19.02.2021. 10:24

Renoviranje kupatila

Kupatila u potkrovlju
Renoviranje kupatila
29.01.2024.
Kako zavrnuti ventil za vodu
Renoviranje kupatila
08.11.2023.
Kako ukloniti kamenac
Renoviranje kupatila
20.06.2023.
Kako zameniti mešač na slavini
Renoviranje kupatila
30.03.2023.