Lifestyle
05.06.2020.

5 saveta za održavanje staklenih površina

Mnogi od nas plaćaju uslugu čišćenja prozora ali na kraju to je ipak vrlo skupa odluka. Čišćenje prozora, ogledala za kupatilo i drugih staklenih površina u kući nije nimalo težak posao, ali uraditi to kako treba i bez mrlja može ponekad da bude pravi izazov. Često satima prskamo i brišemo jednu površinu da bismo na kraju završili sa umrljanim prozorima koji su jedva nešto čistiji. Nekoliko saveta za upotrebu pravih proizvoda može ovaj zamoran i dosadan posao da učini jednostavnijim, da staklene površine zaista zasijaju i da dugoročno uštedite novac.

sredstva za ciscenje kupatila

Krpe ili papir
Svaka domaćica zna koliko je bitan pravi materijal u rukama kada se čiste staklene površine. Isto tako je dobro poznato da papir ili mikrofiber krpa mogu uspešno da očiste kaljeno staklo ili zidna kupatilska ogledala. Pamučne krpe ili pamučne peškire treba izbegavati jer ostavljaju vlakna za sobom i uništavaju vaše napore da sve perfektno izglancate. Takođe, istina je da su se stare novine odlično pokazale u čišćenju stakla. Stare novine će odlično izglancati staklo, a pri tom ćete i reciklirati stari papir, ali verovatno će ostaviti malo tinte na vašim rukama.

Pomoćni alat
Čišćenje staklenih površina u kući i nije toliko teško s obzirom da su manje zaprljane i dostupnije. Međutim, spoljne staklene površine zahtevaju malo više veštine. U tom slučaju kao pomoć mogu da vam posluže alati sa teleskopskim drškama posebno napravljeni za čišćenje staklenih površina. Sa jedne strane imaju gumeni deo a sa druge meki deo, nalik mikrofiber krpi. Oni takođe mogu da vam posluže i za održavanje staklenih paravana kod tuš kabina.

Hemikalije
Za čišćenje i održavanje staklenih površina postoje razna sredstva, manje i više efektna. Mi vam preporučujemo Mellerud čistač ogledala i stakla koji snažno deluje na površinu, uklanja čak i tragove masnoće i nikotina. Primenjuje se na ogledalima, prozorima,monitorima ali i na pločicama. Lako se nanosi na površinu, u spreju, i nije potrebno nikakvo mešanje. Češćim ponavljanjem čišćenja povećava se zaštita od kondenzacije.

Voda
Sada kada ste pripremili sve što je potrebno – krpe, alat, hemikalije – vreme je i za vodu, pa da počnete sa zabavom. Pre samog pranja staklenih površina potrebno je vlažnom krpom ukloniti sve nečistoće i tako smanjiti mogućnost stvaranja mrlja. Preporuka je da se koristi destilovana voda jer ona ne sadrži minerale koji ostavljaju tragove po staklu. Takođe, najbolje je koristiti mlaku vodu.

voda

Proces čišćenja
Iako je opšte prihvaćeno mišljenje da prozore, na primer, treba čistiti po sunčanom danu, to baš i nije dobra ideja. Kako to? Usled velike količine toplote sredstva za brisanje se mogu sušiti i brže od potrebnog te će tako ostavljati mrlje za sobom. Najbolje vreme za čišćenje prozora je po oblačnom danu, jer ćete moći da napredujete svojim tempom, neće biti odsjaja i sjaj prozora će vam svakako ulepšati taj dan.

I baš kad ste pomislili da je gotovo, na okvirima prozora ali i u ćoškovima tuš kabina, prljavština prosto ne silazi tako lako. Šta više, često se i buđ skuplja u tim sitnim prorezima. Ova ne tako lako dostupna mesta je takođe potrebno temeljno očistiti. U tome vam može pomoći Mellerud čistač buđi. Zahvaćenu površinu poprskate i ostavite oko sat vremena da deluje. Zatim mekom tkaninom obrisati površinu, ali s obzirom da pričamo o ćoškovima, štapići za uši pronalaze još jednu namenu.

Mellerud sredstvo za čišćenje

Održavanje staklenih površina ne mora da bude težak posao ali svakako oduzima dosta vremena. Takođe može da bude i vrlo frustrirajuće kada čistite prozore pa morate stalno da šetate napolje/unutra da biste se uverili da je svaka mrlja nestala. Sa pravim sredstvima i pozitivnim stavom sve je lakše.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Kante SL7805
9 termina 150 sati početni nivo
Diplon metalna kanta za otpatke, zapremina 3lDimenzije: ∅190x265mm
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.380,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Održavanje kupatila OTO 1200C6940
9 termina 150 sati početni nivo
Čistač kamenca 750ml
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
450,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Održavanje kupatila OTO 1200C6730
9 termina 150 sati početni nivo
Čistač tuš kabina 750ml
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
450,00 RSD

Slični članci

25.
May.
2020.
Lifestyle
Veoma retko se bavimo ukrašavanjem kupatila, nekako ga uvek ostavljamo po strani, za sam kraj. Vreme je da se rešimo te oštre zablude da...
15.
May.
2019.
Uređenje kupatila
Ukoliko želite da vaše kupatilo za decu i najmlađe prilagodite potrebama i uzrastu dece na pravom ste mestu da saznate kako da kupatilo postane kutak ...
13.
Sep.
2016.
Renoviranje
Opremanju kupatila ljudi posvećuju dosta pažnje. Mora da bude funkcionalno i lepo dizajnirano. Treba da bude mesto za opuštanje.

Ostavi komentar

Ostali komentari

 • Ana
  Ana

  Imate li u ponudi Mellerud sredstvo za čišćenje stakla i ogledala?

  10.03.2021. 13:03
 • Diplon Kupatila
  Diplon Kupatila

  Poštovanje, pogledajte Mellerud čistač ogledala i stakla. Pozdrav

  15.03.2021. 15:52