Uređenje kupatila
18.04.2019.

Paravan za kadu kao savršeno rešenje za moderno kupatilo

Paravan za kadu je inovacija u domenu opreme za kupatila, koja je nastala iz potrebe da se dodatno olakša tuširanje i poboljša estetski izgled kupatila.

Moderno dizajnirani paravani za kade kreirani su tako da ne zauzimaju suvišan prostor. Savršeno se uklapaju u ambijent, a svojom elegantnom površinom poboljšavaju kompletan ugođaj i boravak u kupatilu.

Paravan za kadu

Da bi korišćenje kupatila bilo prijatno ono mora biti veoma funkcionalno. Bilo da je u pitanju manje ili veće, svaki deo ovog specijalnog prostora mora biti savršen i dobro iskorišćen.

Zašto je paravan za kadu dobar izbor

Paravan za kadu je jednostavan dodatak na kadi koji daje kupatilu izuzetno elegantan i moderan stil. Pored toga, olakšava tuširanje i može biti odličan izbor kada je potrebno zaštititi ostale kupatilske elemenate od nepotrebnog kvašenja vodom.

Paravan za kadu je dobar dodatak za kupatilo i odlična zamena za zavesu, iz razloga što okvir od kaljenog stakla fizički odvaja kadu od drugog dela kupatila.

Paravan za kadu ne propušta vodu izvan kade.

Paravan za kadu je pametno rešenje za kupatilo jer ne dopušta slivanje vode izvan kade. Nakon tuširanja pločice ostaju suve, kao i ostali kupatilski nameštaj poput veš mašine, ormarića, wc šolje i slično.

Kaljeno staklo je efikasno u zadržavanju vode zato što je fiksirano, a to sprečava prelivanje i prskanje. Zbog toga su paravani za kade jako korisni u kupatilu, jer nema opasnosti od klizanja prilikom izlaska iz kade.

 

Paravani za kade se jednostavno održavaju.

Ako ste dosad koristili zavesu za kadu u svom kupatilu, onda sigurno znate koliko se ona mora održavati i čistiti. A to može biti jako naporno.

Paravani za kade

Glatka i staklena nakvašena površina se veoma lako čisti od vlage i pare. Jednostavno se održava najobičnijim sredstvom za čišćenje staklenih površina.

Vizuelno uvećava prostor

Fiksiran ram sa kaljenim staklom na kadi izgleda u potpunosti kao sastavni deo kupatila i ne zauzima dodatni, niti suvišni prostor. Svedene linije, skladne boje uklopljene sa ostatkom keramike i staklena površina učiniće da manje kupatilo izgleda prostrano.

Kaljeno staklo ostavlja veći vizuelni efekat, što posebno dolazi do izražaja u manjim toaletima. Ukoliko je vaše kupatilo malo stakleni paravan za kadu razbiće monotoniju i vizuelno uvećati prostor.

Zavese mogu vizuelno smanjiti izgled kupatila zato što ona prikriva prostor oko kade. Sa druge strane, stakleni paravan za kadu otvara kupatilo, ne skriva nijedan deo prostorije, a to svakako ostavlja veći vizuelni utisak.

Ukoliko se koristi više za tuširanje

Paravan za kadu je dobar izbor za kupatilo kada se češće tuširate umesto što provodite vremena u napunjenoj kadi. Staklene pregrade nisu zamena za tuš kabine sa paravanima, ali posebno mogu biti zgodne ukoliko se kada koristi za tuširanje umesto za ležanje ili kupanje u peni.

Nesmetano zagrevanje i hlađenje prostora

Paravan za kadu omogućava prirodno strujanje vazduha tako da se toplota vodene pare ne zadržava na jednom mestu, već ravnomerno širi prostorijom.

Sigurnost paravana za kade

Često postavljeno pitanje je da li su paravani za kade sigurni, jer se može desiti da se staklo slomi.

