Lifestyle kupatilo
22.09.2015.

Zavese za tuš ili kadu, efektna dekoracija za kupatilo

Ako želite da na brz i jednostavan način dekorišete ili osvežite vaše kupatilo onda zavese za tuš kabinu ili zavese za kadu mogu biti vaš izbor. Njihova osnovna funkcija je privatnost tokom tuširanja i zaštita ostalih kupatilskih elementa od eventuanog prskanja. Ali pored osnovnih ima još nekoliko funkcija, koje su podjednako bitne kako za funkcionalnost tako i za moderan estetski izgled kupatila.

Zavese za kadu ili tus bile su popularne u prošlosti zbog svog elegantnog stila koji daje toplinu kupatilu. Iako su nekada bile više preferirane i dalje su veoma tražene. Zavese za kupatio ne ne mogu izaći iz mode i uvek će biti u trendu. Na svoj jedinstven, nežan i autentičan način osvežavaju izgled prostorije i to je glavni razlog zašto su zavese i dalje prisutne u mnogim kupatilima.

Danas su dezeni i boje zavesa prilagođeni savremenim trendovima koji se usklađuju sa najzahtevnijim potrebama tržišta. Elegantan i sofisticiran izgled kupatila koji daju zavese za tuš kabine i kade jedan je od glavnih razloga zašto su one i dalje izbor mnogih potrošača.

Zavese za tuš kabinu i kadu funkcije

Zavese za kupatilo mogu biti različitih oblika, a mogu se naći i u brojnim dezenima koje će svakom kupatilu dati savršenu dozu prefinjenosti. Pritom, zavese za kupatilo mogu biti veoma funkcionalne.

Funkcionalnost zavese za kadu i tuš kabinu ogleda se i u tome što one mogu vizuelno da uvećaju prostor vašeg kupatila. Iako se čini da to nije moguće, zaravo jeste. Princip je isti kao kod stakla, zavesa može biti veoma skladnih boja, neprimetna i od materiala koji se estetski i vizuelno u potpunosti stapa u enterijer vašeg kupatila. U vizuelnom smislu na taj način zavese za tuš kabinu i kadu koje su nenametljivih boja zaista stvaraju utisak prostranosti.

Za porodice sa većim brojem ukućana (dece) zavese za kupatila mogu biti odlično rešenje zbog bezbednosti jer se lako ulazi i izlazi iz kade, odnosno tuš kabine. Nema potrebe za stalnim otvaranjm i zatvaranjem vrata, kada je dovoljno pomeriti zavesu u stranu.

Iako postoji opasnost od stvaranja buđi na površini, ovo zapravo ne treba predstavljati opasnost jer su veoma jednostavne za održavanje. Njihovo pranje i održavanje je lako, jer lse brzo čiste i mogu se oprati u veš mašini.

zavese za kupatilo

Materijali zavese za kupatila

Spomeuli smo da zavese za tuš kabine i kade mogu biti izrađene od različitih materijala. Kvalitetne zavese izrađene od od otpornijeg i izdržljivog materijala koji traje duže, a takođe je i otporan na sakupljane naslaga i stvaranje buđi.

Najkvalitetnje zavese su tekstilne za tuš kabinu i kadu, zatim zavese od poliestera, kao i PVC zavese za tuš kabine. Tekstilne zavese za kupatilo izrađene su od poliestera s tim što su na krajevima one porubljene. Poliester je siguran i čvrst nepropusni materijal, koji ne propušta vodu i sprečava prskanje izvan kade ili tuš kabine. Ne lepi se za pločice niti telo, te je zbog toga jako dobar izbor. PVC zavese izrađene su od neprovidne i nepropusne PVC folije.

