Lifestyle kupatilo
05.06.2020.

5 saveta za održavanje staklenih površina

Mnogi od nas plaćaju uslugu čišćenja prozora ali na kraju to je ipak vrlo skupa odluka. Čišćenje prozora, ogledala za kupatilo, ogledalo za sminkanje i drugih staklenih površina u kući nije nimalo težak posao, ali uraditi to kako treba i bez mrlja može ponekad da bude pravi izazov. Često satima prskamo i brišemo jednu površinu da bismo na kraju završili sa umrljanim prozorima koji su jedva nešto čistiji. Nekoliko saveta za upotrebu pravih proizvoda može ovaj zamoran i dosadan posao da učini jednostavnijim, da staklene površine zaista zasijaju i da dugoročno uštedite novac.

sredstva za ciscenje kupatila

Krpe ili papir

Svaka domaćica zna koliko je bitan pravi materijal u rukama kada se čiste staklene površine. Isto tako je dobro poznato da papir ili mikrofiber krpa mogu uspešno da očiste kaljeno staklo ili zidna kupatilska ogledala. Pamučne krpe ili pamučne peškire treba izbegavati jer ostavljaju vlakna za sobom i uništavaju vaše napore da sve perfektno izglancate. Takođe, istina je da su se stare novine odlično pokazale u čišćenju stakla. Stare novine će odlično izglancati staklo, a pri tom ćete i reciklirati stari papir, ali verovatno će ostaviti malo tinte na vašim rukama.

Pomoćni alat

Čišćenje staklenih površina u kući i nije toliko teško s obzirom da su manje zaprljane i dostupnije. Međutim, spoljne staklene površine zahtevaju malo više veštine. U tom slučaju kao pomoć mogu da vam posluže alati sa teleskopskim drškama posebno napravljeni za čišćenje staklenih površina. Sa jedne strane imaju gumeni deo a sa druge meki deo, nalik mikrofiber krpi. Oni takođe mogu da vam posluže i za održavanje staklenih paravana kod tuš kabina.

Hemikalije

Za čišćenje i održavanje staklenih površina postoje razna sredstva, manje i više efektna. Mi vam preporučujemo Mellerud čistač ogledala i stakla koji snažno deluje na površinu, uklanja čak i tragove masnoće i nikotina. Primenjuje se na ogledalima, prozorima,monitorima ali i na pločicama. Lako se nanosi na površinu, u spreju, i nije potrebno nikakvo mešanje. Češćim ponavljanjem čišćenja povećava se zaštita od kondenzacije.

Voda

Sada kada ste pripremili sve što je potrebno – krpe, alat, hemikalije – vreme je i za vodu, pa da počnete sa zabavom. Pre samog pranja staklenih površina potrebno je vlažnom krpom ukloniti sve nečistoće i tako smanjiti mogućnost stvaranja mrlja. Preporuka je da se koristi destilovana voda jer ona ne sadrži minerale koji ostavljaju tragove po staklu. Takođe, najbolje je koristiti mlaku vodu.

voda

Proces čišćenja

Iako je opšte prihvaćeno mišljenje da prozore, na primer, treba čistiti po sunčanom danu, to baš i nije dobra ideja. Kako to? Usled velike količine toplote sredstva za brisanje se mogu sušiti i brže od potrebnog te će tako ostavljati mrlje za sobom. Najbolje vreme za čišćenje prozora je po oblačnom danu, jer ćete moći da napredujete svojim tempom, neće biti odsjaja i sjaj prozora će vam svakako ulepšati taj dan.

Wepos sredstva za čišćenje

I baš kad ste pomislili da je gotovo, na okvirima prozora ali i u ćoškovima tuš kabina, prljavština prosto ne silazi tako lako. Šta više, često se i buđ skuplja u tim sitnim prorezima. Ova ne tako lako dostupna mesta je takođe potrebno temeljno očistiti. U tome vam može pomoći Wepos čistač buđi. Zahvaćenu površinu poprskate i ostavite oko sat vremena da deluje. Zatim mekom tkaninom obrisati površinu, ali s obzirom da pričamo o ćoškovima, štapići za uši pronalaze još jednu namenu.

Održavanje staklenih površina ne mora da bude težak posao ali svakako oduzima dosta vremena. Takođe može da bude i vrlo frustrirajuće kada čistite prozore pa morate stalno da šetate napolje/unutra da biste se uverili da je svaka mrlja nestala. Sa pravim sredstvima i pozitivnim stavom sve je lakše.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Diplon metalna kanta za otpatkeZapremina: 3lSa plastičnom posudom za odlaganje smećaPed...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.440,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Održavanje kupatila OTO 1200C6940
Astonish čistač kamencaPakovanje: 750mlSprečava formiranje kamenca uz redovno korišćenj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
550,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Održavanje kupatila OTO 1200C6730
Astonish čistač tuš kabinaPakovanje: 750mlSredstvo za čišćenje tuš kabinaMože se korist...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
490,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Održavanje kupatila OTO 2075002060
Mellerud Čistač sanitarija snažniDeluje samoaktivno . Brzo i delotvorno uklanja tvrdoko...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.020,00 RSD

Slični članci

23.
Feb.
2019.
Lifestyle kupatilo
Voda je izvor života. Koristimo je svakodnevno, možda je i više uzimamo zdravo za gotovo nego što bi trebalo, a da li se ikada zapitamo koliko ...
13.
Sep.
2016.
Renoviranje kupatila
Opremanju kupatila ljudi posvećuju dosta pažnje. Mora da bude funkcionalno i lepo dizajnirano. Balans sanitarija, boja, dimenzija i oblika mora biti u skladu...
11.
Aug.
2015.
Lifestyle kupatilo
Važno je da dobra energija stalno pritiče u vaš dom, ali i da se u njemu zadrži! Ovo su lekovi koje feng šui majstori preporučuju u slučaju nep...

Ostali komentari

  • Ana
    Ana

    Imate li u ponudi Mellerud sredstvo za čišćenje stakla i ogledala?

    10.03.2021. 13:03
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovanje, pogledajte Mellerud čistač ogledala i stakla. Pozdrav

    15.03.2021. 15:52