Brendovi kupatilske opreme
22.02.2023.

Clage protočni bojler, efikasno i ekonomično rešenje za vaš dom

Godine 1951. Klaus-Holmer Gerdes je pokrenuo proizvodnju mini instant bojlera u nemačkom gradu Luneburg. Danas je kompanija Clage lider na polju decentalizovanog snabdevanja toplom vodom sa preko 290 zaposlenih. Kao stručnjak za proizvode koji trenutno zagrevaju vodu, Clage nudi veliki izbor energetski efikasnih rešenja koji se svojim kompaktnim i modernim dizajnom uklapaju u sve ambijente.

mali protočni bojler

Protočni bojler za kuhinju

Mini protočni bojleri su energetski najefikasnije rešenje za vaš dom. Voda se ne zagreva i skladišti, već se greje u trenutku kada je potrebna. Pored toga što dolazi do uštede energije, ekonomičnije se raspolaže i prostorom zahvaljujući kompaktnom obliku i skladnim dimenzijama.

Kada je u pitanju protočni bojler za kuhinju, učestalo korišćenje vode, kako za pranje sudova, tako i namirnica, vodi neekonomičnom raspolaganju resursa. Zato poslednjih godina pribegavamo instant zagrevanju vode, ne bi li smo koliko-toliko uštedeli utrošenu energiju. Pored toga što nam je cilj da budemo energetski efikasni, ušteda prostora i modernog dizajna kod Clage proizvođača ne manjka.

Protočni bojler M serije svojim kompaktnim dizajnom može da se uklopi ispod svake sudopere, čak i u najmanjim kuhinjama. Maksimalna temperatura i protok vode zavise od uslova na samom mestu instalacije. Koliku god temperaturu zadali, protok će biti isti.

Protočni bojleri

Serija MBH

Serija MBH donosi nam dva modela – Clage MBH4 i Clage MBH7. Osim što se razlikuju u jačini snage – 4.4kW, odnosno 6.5kW – oba bojlera su kompaktna, niskomontažna i lako uklopljiva u male prostorije – kako ispod sudopere, tako i ispod lavaboa. Kada govorimo o modelu MBH 4, koji radi pod nominalnim naponom od 230V sa provodnikom 3x2.5, izlaz tople vode je 2.5l/min, dok je kod modela MBH 7, koji radi pod naponom od 400V sa provodnikom 3x2.5 na dve faze sa uzemljenjem, izlaz tople vode 3.7l/min. Grejni element je zamenljiv. Oba modela montiraju se vertikalno i teže 1.5kg.

Serija MCX

Ova serija podrazumeva sve gore navedene karakteristike, ali je za nijansu naprednija od prethodne, te nam pored kompaktnosti i ekonomičnosti, donosi i kontrolu putem dugmeta osetljivog na dodir za brzo biranje temperature - 35°C, 38°C i 45°C. Moguća je nadogradnja daljinskog upravljanja. Kada je u pitanju model Clage MCX4 snage je 4.4kW na nominalnom naponu od 230V sa 3x2.5 provodnika, a protok vode je 2.5l/min. Model Clage MCX7 je 6.5kW snage na naponu od 400V sa 3x2.5 provodnika na dve faze sa uzemljenjem, a izlaz tople vode je 3.7l. Oba modela su niskomontažna i mogu se instalirati na slavine sa 2 ili 3 cevi.

Svi navedeni mini modeli pogodni su za sudoperu i lavabo. Pored M serije, tu je i izuzetni Clage CEX model snage od 11 do 13kW kojim se može upravljati putem velikog LCD displeja za prikaz temperature. Ovaj bojler podrazumeva precizno upravljanje temperaturom u opsegu između 20°C i 60°c, a u zoni komfora koja je između 35°c i 40°c, podešavanje temperature je sa 0.5°c preciznosti. Radi na nominalnom naponu od 400V sa 5x2.5 provodnika, a izlaz tople vode je 5l/min. Ovaj model pogodan je i za kuhinju i za kupatilo.