Zavese za kupatilo Diplon

U ponudi salona Diplon Kupatila u ponudi je veliki izbor zavesa za kupatilo. Ponudu čine modeli tekstilnih zavesa za kade i tuš kabine, kao i zavese od poliestera. Među popularnijim modelima izdvajamo sledeće zavese:

●        Zavesa za kadu i tuš Bela 180x200

●        Zavesa za kadu i tuš Bela 240x200

●        Zavesa za kadu i tuš Sovice

Osnovne karakteristike Bela zavesa za kupatilo su sledeće: ne upijaju vodu i veoma su jednostavne za pranje i odžavanje. Sa gornje strane imaju ojačan deo, odnosno ojačan porub i dodatnih 12 alkica za kačenje na šipku. Dimenzije modela Bela koje imamo u ponudi Diplon Kupatila su:

●        zavesa za tuš kabine i kade Bela koja je manjih dimenzija 180 x 200 cm,

●        zavesa za kupatilo Bela koja je većih dimenzia 240 x 200 cm.

Sledeći model zavese za kadu i tuš kabinu jeste zavesa od poliestera Sovice, koja ima dimenzije 180 x 200 cm. Zavese od poliestera ne upijaju vodu i takođe su veoma lake za održavanje. Kao i prethodni modeli imaju ojačan gornji deo, zatim ojačan porub, kao i 12 alkica za kačenje na šipku.

Zavese za klupatilo od poliestera i tekstila brenda Ridder

U ponudi Diplon Kupatila izdvajamo zavese od poliestera i tekstilne zavese pozntog nemačkog brenda Ridder. Zavese ovog prepoznatljivog nemačkog proizvođača aksesoari i galanterije za opremanje kupatila su karakteristične po svom izrazitom dezenu, upečatljivom izgledu koji asocira na predele, predmete, pejzaže i slično.

zavesa za kupatilo

Najpopularniji i najtraženiji modeli zavesa za kupatilo su:

●        Fleur tekstilna zavesa za kupatilo 180x200

●        Puzzle Blue PVC zavesa za kupatilo 180x200

●        Soaring Purple teksitlna zavesa za kupatilo 180x200

●        Rubin Green tekstilna zavesa za kupatilo 180x200

●        Circle blue tekstilna zavesa za kupatilo 180x200

●        Andy Blue tekstilna zavesa za kupatilo 180x200

Iako nisu tipična zamena za staklene paravane, tuš stene i staklena vrata na tuš kabinama ili kadama, ovo ne treba da obeshrabruje. Zavese za kupatilo svakako mogu biti alternativa, odnosno odlično privremeno rešenje i adekvatna dekorativna zamena za stakla. Za one koji iz bilo kog razloga ne mogu ili ne žele da u svom kupatilu imaju staklene površine zavese su dobar izbor, posebno zbog svog toplog i savremenog estskog izgleda.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Diplon zavesa za kupatilo CN73131Kupatilska zavesa za tuš kabinu i kaduLaka za održavan...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.180,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon zavesa za kupatilo CN73114Kupatilska zavesa za tuš kabinu i kaduLaka za održavan...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.280,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon zavesa za kupatilo CN73132Kupatilska zavesa za tuš kabinu i kaduLaka za održavan...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.180,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Zavese za kupatilo CN7342 180X200
Diplon zavesa za kupatilo CN7342Kupatilska zavesa za kadu i tuš kabinuLaka za održavanj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
850,00 RSD

Slični članci

05.
Sep.
2020.
Uređenje kupatila
Najlepši osećaj na svetu je kada završite radove, renoviranje, popravku, prepravku, šta god radili u vašem kupatilu i prvi put za...
25.
Aug.
2020.
Lifestyle kupatilo
Peškiri različitih boja i veličina mogu biti sastavni deo uređenja kupatila, jer se svakodnevno koriste za upotrebu. Razni dezeni i oblici mogu doprin...
29.
Sep.
2019.
Uređenje kupatila
U zavisnosti od toga kog oblika i dimenzija je vaše kupatilo, izbor savršene tuš kabine za vaše potrebe je tehnički uslovljen. To...

Ostali komentari

  • Darko
    Darko

    Postovani, Interesuje me da li radite dezene po narudzbini i koja bi bila cena!? Hvala.

    05.09.2022. 18:20
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Postovani, ne radimo nista po narudzbini sve dobijamo kao gotove proizvode. Srdacan pozdrav

    06.10.2022. 16:31