Renoviranje kupatila
26.11.2018.

Ormarići za kupatilo: 3 stvari na koje treba obratiti pažnju

Ormarići za kupatilo su veoma važan deo svakog kupatila. Kada rešite da se pozabavite renoviranjem, osim o pločicama i sanitarijama svakako razmišljate i o tome kakvu biste komodu voleli da imate u svom novom kupatilu. Podrazumeva se da je praktična, ali ujedno mnogo doprinosi i estetskom utisku prostora. Čak i ako nemate nameru da renovirate celo kupatilo, nova komoda, ormarić ili kupatilska vertikala mogu učiniti čudo kada je reč o izgledu i praktičnosti.

Ako ste odlučili da "osvežite" svoje kupatilo i da ujedno obezbedite dodatni prostor za odlaganje stvari, treba pažljivo da razmislite kakav ormarić odgovara svim vašim potrebama. Predlažemo da pre konačne odluke obratite pažnju na sledeće stvari…

oprema za kupatilo

Materijali

Na našem tržištu postoje mnogobrojni i raznoliki ormarići za kupatilo. Međutim, pre izgleda i rasporeda polica trebalo bi da obratite pažnju na materijale od kojih je on napravljen. Kupatilo je često puno vlage, što se i podrazumeva s obzirom na njegovu namenu. Upravo iz ovog razloga je jako važno da kupatilski nameštaj bude napravljen od materijala koji su prilagođeni ovakvim uslovima. Oni treba da budu izdržljivi, da dobro podnose vlagu u vazduhu, ali i promene temperature. Zato se kupatilski nameštaj uglavnom pravi od polumekih materijala – medijapana i univera. Ipak, kada birate svoje idealne ormariće za kupatilo, posebno obratite pažnju na završnu obradu ovih materijala. Ako se odlučite za medijapan, poželjno bi bilo da je ovaj materijal presvučen zaštitnom folijom ili da je ofarban poliuretanskom bojom, kako bi komoda bila otporna na vlagu. Ovakav materijal je dugotrajniji i lakši za održavanje, pa se ne morate previše brinuti da ćete ga oštetiti prilikom čišćenja, bilo da koristite vlažnu krpu ili neko hemijsko sredstvo. Isti savet važi i za odabir iverice. A svi znamo šta se dešava kada iverica upije vlagu, zar ne?

Dimenzije

Kada se odlučite za najbolji mogući materijal, na red dolaze dimenzije. Dimenzije će svakako zavisiti od veličine vašeg kupatila, to jest od prostora koji možete da odvojite za kupatilski nameštaj. Ako želite maksimalnu iskorišćenost prostora, jedna od najboljih opcija je kupatilska vertikala. Sa visinom od npr. 190 cm vertikala pruža mnogo smeštajnog prostora, čak i ako izaberete pliću varijantu. Ako iz nekog razloga ne možete u kupatilo da smestite vertikalu (nemate adekvatnu visinu), onda je definitivno najbolje da pogledate ponudu ormarića i komoda. U tom slučaju, možete iskoristiti i gornju ploču kao prostor za odlaganje peškira, kozmetike, ili onog što želite da vam je uvek pri ruci. I naravno ,,tri puta merite“ pre nego što se odlučite za prave dimanzije, da ne bi bilo neprijatnih iznenađenja.

Podela prostornog kapaciteta

Pored dimenzija je veoma važno i kako je podeljen prostor unutar vertikale ili komode. U ovom slučaju, izbor će zavisiti isključivo od vaših potreba, želja i navika. Integrisana korpa za veš će vam svakako biti zanimljivo rešenje. U zavisnosti od količine hemijskih sredstava i kozmetike možete izabrati različite kombinacije polica, bilo da su one otvorene ili zatvorene frontovima. Ako volite da u kupatilskom nameštaju držite i peškire ili veš, pažljivo razmislite o podeli ormara i o tome koliko vam je prostora neophodno za ovu namenu.

luna kupatilski namestaj
Ako vas zanimaju kvalitetni ormarići za kupatilo, uvereni smo da će vas oduševiti ponuda iz našeg asortimana. Bilo da vas zanimaju klasični ili roma modeli, brendovi kao što su Diplon, Badella, Lux Ceramica, Mibax i Mirela će vas oduševiti praktičnošću i izgledom. Na vama je da budete kreativni pri izboru i da odabirom udovoljite svim vašim potrebama.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Diplon Parma ormarić za umivaonikKonzolni ormarićŠirina: 60cmVisina: 49.2cmDubina: 49.7...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
32.640,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ormarići sa umivaonikom ISV-21GLS121100I-LC
Isvea Gloria ormarić sa lavaboomBoja: LilaMaterijal: MedijapanŠirina: 100cmDubina: 50cm...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
220.800,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Badella London umivaonik sa ormarićemElegantni ormarić sa lavaboom i dve fiokeŠirina: 1...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
52.200,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon Rimini ormarić sa lavaboom za kupatiloLavabo od akrilne smole, veštački mermer b...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
38.300,00 RSD

Slični članci

12.
Sep.
2022.
Uređenje kupatila
Diplon Kupatila su ekskluzivni uvoznik za Srbiju turskog nameštaja za kupatilo brendova Badella, Martat, Isvea 1962 i Creavit. Turski proizvođači zado...
20.
Apr.
2021.
Brendovi kupatilske opreme
U našoj ponudi možete pronaći asortiman brenda Roca koji obuhvata baterije za kupatilo i kuhinju, sanitarije, kade, kupatilski nameštaj, pločic...
14.
Nov.
2015.
Renoviranje kupatila
Za atraktivan enterijer vašeg kupatila, nameštaj biran prema boji pločica i sanitarija može učiniti čuda. Uz kvalitetne proizvode popust asorti...

Ostali komentari

  • Tanja
    Tanja

    Postvani dali imate ovaj plavi sa lavabo Sto je 100 dali imate manji?

    07.09.2023. 11:04
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovana Tatjana, nažalost nemamo u manjoj dimenziji, samo širine 100cm. Svi ormarići sa lavaboom dostupni su na linku. Tu smo za sve dodatne informacije. Pozdrav!

    11.09.2023. 09:06

Renoviranje kupatila

Kupatila u potkrovlju
Renoviranje kupatila
29.01.2024.
Kako zavrnuti ventil za vodu
Renoviranje kupatila
08.11.2023.
Kako ukloniti kamenac
Renoviranje kupatila
20.06.2023.
Kako zameniti mešač na slavini
Renoviranje kupatila
30.03.2023.