Uređenje kupatila
10.02.2017.

Bojler od 50l - kako odabrati

Problematika biranja bojlera često zadaje muke zbog prirode samog aparata i svih specifikacija sa kojima moramo biti upoznati prilikom odabira odgovarajućeg za svoje kupatilo. U zavisnosti od toga koja je veličina prostorije, gde se nalaze instalacije i kakve su potrebe i navike ukućana, izbor često pada na bojler 50l.

bojler cena

Od čega zavisi cena bojlera

Cena i kvalitet, odnosno njihov odnos opravdavaju jedno drugo, a veliki izbor modela I brendova pruža priliku da pronađete idealno rešenje za zagrevanje vode.  Kada je u pitanju bojler litraže 50l, cena zavisi prvenstveno od vrste kazana, benda i načina montaže. Univerzalni bojleri, odnosno oni modeli koji se mogu montirati I vertikalno I horizontalno, iziskuju veću količinu novca zbog komocije koju pružaju, dok su klasični vertikalni bojleri najpristupačniji na tržištu i dostupni svuda. Ukoliko imate potrebe za horizontalnim bojlerom, oni su nešto skuplji od standardnih vertikalnih, ali daleko povoljniji od univerzalnih. Sve navedeno svakako dosta zavisi i od brenda bojlera za koji ste zainteresovani.

Da li je jeftinije isplativije

Jeftin bojler je uvek diskutabilan izbor iz prostog razloga što je prilikom odabira najvažnija bezbednost. Na našim prostorima vlada mišljenje da je bojler đavolska naprava i da se sa njime ne sme poigravati, jer ume ozbiljno da opeče i cela fama uopšte nije zanemarljiva. Kada kupujete bojler za kupatilo možda bi bilo sigurnije da u samom startu malo više uložite, kako ne biste morali nakon kratkog perioda ponovo ulagati u isti aparat jer je neki deo popustio.

Bojler 50l - pogledaj proizvode

Vrste kazana

Vrsta kazana umnogome diktira cenu i potražnju bojlera. Kvalitet izrade samog kazana od presudnog je značaja za dugotrajnost i radni vek bojlera, zato je važno upoznati se sa najpopularnijim modelima, odnosno sa njihovim prednostima i manama.

Emajlirani

Emajlirani kazani su obično izrađeni od čeličnog lima prekrivenog emajlom, staklenim slojem koji se topi na visokoj temperaturi, čime se stvara zaštitna površina. Emajlirani kazani mogu biti skloniji pucanju ili ljuštenju emajla tokom vremena, što može dovesti do korozije metala ispod emajla i zato zahtevaju pažljivije održavanje kako bi se izbeglo oštećenje. Bojleri sa emajliranim kazanom često se mogu naći u interesantnim, drugačijim oblicima i modelima, te ih je stilski lakše prilagoditi ambijentu kupatila.

Prohromski

Bojleri sa prohromskim kazanom najtraženiji su na našem tržištu iz prostog razloga što su izrađeni od nerđajućeg čelika (prohroma), te su otporni na koroziju i oksidaciju, što je u startu prednost u odnosu na emajlirane kazane. Lakši su za održavanje jer se manje oslanjaju na zaštitni sloj kako bi sprečili koroziju. Prohromski kazani obično imaju bolje performanse u smislu sprečavanja curenja vode zbog svoje izdržljive konstrukcije. Dizajn bojlera sa prohromskim kazanom najčešće je klasični, te ukoliko birate primarno kvalitet, a ne dizajn, onda je ovo pravo rešenje.

Način ugradnje bojlera

Bojler zapremine 50l može se instalirati u kupatilo na dva načina – horizontalno i vertikalno. Sami uređaji po načinu ugradnje mogu biti horizontalni, vertikalni i univerzalni. U zavisnosti od uslova koje diktiraju instalacije, odnosno dimenzije prostorije, izbor bojlera se svodi na to da li imate mesta za vertikalni ili, pak, morate iskoristiti visinu prostorije i montirati horizontalni bojler, kako biste ekonomično iskoristili prostor.

Bojler 80l - najpopularniji na tržištu

Brendovi u Diplon Kupatila salonu

U našem asortimanu možete pronaći veliki izbor bojler 50l brendova Ariston, Bosch, Gorenje, Termorad, Metalac i Muller. Prilikom odabira proizvoda naši prodavci su tu kako bi vas posavetovali i pomogli da pronađete najbolje rešenje za svoje kupatilo.

Za sve dodatne informacije naš tim vam stoji na raspolaganju. Pišite nam, zovite, dođite, čekamo vas na adresi Grmeč 1 Nova 15, Belmax Centar u Zemunu. Ukoliko niste u prilici da nas posetite uživo, vršimo brzu dostavu na teritoriji cele Srbije.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Bojleri MI BTH L 50L PROHR
Termorad prohromski bojler 80lKada postoji potreba za potrošnjom veće količine tople vo...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
22.000,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Bojleri 7736506565
Bosch Tronic 4000 T električni akumulacioni bojlerKapacitet: 50lSnaga grejača: 1500WVre...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
28.000,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Bojleri AS11875
Ariston bojler Lydos R sadrži inovativnu Water plus tehnologiju, koja zadržava dolaznu ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
15.500,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Bojleri AS516051
Ariston bojler Velis EVO 50l je bojler male debljine i specifičnog izgleda.Predstavlja ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
36.900,00 RSD

Slični članci

25.
Feb.
2021.
Uređenje kupatila
Zagrevanje vode prilagođeno vašim potrebama uštedeće vam vreme, energiju i novac. U našoj ponudi možete pronaći bojlere brendova Ar...
25.
Jul.
2020.
Uređenje kupatila
Baterija sa tri cevi ili sa dve cevi? Ako ste ikad renovirali ili menjali slavinu u kuhinji, ovo je neizbežno pitanje. Sve potrebno predznanje za kupovinu no...
09.
Sep.
2019.
Lifestyle kupatilo
Srednji vek će ostati upamćen i po tome što se nije vodilo dovoljno računa o higijeni, te taj period vezujemo za nastanak sapuna kakvog dana...
Trenutno nema komentara