Renoviranje
25.01.2017.

Praktične ideje za uređenje malog kupatila

U savremeno doba, veći deo populacije živi u malim stanovima, a čak i ako ste među srećnicima čiji su domovi prostranije kuće, kupatila uglavnom zauzimaju veoma mali deo celokupnog objekta. To pred nas stavlja izazov da konstantno tražimo praktična rešenja za uređenje enterijera i dobru organizaciju prostora. Dokazaćemo vam da je moguće urediti malo kupatilo da sadrži sve potrebne elemente bez osećaja skučenosti. Pratite pravila i naše predloge i osigurajte komforan prostor u svom domu.

 

renoviranje kupatila

Uverite se da malo kupatilo može biti podjednako lepo i udobno, poštujući nekoliko pravila:

Smer otvaranja vrata ka spolja

Ukoliko na ulaz u kupatilo postavite vrata koja se otvaraju ka unutrašnjosti, nepotrebno ćete zauzeti veći deo prostora koji može biti iskorišćen za jedan ili čak dva elementa. Neka smer otvaranja vrata bude obrnut, ka hodniku ili nekoj drugoj susednoj prostoriji.

Kupatilo sa tuš kabinom

Značajne uštede prostora postići ćete ukoliko izaberete jedan ugao koji želite i u svoje kupatilo instalirate tuš kabinu umesto kade. Na tržištu su dostupni razni proizvodi, a mi vam preporučujemo tuš kabine u nivou poda, koje su osim lepog, modernog i atraktivnog izgleda, izuzetno funkcionalne i praktične, u njima svaki centimetar služi nameni. Ugradite tuš kabine sa providnim staklom i stvorićete iluziju većeg prostora jer će sa ulaza moći da se vidi drugi kraj kupatila.

Razmišljajte vertikalno

Kada ste vlasnik malog enterijera, ključno za uređenje malog eneterijera je razmišljanje u visinu. Tako i u kupatilu. Iskoristite sav slobodan prostor iznad lavaboa i wc šolje za police i ormariće.

 

police

Pogledajte predlog – moguće je mašinu za sušenje veša staviti na mašinu za pranje veša i tako osloboditi veliki prostor za druge stvari.

 

kupatilo

Elementi po meri

Da biste iskoristili baš svaki ćošak svog kupatila, preporučujemo izradu elemenata po meri, kao i modularnih ormarića i ogledala sa mogućnošću brze transformacije i sa skrivenim pregradama za skladištenje stvari.

Vizuelno veći prostor

U kupatilu naročito važi pravilo da svetle, jarke boje vizuelno povećavaju prostor. Izbegavajte tamne boje zidova, okrečite u svetlo ili odaberite svetle keramičke pločice, a ako ste ljubitelj kontrasta, ugradite police i ormariće tamnih nijansi. Ne zaboravite stari trik, veliko ogledalo, radi refleksije.

Izvor: tender5.net

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Tuš kabine i paravani BR6611 90*90
9 termina 150 sati početni nivo
Diplon Tuš paravan BR6611 90 sa crnim ramomKaljeno providno stakloDimenzije: 90x90cmVis...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
28.020,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Monoblokovi TURK 13010590
9 termina 150 sati početni nivo
Turkuaz Duru monoblok sa bide funkcijom Simplon model - odvod u podOdvod na 14.5cmDimen...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
12.140,00 RSD
13.750,00 RSD
Sačuvano u omiljne
9 termina 150 sati početni nivo
Diplon jedoručna stojeća staklena baterija slapinstalacija na jedan otvor- keramički me...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.760,00 RSD

Slični članci

05.
Jun.
2020.
Lifestyle
Mnogi od nas plaćaju uslugu čišćenja prozora ali na kraju to je ipak vrlo skupa odluka.
21.
Jun.
2019.
Brendovi
Električni bojleri Ariston Velis Evo i Velis Evo Plus su italijanski bojleri elegantnog dizajna koji su se nedavno pojavili na našem tržištu. V...
13.
Mar.
2019.
Oprema za kupatilo
Pametni šporeti, pametni televizori, pametni telefoni koji su postali deo naših sve pametnijih kuća dobili su novi izazov budućnosti ali i novu...

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara
string(0) ""
string(0) ""