Lifestyle kupatilo
25.04.2023.

Boje u kupatilu i šta znače

Prilikom uređenja kupatila posebnu pažnju moramo pružiti odabiru boja. Pored kompleksnosti uklapanja svakog sanitarnog elementa i instalacija, od velike važnosti za ambijent jeste komponovanje boja, jer su one te koje odaju šmek i vizuelni utisak prostorije na prvi pogled. Svaka boja nosi sa sobom određenu simboliku kojoj ćemo posvetiti više pažnje, ali važno je istaknuti da je neophodno tonove uklapati kako sa odnosom i dimenzijama, tako i sa ličnom harizmom, stavom i karakterom. Boje povezujemo sa emocijama, a naučna istraživanja pokazuju da određene nijanse utiču na raspoloženje i koncentraciju, kao i na određene procese u organizmu.

wc solja cena

Bela  - boja sigurne estetike

Oni koji vole da idu na sigurno najčešće biraju bele elemente u kupatilu. Smatra se bojom savršenstva, jednostavna je, odiše čistoćom i besprekornošću. Na prvi utisak deluje luksuzno i elegantno, a prostorija ima efekat hedonističke oaze. Lako se uklapa sa drugim bojama i idealna je baza za dalje komponovanje i uređivanje elemenata.

Crna boja – svevremena elegancija

U modnoj industriji crna boja važi za idealnu – svedena, otmena, efektna i uvek prikladna. Sa crnom se ne može pogrešiti, ali se moraju slediti određena pravila. Kako je mala crna haljina odevni predmet jedinstven i univerzalan za svaku priliku, tako i u enterijeru nameštaj crne boje je stilski idealno rešenje uz svetle tonove koji čine kontrast tamnom. Istim pravilima se vodimo i tokom uređenja kupatila. Ukoliko ste ljubitelj elegantne crne u enterijeru, taman kupatilski nameštaj možete kombinovati sa svetlim, gotovo belim pločicama koje će još više akcentovati sanitarije. Takođe, crna kao podloga u vidu pločica odaje minimalistički utisak u kombinaciji sa belim sanitarijama koje isijavaju iz hladnog, ali otmenog crnila.

Siva  - neutralna i uvek atraktivna

Za ljubitelje neutralnih boja i svedenih tonova, siva boja je idealan izbor. Kada je u pitanju siva, kao bazična boja, važno je istaći da se ne preporučuje kombinacija sa drugim neutralnim bojama poput bež. Siva je staložena, izaziva mir i udobnost, ne unosi uznemirenje zbog svoje jednoličnosti. Takođe, ukoliko podove i zidove obložite sivim pločicama, trebalo bi sanitarnim elementima ili nameštajem dati na kontrastu kako bi se postigao balans u tonovima i izbeglo neinspirativno sivilo. Skladni minimalizam se postiže trima bojama – crna, bela i siva. One su sigurne, jednostavne, lako uklopljive i mogu doprineti svakoj atmosferi svojom punoćom boja.

Zelena  - priroda u vašem domu

Poslednjih godina kako nam se ubrzava tempo života, tako se više ceni provedeno vreme u prirodi, zelena boja dobija sve više na značaju, a istraživanja pokazuju da njeni tonovi umirujuće deluju na organizam. Da li ćemo je uneti putem kućnih biljaka, dekoracije ili enterijera, efekat će svakako biti pozitivan. Pločice u floralnim motivima pravo su rešenje putem kojeg možete osvežiti svoje kupatilo i uneti dašak prirode u svoj dom. Ukoliko niste spremni na krucijalne izmene, zeleni sanitarni elementi ili galanterija su oni detalji koji će osvežiti izgled prostorije.

plocice za kupatilo

Braon  - snažna i topla boja

Ukoliko ste ljubitelji prirode i u potrazi ste za načinom kako da je unesete u svoj dom, predeljenje za braon boju, odnosno boju drveta, jeste često rešenje zbog svoje jednostavne lepote i univerzalnosti dezena. Bilo da je u pitanju kupatilski nameštaj u prirodnom tonu ili pločice imitacije drveta koje će doprineti toplini prostorije i domaćinskijoj noti, naturalni elementi su uvek moderni i uklapaju se gotovo u sve prostorije.

Zlatna  - boja vitalnosti i života

Boja svetlosti, budućnosti i obnavljanja, zlatna boja daje nadu i budi pozitivnu energiju. Zlatna boja unosi dostojanstvenost i eleganciju u enterijer, dominira ambijentom i drži do svoje pozicije. Solarni tonovi jednostavno vladaju kao takvi, bez ikakvih dodatnih naglašavanja. Stoga, važno je ukomponovati sve elemente tako da čine sklad i jedninstvo. Zlatna boja čini prostoriju manjom, te se ne preporučuje oblaganje proporcionalno velikih površina. Lepota je u detaljima, zato se često za zlatne elemente uzimaju baterije i galanterija. Bilo da je u pitanju komplet slavina, dozer za sapun ili držač peškira, taj detalj nosi atmosferu i ističe vas i vaš stil. Ukoliko posedujete prostranije kupatilo i odlučite se na oblaganje zidova zlatnim detaljima, odnosno pločicama, neophodno je ublažiti ih mirnim i svedenim bojama kako ne bi došlo do kontraefekta.

Za sve dodatne informacije, savete ili pomoć oko uređenja enterijera kupatila naš tim dizajnera vam stoji na raspolaganju.

Kako biste prvi dobili informacije o našim najnovijim akcijama i novitetima, prijavite se na newsletter.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Diplon ogledalo sa LED rasvetom VeronikaZidno kupatilsko ogledaloDimenzije: 90x53.1cmBoja ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
14.200,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Granitne pločice BALKANIA 468
Eco Ceramic Iron Tropic Mix Brown pločiceGranitne zidne i podne pločiceNamenjene oblaga...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Keramika Kanjiža Marmo Bianco Mat pločiceZidna keramička pločiceNamenjene oblaganju unu...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.060,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ormarići sa umivaonikom ISV-21GLS121100I-LC
Isvea Gloria ormarić sa lavaboomBoja: LilaMaterijal: MedijapanŠirina: 100cmDubina: 50cm...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
220.800,00 RSD

Slični članci

07.
Feb.
2023.
Renoviranje kupatila
Ideje za opremanje, renoviranje i osvežavanje izgleda vašeg kupatila – kako doći do idealnog odnosa praktičnog i estetike, savršenog...
17.
Dec.
2018.
Renoviranje kupatila
Renoviranje kupatila je zaista veliki projekat. Potrebno je mnogo toga uzeti u obzir i pre nego što radovi počnu, zato se ovde možete informisati o to...
30.
Sep.
2017.
Brendovi kupatilske opreme
Od prvog dana proizvodnje plan je bio da se napravi najbolje rešenje za uređenje prostora - savršen balans između modernog dizajna, kvalitetne ...
Trenutno nema komentara