Uređenje kupatila
11.06.2019.

Tuš stene – walk in prostor za ugodno tuširanje

Tuš stena je vrsta tuš paravana, odnosno staklena pregrada prostora za tuširanje bez tuš kabine, sa fiksnim staklenim zidom. Poznate su i pod nazivom zidni tuš paravan, jer se u kupatilima ugrađuju kao pregrada na mestu predviđenom za tuširanje.

tus paravan - tus stena

Ukoliko razmišljate da svoje staro kupatilo pretvorite u novo i moderno predlažemo da umesto standardnih modela kada ili tuš kabina postavite nešto mnogo bolje. Tuš stena direktno na pločice u kombinaciji sa tuš kanalicom za odvod je idealno vizuelno i funkcionalno rešenje za vaše kupatilo.

Pored minimalističkog dizajna, elegantne površine i lakog pristupa kabini tuš stene su jako atraktivne i imaju mnogo prednosti.

Tuš stene ne zauzimaju veliki prostor u kupatilu

Najveća prednost tuš stena je maksimalna ušteda prostora u kupatilu, jer se ugradnjom između dva zida na predviđenom mestu za tuširanje oslobađa dodatna površina. Pored toga, zbog svoje elegancije i jednostavnih linija fiksni stakleni paravan se uklapa u svaki ambijent kupatila. Stakleni paravan otvara kupatilo i zbog toga deluje gotovo neprimetno.

tus kabina - tuš stena

Tuš stene su posebno praktične za mala kupatila, jer otvoren i jednostavan ambijent, kao i visoko kaljeno staklo vizuelno povećava izgled kupatila. Zbog toga kupatilo deluje šire, prostranije i dobija “dubinu”. Tuš stene su značajan element dizajna jer daju kupatilu atraktivan stil i svež izgled, a pored toga su idealna zaštita od kvašenja ostalih elemenata prilikom tuširanja.

Jednostavan walk in ulazak

Tuš stene dizajnirane su tako da je odlazak pod tuš maksimalno pojednostavljen. Ravan pod je siguran i pogodan za sve osobe, posebno za starije ljude ili osobe sa invaliditetom.

Jednostavnost se ogleda u tome što nema prepreka za ulazak u prostor za tuširanje. Bez tuš kadice, nema preskakanja niti penjanja. Zbog lakog i jednostavnog ulaska u prostor za tuširanje, walk in opcija je veoma praktično rešenje za prijatno i komforno tuširanje.

Tuš sa ravnim podom se lako održava

Tuš stene se veoma lako održavaju i čiste, za razliku od pojedinih modela paravana sa kadicom. Minimalne površine bez dodatnih ćoškova najviše olakšavaju održavanje, jer se pločice i vrata od kaljenog stakla veoma lako i brzo čiste od kamenca, naslaga i prilikom redovnog čišćenja kupatila.

Kaljeno staklo i tuš kabine se najefikasnije održavaju specijalnim zaštitinim sredstvima, a mi preporučujemo Mellerud sredstvo za čišćenje tuš kabina.

Odvod za ravan tuš prostor

Još jedna prednost tuš stena je što ne zadržavaju višak vode na pločicama. Ravna podna površina je potpuno zaštićena od izlivanja vode izvan stakla iako nema zaštitnih pregrada na pločicama. Sigurnost od prelivanja vode je obezbeđena zahvaljujući kaljenom staklu.

Na pod, uz ivicu zida se postavlja tuš kanalica i uz pad predviđen prilikom postavljanja pločica, ne dozvoljava vodi da se zadržava. Za maksimalnu sigurnost i jednostavnost upotrebe preporučujemo ugradnju tuš kanalica direktno na podne pločice, koji se takođe lako održavaju.

Tuš stene u salonu Diplon kupatila

U ponudi Diplon kupatila nalazi se nekoliko različitih dimenzija tuš stene:

●    Tuš stena 80x195 cm

●    Tuš stena 90x195 cm

●    Tuš stena 100x195 cm

●    Tuš stena 120x195 cm

Diplon tuš stenu možete pronaći u više različitih dimenzija, a izdvaja se iz ponude na tržištu svojim vrsnim karakteristikama. Podni prostor za tuširanje visok je 195 cm, a to je visina koja je dovoljna da spreči prskanje vode izvan staklenog paravana u svakoj opciji.

Debljina stakla tuš stene je 8 mm, koje se montira na pločice i pričvršćuje hromiranim alu nosačima. Nosači za kaljeno staklo pričvršćuju se za ivice i drže ga u jednom pložaju.

U našem salonu opreme za kupatila Diplon očekuju vas mnoga prijatna iznenađenja, kao i niže cene iz bogatog asortimana artikala povodom obeležavanja 15 godina poslovanja Diplon kupatila.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Tuš vrata i stene BP5717-90
Diplon tuš stena BP5717 90cmVisina: 200cmŠirina: 90cmDebljina stakla vrata: 8mmCrna alu...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
19.660,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Tuš vrata i stene BP5714SA-140
Diplon tuš vrata BP5714SA 140cmVisina: 195cmMaksimalna širina: 140cmDebljina stakla vra...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
20.380,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Tuš vrata i stene BP6612 120X195
Diplon tuš stena BP6612 120Kaljeno staklo debljine 8mm - crnoCrna alu lajsnaUniverzalna...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
23.520,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Tuš vrata i stene BP6611L 80*195
Diplon tuš stena BP6611 80Dimenzije - širina: 80cm; visina: 195cmKaljeno staklo debljin...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
15.230,00 RSD

Slični članci

05.
Sep.
2020.
Uređenje kupatila
Najlepši osećaj na svetu je kada završite radove, renoviranje, popravku, prepravku, šta god radili u vašem kupatilu i prvi put za...
18.
Apr.
2019.
Uređenje kupatila
Paravan za kadu kao praktično i estetsko rešenje za vaše kupatilo - uživajte luksuz kade i funkcionalnost tuša uz vrhunski dizajn. ...
16.
Jan.
2019.
Servisne informacije
U okviru Diplon Kupatila ponude, nudimo uslugu montaže svih paravana i tuš kabina našeg brenda Diplon, kao i mogućnost demontaže postojećih par...
Trenutno nema komentara

Uređenje kupatila

Odabir prave sanitarije je nauka
Uređenje kupatila
19.01.2023.
Turski nameštaj za kupatilo
Uređenje kupatila
12.09.2022.
Viseći ormarići za kupatilo
Uređenje kupatila
07.06.2022.