Renoviranje kupatila
23.06.2015.

Kada ili tuš kabina?

Ako se dvoumite da li da u kupatilo, veliko ili malo, ugradite kadu ili tuš kabinu, opredelite se za ono što vam prostor nalaže. Mi vam otkrivamo i dobre i loše strane obe varijante.

U poslednjih nekoliko godina tuš kade s kabinom postale su pravi hit. Kupuju ih i oni s malim, ali i oni koji imaju veliko kupatilo. Neki srećnici pak instaliraju i kadu i tuš-kabinu, za svaki slučaj, za zimu i leto. Brz životni tempo i nemanje slobodnog vremena kao da su staro dobro leškarenje u kadi proterali iz naših života. Iako uživanje u toplini opuštajuće kupke zdravlja vredi.

kade i tus kabine

Tuš kabine za mala kupatila

Ukoliko imate malo kupatilo, tuš-kabine su idealno rešenje jer ćete na taj način maksimalno iskoristiti prostor. Kao prednosti tuš-kabine prodavci navode i znatno manju potrošnju vode, jer se u kabini manje zadržavate.

Danas u prodavnicama sanitarije možete naći razne hidromasažne tuš kabine, koje, osim što su osvetljene, imaju i radio, masažer za stopala i priključke za telefon i MP3 plejer. Naravno, za takav ugođaj potrebno je i više novca – od 30.000 dinara pa naviše.

Ukoliko vam dubina džepa ne dozvoljava blagi luksuz, možete da kupite i plitke i duboke tuš kabine već od 13.000 dinara, a možete da birate između četvrtastog i polukružnog oblika. Pri kupovini tuš-kabine, posebno obratite pažnju na boju kaljenog stakla. Providno kaljeno staklo moraćete da čistite skoro posle svakog tuširanja, pa vam preporučujemo da se opredelite za tzv. peskirano kaljeno staklo na kojem se ne vide fleke.

Ali, tuš-kada ima i neke nedostatke, ona nije rešenje ukoliko imate bebu ili živite u kući s roditeljima, mada je na tržištu i dosta modela sa ugrađenim sedištem, Ali, kako ćete u njoj kupati bebu? Takođe, ručno pranje veša u plitkoj tuš-kadi je, blago rečeno, nemoguća misija.

Klasične kade su danas luksuz

S druge strane, klasične kade danas predstavljaju kutak za luksuz, opuštanje i uživanje. Izbor kade postao je pitanje stila, ali i prostora. Trenutno na tržištu možete naći baš ono što želite, što je ranije bilo nezamislivo: i po veličini, i po boji, a o oblicima da ne govorimo. Četvrtasta kada još uvek je najpopularnija, delimično i zato što se lako postavlja, a delom i zato što u njoj možete da se protegnete i uživate. Kada sužena na jednom kraju praktično je rešenje za mala kupatila, jer pokraj tog dela kade može da vam stane lavabo i da ga pri tom nesmetano koristite a da ne udarate u kadu. Jedna od najmodernijih i svakako najluksuznijih varijanti jeste staklena kada, na kojoj bismo vam zavideli.

Ipak, danas su najpopularnije akrilne kade jer se lako i brzo održavaju. Na njima se ne vide ni slučajna oštećenja – setite se samo emajliranih kada na kojima se iz aviona vidi svaka ogrebotina. I da spomenemo djakuzi, razne kade sa ventilima i masažerima, rečju bazenima za spa kućne centre. Lepo jeste i lepa je cena kade.

Preuzeto sa: Blic Žena

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Diplon hidromasažna kada SofijaSpoljašnje dimenzije:Dužina:180cmŠirina: 120cmxDubina: 5...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
172.980,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Tuš kabine i paravani BR6611 90*90
Diplon Tuš paravan BR6611 90 sa crnim ramomKaljeno staklo - providnoDimenzije: 90x90cmV...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
33.900,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon hidromasažna tuš kabina Mariner sa dubokom kadicom‎Dimenzije: 90x90cmVisina: 220...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
80.640,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kade za kupatilo AQUA 6021780
Aquaestil Plane kadaDimenzije: 170x70cmZapremina: 215lMaterijal: AkrilPravougaoni oblik...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
37.100,00 RSD

Slični članci

10.
Nov.
2021.
Brendovi kupatilske opreme
U Diplon Kupatila salonu možete pronaći širok asortiman brenda Alca Plast u koji spadaju tuš kanalice i rešetke, sifoni, odvodne veze za...
25.
Jan.
2021.
Brendovi kupatilske opreme
U Diplon ponudi nalaze se Zomar proizvodi, te možete pronaći kade, tuš kade, kao i hidromasažne kade sa mlaznicama i komandama vrhunskih performansi z...
22.
Sep.
2015.
Lifestyle kupatilo
Ako želite da na brz i jednostavan način dekorišete ili osvežite vaše kupatilo onda zavese za tuš kabinu ili zavese za kadu mogu biti va...

Ostali komentari

  • Zoća
    Zoća

    Dobadan, koje tuš kabine imate?

    12.02.2024. 13:11
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovani, dostupne tuš kabine i cene možete pogledati na linku. Tu smo za sve dodatne informacije. Pozdrav!

    13.02.2024. 14:06

Renoviranje kupatila

Kupatila u potkrovlju
Renoviranje kupatila
29.01.2024.
Kako zavrnuti ventil za vodu
Renoviranje kupatila
08.11.2023.
Kako ukloniti kamenac
Renoviranje kupatila
20.06.2023.
Kako zameniti mešač na slavini
Renoviranje kupatila
30.03.2023.