Protočni bojler za kupatilo

Modeli koji su namenjeni korišćenju u kupatilu vezuju se na trofaznu struju, mogu biti niskomontažni i visokomontažni. Poseduju MPS – multiple power system – automatski kontolisanu regulaciju potrošnje. Rade na nominalnom naponu od 400V, a snaga im je podesiva prema tehničkim mogućnostima. Montiraju se vertikalno na zid.

protočni bojler za kuhinju

DCX serija

Brza i precizna linija protočnih bojlera visoke efikasnosti, jednostavne upotrebe i izuzetne estetike. Modeli Clage DCX13 Next i Clage DCX Next  imaju ugrađen rotacioni taster za brzo biranje 5 najkorišćenijih temperatura. Direktna selekcija 5 temperatura preko jednostavnog dugmeta za 35°c, 38°c, 42°c, 48°c i 55°c. Pored ove novine, serija DCX ima i detekciju kvara i nestanka vode. Model Clage DCX13 Next ima automatski kontrolisanu regulaciju potrošnje od 11kW do 13.5kW, dok kod bojlera Clage DCX Next možete podesiti između 18kW i 27kW.

Smart bojler

Protočni bojler Clage DEX Next 18-27kW takođe poseduje mogućnost automatske regulacije potrošnje koja varira između 18kW i 27 kW. Pored toga što ovaj model ima izuzetan dizajn sa sataklenim ekranom ispod kojeg se nalazi displej sa e-ink tehnologijom, važan novitet jeste TTC sistem koji omogućava precizno podešavanje temperature od 20°c – 60°c i takođe važi da je podešavanje temperature sa 0.5°c preciznosti. Ovaj bojler možete montirati i visoko i nisko.

Jedan bojler za dva kupatila

Inovativni model Clage DSX Touch donosi svojim korisnicima najprestižniju tehnologiju za distribuciju tople vode. Može automatski regulisati potrošnju na sledećim stepenima: 18 kW, 21 kW, 24 kW i 27 kW. Na ovom bojleru imate mogućnost da podešavate temperaturu i način rada putem daljinskog upravljača, kao i preko Bluetooth konekcije, odnosno aplikacije na mobilnom telefonu. Jedan od glavnih noviteta kod ove serije jeste mogućnost povezivanja jedan bojler – dva kupatila, te se energetska efikasnost čitavog doma podiže na viši nivo. Takođe, kompatibilan je sa izvorom solarne energije.

protočni bojler cena

Svi Clage bojleri iz naše ponude imaju energetski razred A, garanciju na tri godine i dostupni su u Diplon Kupatila salonu u Zemunu, kao i na webshopu. Kupovinom bilo kog Clage protočnog bojlera u našoj maloprodaji ostvarujete pravo na besplatnu montažu na teritoriji cele Srbije.

Na zvaničnoj prezentaciji imate priliku da pogledate celokupan asortiman proizvoda poznatog nemačkog brenda Clage kao i šansu da saznate nešto više o poslovanju i istorijatu same kompanije.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Clage MBH 4 protočni bojlerSnaga 4.4kWZbog svog kompatnog i modernog dizajna, pogodan z...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
20.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Clage MCX 7 protočni bojlerSnaga: 6.5kWElektrični protočni bojler kompaktnog dizajna, m...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
30.390,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Clage DEX Next protočni bojlerSnaga: 18 kW, 21 kW, 24 kW, 27 kWKompaktan, ekonomičan i ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
61.890,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Clage DSX Touch protočni bojlerSnaga: 18 kW, 21 kW, 24 kW, 27 kWPodešavanje temperature...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
99.990,00 RSD

Slični članci

15.
Jan.
2024.
Uređenje kupatila
Radijatori sušači su kompatno i efektno rešenje za veliko i malo kupatilo. Veliki izbor pruža priliku da izaberete element baš po svojoj...
29.
Nov.
2018.
Uređenje kupatila
Ovih dana sve su popularniji gasni protočni bojleri i na tržištu se pojavljuje sve veći izbor ovog tipa bojlera. Ekonomičnost, praktičnost, ušt...
23.
Jun.
2015.
Renoviranje kupatila
Ako se dvoumite da li da u kupatilo, veliko ili malo, ugradite kadu ili tuš kabinu, opredelite se za ono što vam prostor nalaže i u skladu sa p...

Ostali komentari

  • Jana
    Jana

    Koji protocni bojler za kuhinju imate i cena? Hvala! Pozdrav!

    16.05.2023. 08:16
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovana, klikom na link protočni bojler za kuhinju možete pogledati sve dostupne modele, specifikacije i cene. Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju. Prijatan dan želimo!

    16.05.2023. 13:14