Uređenje kupatila
07.06.2022.

Viseći ormarići za kupatilo

Kako kupatilo poslednjih godina dobija sve više na značaju, kao veoma važna i neretko najbitnija prostorija u kući, sve više pažnje se posvećuje njegovom uređenju. Reklo bi se da je u pitanju uzročno posledična veza. Sa jedne strane kupatilo je mesto u kome ukućani pronalaze svoj mir, opuštaju se i sve duže i češće borave u njemu. Sa druge, pored vode koja je kao prirodni relaksans, veliku zaslugu u tome imaju i razni tuševi, hidromasažne kade, svetlosni efekti.

Jednostavno rečeno, prvobitno osmišljeno kao mesto za održavanje lične higijene, kupatilo je preraslo u svojevrsni hram za rituale pronalaženja sopstvenog mira i opuštanja. Sve to usavršeno je proizvodnjom i opremanjem kupatila raznim modernim elementima, ali i sve većim brojem različitih gedžeta, kupki, krema, šampona, sapuna kojim se okružujemo.

Da bi u tako moderno opremljenom kupatilu, prepunom različitih elemenata, sačuvali red, ali i imali na dohvat ruke sve što vam padne na pamet, bitnu ulogu imaju elementi za skladištenje, viseći ormarići za kupatilo.

kupatilski viseći ormarići

Za svakog po nešto

Obično prva neka asocijacija kada su viseći ormarići u pitanju jeste ogledalo sa ormarićem iznad lavaboa. Današnji moderni ormarići iznad umivaonika su većinom sa integrisanom rasvetom i ogledalima različitih oblika i dimenzija. Pored njih, veliku ulogu u uređenju kupatila i uštedi prostora daju konzolni ormarići, najčešće uske police, koje možete montirati iznad monobloka, ali i iznad vrata kada o prostoru počnete da razmišljate vertikalno.

Jedno od idealnih rešenja za odlaganje kabastih stvari, poput kućne hemije, zaliha papirne galanterije ili peškira je popularni ormarić iznad veš mašine. I dok su jedni zatvoreni u vidu komode, drugi su otvoreni sa brojnim policama i otvorima gde se smeštaju sve neophodne sitnice, bez koga se nijedno kupatilo ne može zamisliti. Ono što im je svima zajedničko, jeste ušteda prostora. Ta njihova funkcionalnost posebno je bitna kod malih kupatila, jer obezbeđuje korisnicima pristojno korišćenje i maksimum komfora u okviru pruženih mogućnosti.

Uvidevši značaj upotrebe praznog prostora u kupatilskim prostorijama, proizvođači nameštaja i ormarića za kupatilo, veliku pažnju posvetili su proizvodnji visećih ormarića, različitih dimenzija, formi, materijala i dizajnerskih rešenja. Shodno tome, danas imamo klasične modele, ali i modele koji svojim izgledom dodatno ulepšavaju prostor u kome se nalaze.

Klasika je uvek u modi

Klasični modeli gornjih delova visećih ormarića za kupatilo su modeli koji su prvenstveno funkcionalni. Pružaju dovoljno prostora za odlaganje kozmetike, pribora za ličnu higijenu, kućne hemije, ali i peškira, ubrusa i sličnog, u zavisnosti od vrste i namene. Dizajnerski su jednostavnih oblika, kombinovani sa jednim ili dvoje vrata, policama i rasvetom, a cenovno su dostupni širim narodnim masama. Njihova osnovna svrha je funkcionalnost i praktičnost, a prepoznatljiva bela boja čini ih lako uklopivim u sve kupatilske prostore.

Roma viseći ormarići za kupatilo

Ormarići za kupatilo iz serije Roma, jedni su od najpopularnijih i najprodavanijih ormarića za kupatilo na domaćem tržištu. Karakterišu ih usadne ručice, po kojim se izdvajaju od klasičnih modela, a po cenovnom rangu su u prednosti od nešto ekskluzivnijih modela.

Roma viseći ormarići dostupni su u više različitih dimenzija od 60cm, preko 75cm do 120cm širine, a širok izbor modela može se uklopiti uz ormariće sa umivaonikom i kupatilske vertikale iz istoimene serije. U zavisnosti od potreba i ukusa, možete birati Roma ormariće sa ugrađenim, fiksnim, ali i modele sa pokretnim ogledalom, sa dodatnim policama, uz utičnice za struju ili bez njih.

roma viseći ormarići za kupatilo

Savremeno doba estetike

Kako je estetika danas izuzetno bitna u svakodnevnom životu, proizvođači su veliku pažnju posvetili stvaranju kupatilskog nameštaja modernog dizajna i izgleda. Svojim lepim izgledom, danas se mogu pohvaliti i modeli visećih ormarića. Jedni od estetski prepoznatljivih modela su ormarići za kupatilo turskog brenda Badella, koji je na tržištu poznat kao proizvođač ekskluzivnog kupatilskog nameštaja, posebnog dizajna i kvaliteta, a čiji je Diplon Kupatila zvanični uvoznik.

