Brendovi kupatilske opreme
10.11.2021.

Alca Plast sanitarni gigant

RAZVOJNI PUT

Davne 1998. godine jedan bračni par odlučio je da otvori firmu. Učinili su to u češkom gradu Breclavu. Firmu su nazvali Alca plast. Njihov rad zasnivao se na proizvodnji sanitarnih proizvoda. Na samom početku to su bili ulivni i ispirni ventili sifoni za sudopere, da bi se proizvodnja ubrzo proširila na tuš odvode, sifone, WC daske isifone za kade.

alcaplast sanitarija za kupatilo

Već nakon par godina kompanija kreće u proizvodnju tehnološki zahtevnih proizvoda. Konzolne wc šolje i ugradni modularni sistemi, zajedno sa tipkama za puštanje vode, zapravo predstavljaju inovativne sisteme gde se vodokotlić ugrađuje u zid, a veza sa njim se obavlja preko jedino vidnih tipki. Upravo ovaj sistem doprineo je probijanju ove češke firme na međunarodno tržište.

Danas Alca plast ima široku mrežu svojih sanitarnih proizvoda. Tu su, pored navedenih proizvoda, i montažni okviri za wc šolje, umivaonike, bidee, različite vrste konektora, ventila, izolacionih tabli, tuš kanalice, podni slivnici, spoljni drenažni sistemi, industrijski sitemi odvoda na bazi nerđajućeg čelika, ….

Da je u pitanju kvalitetan I inovativan rad, potvrđuje I činjenica da I proizvodi I rukovodeći kadar dobijaju prestižne nagrade, a sama kompanija je vodeći lider u regionu, koja se već četvrtinu svog postojanja nalazi između Top 100 firmi u Češkoj.

alcaplast oprema za kupatilo

Veliki entuzijazam, učešće na sajmovima, kao i stalno usavršavanje i proširavanje proizvodnje uticali su na otvaranje međunarodnih predstavništava širom srednje i istočne Evrope. Danas Alca plast ima 11 svojih podružnica i izvozi u preko 70 zemalja Evrope. Svojim proizvodnim pogonom površine 60.000m2 i sa 600 različitih proizvoda, on je najveći proizvođač sanitarnih sistema u centralnoj i istočnoj Evropi.

Alca plast je odgovorna, inovativna firma koja svoje poslovanje zasniva na proizvodnji kvalitetnog proizvoda, koji mora da zadovolji visoke standarde kvaliteta, potrebu korisnika, a da pri tom ne narušava životnu sredinu.

IZDVAJAMO

Među svim proizvodima treba posebno istaći tuš kanalice. U pitanju je proizvod koji je tuširanje i zadovoljstvo u istom podigao na viši nivo. Naime, ovde se radi o slivniku koji se javlja u vidu rešetke koja se ugrađuje u pod. Šta to zapravo znači? To znači da za tuširanje više nisu potrebne kadice, nego se isto obavlja u ravni poda, odnosno na pločicama.

alca plast tus kanalice

Prednosti tuš kanalica su višestruke. Lako se ugrađuju i mogu se koristiti pri samoj gradnji kupatila ili kasnije prilikom njegovog renoviranja. Komfor i bezbednost tokom tuširanja su na višem nivou. Ovde se pre svega misli na walk in sistem, koji znači da ne postoji prepreka prilikom ulaska u tuš kabinu, što je bitno za tuširanje dece i osoba sa invaliditetom.

Kanalice su i estetski detalj jer se zajedno sa staklenim tuš stenama mogu postaviti u bilo koji deo kupatila, a sa druge strane svojom bojom i izgledom rešetke, odlično se uklapaju u sve kupatilske enterijere. Takve su upravo Alca plast kanalice APZ10 I APZ8 sa prohromskom rešetkom.

APZ10 tuš kanalice crne boje ili sa mat prohromskom rešetkom su veoma funkcionalne. Napravljene su od visoko kvalitetne plastike izdržljive na pritisak, mraz i hemijske materije. Sa jedne strane poseduju kombinovani sifon za zaštitu od neprijatnih mirisa iz kanalizacije, a sa druge lako se čiste i održavaju. Pored lakog i jednostavnog korišćenja, ovaj model tuš kanalica može se pohvaliti i lepim izgledom. Dužine rešetki se kreću od 550mm do 950mm, što znači da zadovoljavaju potrebu šire ciljne grupe.

Alca plast tuš kanalica apz10 crna

APZ8 tuš kanalice sa mat prohromskom rešetkom po performansama su iste kao i prethodni model, sa tim što se razlikujupo prorezima na rešetki. Dužina rešetki se kreće od 650mm do 950mm.

alca plast tuš kanalica apz 8

Oba modela koriste se za unutrašnju upotrebu za drenažu tuševa, za ugradnju na otvorenom prostoru i u prostorima za koje se zna da će koristiti osobe u invalidskim kolicima.

PREDLAŽEMO

Ukoliko ste planirali da vaše kupatilo renovirate i pretvorite u jednu udobnu i modernu sredinu, birajte kvalitet i dizajn kakav vam Alca plast proizvodi mogu ponuditi. Nećete se pokajati.

Na oficijalnoj prezentaciji se možete upoznati sa kompletnom ponudom brenda Alcaplast, a takodje možete naći informacje o poslovanju same kompanije.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Alcaplast PVC tuš kanalica sa mat crnom prohromskom rešetkomDužina: 55cmPogodne za reko...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.740,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Alcaplast tuš kanalica APZ8-850Dužina: 85cmTuš kanalica za walk in sisteme u nivou poda...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
10.640,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Alcaplast PVC tuš kanalica sa mat prohromskom rešetkomDužina: 65cmPogodne za rekonstruk...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.720,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Alcaplast PVC tuš kanalica sa mat prohromskom rešetkomDužina: 55cmPogodne za rekonstruk...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.250,00 RSD

Slični članci

20.
Apr.
2021.
Brendovi kupatilske opreme
U našoj ponudi možete pronaći asortiman brenda Roca koji obuhvata baterije za kupatilo i kuhinju, sanitarije, kade, kupatilski nameštaj, pločic...
05.
Sep.
2020.
Uređenje kupatila
Najlepši osećaj na svetu je kada završite radove, renoviranje, popravku, prepravku, šta god radili u vašem kupatilu i prvi put za...
01.
Mar.
2019.
Brendovi kupatilske opreme
Proizvodi Aquaestil brenda su se istakli kvalitetom i pronašli svoje mesto na zahtevnom evropskom tržištu, što je svakako jedan od najte...
Trenutno nema komentara