Uređenje kupatila
18.04.2019.

Paravan za kadu kao savršeno rešenje za moderno kupatilo

Paravan za kadu je inovacija u domenu opreme za kupatila, koja je nastala iz potrebe da se dodatno olakša tuširanje i poboljša estetski izgled kupatila.

Moderno dizajnirani paravani za kade kreirani su tako da ne zauzimaju suvišan prostor. Savršeno se uklapaju u ambijent, a svojom elegantnom površinom poboljšavaju kompletan ugođaj i boravak u kupatilu.

Da bi korišćenje kupatila bilo prijatno ono mora biti veoma funkcionalno. Bilo da je u pitanju manje ili veće, svaki deo ovog specijalnog prostora mora biti savršen i dobro iskorišćen.

Paravan za kadu

Zašto su stakleni paravani za kadu dobar izbor

Zaštitni paravan za kadu je jednostavan dodatak na kadi koji daje kupatilu izuzetno elegantan i moderan stil. Pored toga, olakšava tuširanje i može biti odličan izbor kada je potrebno zaštititi ostale kupatilske elemenate od nepotrebnog kvašenja vodom.

Dobar je dodatak za kupatilo i odlična zamena za zavesu, iz razloga što ram od kaljenog stakla fizički odvaja kadu od drugog dela kupatila.

Paravani za kade ne propuštaju vodu van

Staklo za kade je pametno rešenje za kupatilo jer ne dopušta slivanje vode izvan kade. Nakon tuširanja pločice ostaju suve, kao i ostali kupatilski nameštaj poput veš mašine, ormarićawc šolje i slično.

Kaljeno staklo je efikasno u zadržavanju vode zato što je fiksirano, a to sprečava prelivanje i prskanje. Zbog toga su paravani za kade jako korisni u kupatilu, jer nema opasnosti od klizanja prilikom izlaska iz kade.

Stakleni paravan za kadu se jednostavno održava

Ako ste dosad koristili zavesu za kadu u svom kupatilu, onda sigurno znate koliko se ona mora održavati i čistiti. A to može biti jako naporno.

Glatka i staklena, nakvašena površina se veoma lako čisti od vlage i pare. Jednostavno se održava najobičnijim sredstvom za čišćenje staklenih površina.

Paravani za kade

Vizuelno uvećava prostor

Fiksiran ram sa kaljenim staklom na kadi izgleda u potpunosti kao sastavni deo kupatila i ne zauzima dodatni, niti suvišni prostor. Svedene linije, skladne boje uklopljene sa ostatkom keramike i staklena površina učiniće da manje kupatilo izgleda prostrano.

Kaljeno staklo ostavlja veći vizuelni efekat, što posebno dolazi do izražaja u manjim toaletima. Ukoliko je vaše kupatilo malo, stakleni paravan za kadu razbiće monotoniju i vizuelno uvećati prostor.

Zavese mogu vizuelno smanjiti izgled kupatila zato što ona prikriva prostor oko kade. Sa druge strane, staklo za kadu otvara kupatilo, ne skriva nijedan deo prostorije, a to svakako ostavlja veći vizuelni utisak.

Ukoliko se koristi više za tuširanje

Paravan za kadu je dobar izbor za kupatilo ukoliko se češće tuširate umesto što provodite vremena u napunjenoj kadi. Staklene pregrade nisu zamena za tuš kabine sa paravanima, ali posebno mogu biti zgodne ukoliko se kada koristi za tuširanje umesto za ležanje ili kupanje u peni.

Dugoročna ekonomičnost

Stakleni paravani za kadu se stavljaju jednom, ugrađivanje je jednokratno. Gledano na duge staze može biti mnogo više isplatljivije nego kupovina zavesa, koja se zbog sakupljanja nečistoće i buđi mora redovno održavati, ali i menjati.

Sigurnost paravana

Sigurnost paravana za kade

Često postavljeno pitanje je da li su paravani za kade sigurni, jer se može desiti da se staklo slomi.

Sigurnost je uvek na prvom mestu, što dokazuje stabilno i debelo kaljeno staklo izuzetno visokog kvaliteta, koje je nekoliko puta izdržljivije od običnog stakla. Zbog toga su kade sa staklom veoma sigurne i ne mogu se lako slomiti.

Naravno, mora postojati mera opreza od potencijalnog lomljenja pregrada.

Paravan za kadu Diplon

U našem prodajnom programu Diplon Kupatila imamo više modela paravana za kade proizvođača Diplon, Aquaestil i Kolpa San.

Najpopularniji model iz ponude je dvodelni paravan za kadu Diplon, koji, pored fiksnog dela, sadrži i pokretni deo.

Zaštitni paravan za kadu Diplon izrađen je od aluminijumskog rama i kaljenog stakla, debljine 6 mm koje može biti i do četiri puta jače od običnog stakla. Aluminijumski ram sadrži i metalni nosač stakla, kao dodatno ojačanje.

Paravan je veoma funkcionalan jer se na kadi može montirati obostrano.

Visina paravana je 130 cm, a dužina 100 cm (od toga je 40 cm fiksni deo, a 60 cm je pokretni deo). Pokretni deo paravana se pomera, odnosno preklapa, što zapravo znatno olakšava ulazak u kadu.

Stakleni paravani za kadu svojim jednostavnim linijama dodaju kupatilu dodatni nivo elegancije i stila, što je svakako simbol modernog kupatila. Prošetajte do našeg salona Diplon Kupatila, odaberite paravan za kadu po želji i podignite boravak u svom hramu za tuširanje na viši nivo.

Za dodatne informacije o proizvodu, savetima i predlozima oko uređenja kupatila možete se obratiti našem arhitekti i timu stručnjaka u maloprodajnom salonu u Zemunu. 

Diplon paravan za kadu

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Paravani za kade AQUA 6100385C
Aquastil paravan za kadu Titan IIDimenzije paravana: 114x140cmDvokrilni modelStaklo: pr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
44.420,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon tuš paravan 80x80 providno stakloDimenzije: 80x80x190cmAluminijumski zidni ram s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
18.720,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon paravan za kadu dvodelniKaljeno stakloVisina: 130cmDužina: 100cm (40cm fiksni de...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
15.480,00 RSD

Slični članci

25.
Jan.
2021.
Brendovi kupatilske opreme
U Diplon ponudi nalaze se Zomar proizvodi, te možete pronaći kade, tuš kade, kao i hidromasažne kade sa mlaznicama i komandama vrhunskih performansi z...
05.
Jun.
2020.
Lifestyle kupatilo
Čišćenje prozora, ogledala za kupatilo, ogledalo za šminkanje i drugih staklenih površina u kući nije nimalo težak posao, ali uraditi to...
15.
May.
2020.
Uređenje kupatila
Najčešće ih zanemarujemo prilikom opremanja kupatila, u najvećem broju slučajeva i nisu prioritet, ali kada se osvrnemo, činjenica je da su one najzah...

Ostali komentari

  • Vesna
    Vesna

    Postovani da li imate klizni stakleni paravan za kadu ? Razmak od zida do zida je cca 180 cm Ako ima zamolicu vas za cenu i broj telefona kome da se javim radi dogovora oko kupovine Srdacan pozdrav,Vesna

    02.03.2022. 11:25
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Postovani, poslacu Vam link u kome mozete da pogledate staklene paravane sa cenama Brojevi telefona za konsultaciju su 011/2250502, 503, 511 Srdacan pozdrav

    29.06.2022. 14:47
  • S etuslav
    S etuslav

    Interesuje me paravan za kadu kako mogu dobiti cene

    03.10.2021. 07:08