Sigurnost paravanaSigurnost je uvek na prvom mestu, što dokazuje stabilno i debelo kaljeno staklo izuzetno dobrog kvaliteta, koje je nekoliko puta izdržljivije od običnog stakla. Zbog toga su paravani za kade su veoma sigurni i ne mogu se lako slomiti.

Naravno, mora postojati mera opreza od potencijalnog lomljenja pregrada.

Dugoročna ekonomičnost

Ugrađivanje staklenog paravana za kade je jednokratno. Gledano na duge staze može biti mnogo više isplatljivije nego kupovina zavesa, koja se zbog sakupljanja nečistoće i buđi mora redovno menjati.

Paravan za kadu Diplon

U našem prodajnom programu Diplon kupatila imamo više modela paravana za kade proizvođača Diplon i Kolpa San.

U našem prodajnom programu Diplon kupatila imamo više modela paravana za kade proizvođača Diplon i Kolpa San.

Najpopularniji model iz ponude je dvodelni paravan za kadu Diplon, koji pored fiksnog dela sadrži i pokretni dodatak.

Paravan za kadu Diplon izrađen je od aluminijumskog rama i kaljenog stakla, debljine 6 mm koje može biti i do četiri puta jače od običnog stakla. Aluminijumski ram sadrži dodatno i metalni nosač stakla, kao dodatno ojačanje.

Paravan je veoma funkcionalan jer se na kadi može montirati obostrano.

Visina paravana je 130 cm, a dužina 100 cm (od toga je 40 cm fiksni deo, a 60 cm je pokretni deo). Pokretni deo paravana se pomera, odnosno preklapa, što zapravo znatno olakšava ulazak u kadu.

Paravan za kadu svojim jednostavnim linijama dodaje kupatilu dodatni nivo elegancije i stila, što je svakako simbol modernog kupatila. Prošetajte do našeg salona Diplon kupatila, odaberite paravan za kadu po želji i podignite boravak u svom hramu za tuširanje na viši nivo.

Diplon paravan za kadu

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Diplon tuš paravan 80x80 providno stakloDimenzije: 80x80x190cmAluminijumski zidni ram s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
20.590,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon tuš paravan R90 providno stakloDimenzije: R90 visina 190cmAluminijumski zidni ra...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
22.070,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Paravani za kade TE520366045
Kolpa san tuš vrata | paravan za kadu TV/3D Lunatuš vrata | paravan za kadu- dimenzija...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
20.700,00 RSD

Slični članci

18.
Feb.
2020.
Renoviranje kupatila
Dajemo vam praktične ideje za uštedu prostora u malom kupatilu. Ukoliko imate manje kupatilo i želite da bude funkcionalno, imamo rešenje jer p...
25.
Jan.
2020.
Brendovi kupatilske opreme
Grohe sanitarije s razlogom poseduju epitet visokokvalitetne i prefinjene opreme za kupatilo. Dokazanim kvalitetom, vrhunskim dizajnom, funkcionalnim karakte...
02.
Oct.
2018.
Uređenje kupatila
Uređenje kupatila kao malih površina, po kvadraturi, i sa već donekle predodređenim elementima koje treba da sadrži, može da predstavlja pravi izazov ...

Ostali komentari

 • Vesna
  Vesna

  Postovani da li imate klizni stakleni paravan za kadu ? Razmak od zida do zida je cca 180 cm Ako ima zamolicu vas za cenu i broj telefona kome da se javim radi dogovora oko kupovine Srdacan pozdrav,Vesna

  02.03.2022. 11:25
 • Diplon Kupatila
  Diplon Kupatila

  Postovani, poslacu Vam link u kome mozete da pogledate staklene paravane sa cenama Brojevi telefona za konsultaciju su 011/2250502, 503, 511 Srdacan pozdrav

  29.06.2022. 14:47
 • S etuslav
  S etuslav

  Interesuje me paravan za kadu kako mogu dobiti cene

  03.10.2021. 07:08