Badella viseći ormarići iznad umivaonika, svojim dimenzijama ne samo da pružaju dovoljno prostora za odlaganje kozmetike i hemije, svojim izgledom i kombinacijom stakla i MDF ploča odlično se uklapaju u moderna, savremena kupatila, pružaju dugotrajno i sigurno korišćenje i čine ugođaj boravka u kupatilu većim i prijatnijim.

Vodeći se mišljenjem i činjenicom da o ukusima ne treba i ne vredi raspravljati, u našoj ponudi nalaze se različiti modeli iz serija Rigo, Diva i Time, koji će zadovoljiti i ljubitelje prirodnih tonova, ali i modernih, ekskluzivnih nota.

badella viseci ormarici za kupatilo

Ne zaboravite

Ukoliko ste u nekom narednom periodu razmišljali da renovirate kupatilo, pored kvalitetnih sanitarija i baterija za kupatilo, ozbiljno se posvetite i izboru odgovarajućeg kupatilskog nameštaja. Posebnu pažnju posvetite izboru adekvatnih visećih ormarića. Kao što ste videli oni su veoma bitni u kompletnom izgledu kupatila, ali i njegovom funkcionisanju.

Kako se kače na zid, ne zauzimaju puno prostora, naprotiv popunjavaju ono što bi svakako ostalo kao prazan prostor. Drugim rečima, dobro osmotrite zidove, kosine, udubljenja i razmislite koji viseći ormarić bi tu mogli smestiti. Vreme koje iskoristite na izbor odgovarajućeg ormarića za kupatilo, višestruko će vam se isplatiti.

Ne samo da ćete prostor učiniti funkcionalnijim, većim, lepšim, učinićete ga ugodnijim za sebe i svoje ukućane. A, znate kako stara narodna kaže, "Kada deca nisu besna, ni kuća nije tesna". Znači, zarad opšteg dobra birajte odgovarajuće konzolne elemente za vaše kupatilo.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Badella Tuna gornji ormarić sa ogledalom 65cm kalemisiDimenzije: 60x69x14cmBoja: BraonS...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
10.600,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kupatilski ormarić sa ogledalom Melisa LuxDimenzija 60x75 cmMaterijal: Medijapan, iveri...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
13.360,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lux Ceramica Roma Lux ormarić sa ogledalom 95cmMaterijal: front - medijapan farban ital...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
13.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lux Ceramica Atina Bianco gornji element ormarić 65cmFront: Medijapan farban italijansk...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
13.670,00 RSD

Slični članci

25.
Apr.
2023.
Lifestyle kupatilo
Snaga boja u ambijentu, kako ih kombinovati i postići željeni efekat. Boje povezujemo sa emocijama, a naučna istraživanja pokazuju da određene nijanse u...
15.
Apr.
2020.
Uređenje kupatila
Ogledalo je centralna figura svakog kupatilo. Ispred njega se započinje i završava svaki vaš dan. Uz vas je i u dobru i u zlu. Zato je važno da...
26.
Nov.
2018.
Renoviranje kupatila
Praktična, estetski prihvatljiva i svojstvena vašem stilu, kupatilska komoda ispunjava sve uslove za titulu neophodnog elementa koji rešav...

Ostali komentari

  • Mirjana Jovanov
    Mirjana Jovanov

    Poštovani, želim da zahvalim timu kompanije Diplon na ljubaznosti i profesionalnosti. Znam da je konkurencija velika i žestoka i da se za kupca svi bore na svoj način, ali i medju sličnima uvek ima nešto što nekog izdvaja. Suprug i ja smo kupovali u više navrata u vašoj trgovini, isporuka za Novi Sad (Kać) je bila svaki put besplatna, a reklamacija na oštećeno ogledalo prihvaćena i isporučeno nam je novo u najkraćem roku. Hvala još jednom na odnosu i stavu prema kupcima. Želimo vam puno uspešnih godina u poslu. Porodica Jovanov iz Kaća

    15.09.2022. 08:47
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Postovani, hvala Vam na divnim recima, trudimo se da uvek kupcima izadjemo u susret. Srdacan pozdrav

    06.10.2022. 16:32