Renoviranje
26.11.2018.

Ormarići za kupatilo: 3 stvari na koje treba obratiti pažnju

Ormarići za kupatilo su veoma važan deo svakog kupatila. Kada rešite da se pozabavite renoviranjem, osim o pločicama i sanitarijama svakako razmišljate i o tome kakvu biste komodu voleli da imate u svom novom kupatilu. Podrazumeva se da je praktična, ali ujedno mnogo doprinosi i estetskom utisku prostora. Čak i ako nemate nameru da renovirate celo kupatilo, nova komoda, ormarić ili kupatilska vertikala mogu učiniti čudo kada je reč o izgledu i praktičnosti.
Ako ste odlučili da ,,osvežite“ svoje kupatilo i da ujedno obezbedite dodatni prostor za odlaganje stvari, treba pažljivo da razmislite kakav ormarić odgovara svim vašim potrebama. Predlažemo da pre konačne odluke obratite pažnju na sledeće stvari…

oprema za kupatilo

1. Materijali

Na našem tržištu postoje mnogobrojni i raznoliki ormarići za kupatilo. Međutim, pre izgleda i rasporeda polica trebalo bi da obratite pažnju na materijale od kojih je on napravljen. Kupatilo je često puno vlage, što se i podrazumeva s obzirom na njegovu namenu. Upravo iz ovog razloga je jako važno da kupatilski nameštaj bude napravljen od materijala koji su prilagođeni ovakvim uslovima. Oni treba da budu izdržljivi, da dobro podnose vlagu u vazduhu, ali i promene temperature. Zato se kupatilski nameštaj uglavnom pravi od polumekih materijala – medijapana i univera. Ipak, kada birate svoje idealne ormariće za kupatilo, posebno obratite pažnju na završnu obradu ovih materijala. Ako se odlučite za medijapan, poželjno bi bilo da je ovaj materijal presvučen zaštitnom folijom ili da je ofarban poliuretanskom bojom, kako bi komoda bila otporna na vlagu. Ovakav materijal je dugotrajniji i lakši za održavanje, pa se ne morate previše brinuti da ćete ga oštetiti prilikom čišćenja, bilo da koristite vlažnu krpu ili neko hemijsko sredstvo. Isti savet važi i za odabir iverice. A svi znamo šta se dešava kada iverica upije vlagu, zar ne?

2. Dimenzije

Kada se odlučite za najbolji mogući materijal, na red dolaze dimenzije. Dimenzije će svakako zavisiti od veličine vašeg kupatila, to jest od prostora koji možete da odvojite za kupatilski nameštaj. Ako želite maksimalnu iskorišćenost prostora, jedna od najboljih opcija je kupatilska vertikala. Sa visinom od npr. 190 cm vertikala pruža mnogo smeštajnog prostora, čak i ako izaberete pliću varijantu. Ako iz nekog razloga ne možete u kupatilo da smestite vertikalu (nemate adekvatnu visinu), onda je definitivno najbolje da pogledate ponudu ormarića i komoda. U tom slučaju, možete iskoristiti i gornju ploču kao prostor za odlaganje peškira, kozmetike, ili onog što želite da vam je uvek pri ruci. I naravno ,,tri puta merite“ pre nego što se odlučite za prave dimanzije, da ne bi bilo neprijatnih iznenađenja.

3. Podela prostornog kapaciteta

Pored dimenzija je veoma važno i kako je podeljen prostor unutar vertikale ili komode. U ovom slučaju, izbor će zavisiti isključivo od vaših potreba, želja i navika. Integrisana korpa za veš će vam svakako biti zanimljivo rešenje. U zavisnosti od količine hemijskih sredstava i kozmetike možete izabrati različite kombinacije polica, bilo da su one otvorene ili zatvorene frontovima. Ako volite da u kupatilskom nameštaju držite i peškire ili veš, pažljivo razmislite o podeli ormara i o tome koliko vam je prostora neophodno za ovu namenu.

luna kupatilski namestaj
Ako vas zanimaju kvalitetni ormarići za kupatilo, uvereni smo da će vas oduševiti ponuda iz našeg asortimana. Bilo da vas zanimaju klasični ili roma modeli, brendovi kao što su Diplon, Badella, Lux Ceramica, Mibax i Mirela će vas oduševiti praktičnošću i izgledom. Na vama je da budete kreativni pri izboru i da odabirom udovoljite svim vašim potrebama.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
9 termina 150 sati početni nivo
Diplon Monca ormarić za umivaonikDimenzije ormarića:Visina: 48cmŠirina: 90cmDubina: 48c...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
26.800,00 RSD
Sačuvano u omiljne
9 termina 150 sati početni nivo
Diplon Bolonja ormarić sa lavaboom za kupatilo 100cmLavabo od veštačkog mermera bele bo...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
23.170,00 RSD
30.890,00 RSD
Sačuvano u omiljne
9 termina 150 sati početni nivo
Badella Moderno konzolni ormarić za kupatiloSet sadrži:Ormarić sa fiokom za nadgradni u...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
29.990,00 RSD

Slični članci

05.
Apr.
2020.
Uređenje kupatila
Verovatno se nikada niste ozbiljno udubili u razmišljanje o kupatilskim lavaboima, ali kada dodje trenutak za renoviranje ili pak prvo useljenje u kuć...
14.
Nov.
2018.
Uređenje kupatila
Iako danas na tržištu postoji veliki izbor standardnih i nestandardnih wc šolja, mnogo je razloga koji će vas ubediti da se odlučite upravo za ...
14.
Nov.
2015.
Renoviranje
Za moderan i atraktivan enterijer Vašeg kupatila, kupatilski nameštaj biran prema boji pločica i sanitarija može učiniti čuda.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara