Uređenje kupatila
26.03.2019.

Kada sa vratima - dobar izbor za vaše kupatilo

Kada sa vratima u kupatilu na prvi pogled zvuči neobično. Ako mislite kako je to samo jedna obična kada sa ulaznim vratima, verujte da je zapravo mnogo više toga.

Da li ste nekada razmišljali da klasičnu kade za kupanje iz vašeg kupatila zamenite nekom drugom vrstom sanitarije? Ovo se ne mora odnositi samo na tuš kabine ili izuzetno praktične tuš paravane, već to može biti nešto potpuno drugačije od onoga na šta ste navikli.

Vaše kupatilo je mesto u stanu gde se u potpunosti možete opustiti i gde bi trebalo da se osećate bezbedno i spokojno. Hajde sada da pogledamo koje su prednosti kada su u pitanju kade sa vratima i zašto bi trebalo da jednu ugradite u svoje kupatilo.

Zašto je kada sa vratima dobar izbor za opremanje kupatila

Opremanje kupatila ostavlja nam slobodu da ga uredimo u svom stilu i po svojoj želji ili onako kako naše potrebe zahtevaju. Pored toga što želimo da boravak u kupatilu bude prijatan, isto tako brinemo i da bude bezbedno za upotrebu.

Pločice u kupatilu su nakon tuširanja uvek mokre i klizave. Ukoliko ne vodimo računa kako izlazimo iz klasične kade to nas dovodi u opasnost da se okliznemo i prilikom pada povredimo.

Pogledajte naš široki asortiman pločica!

Postoji više razloga koji opravdavaju nabavku kade sa vratima u jednom savremenom kupatilu. Kada sa ulaznim vratima od kaljenog stakla ne može biti zamena za tuš kabine sa paravanima, ali svakako može imati neke prednosti.

Za starije osobe

Održavanje svakodnevne lične higijene je neophodno. Kada se desi da se starije osobe razbole otežano hodanje je neizbežno, pa tada ulazak ili izlazak iz postojeće kade koja se koristi može biti jako nezgodan.

Dodatno je otežavajuća činjenica da zbog potrebe za stojećim položajem kupanje može biti veoma naporno za starije osobe, koje imaju problema sa kičmom, sa bolovima u zglobovima i slabom cirkulacijom.

Recimo, ukoliko su vaši roditelji stariji i želite da im olakšate samostalni boravak u kupatilu, odluka da im obezbedite kadu sa ulaznim vratima sa kaljenim staklom zaista će ih oduševiti i biće pravo rešenje za njih.

Za osobe sa posebnim potrebama

Za kvalitetan život osoba sa posebnim potrebama takođe je neophodno da određeni životni uslovi budu prilagođeni specifičnim potrebama. Ovo se odnosi ne samo na nepokretne osobe, već i za ljude koji se otežano kreću.

Za manje kupatilo

Ukoliko je vaše kupatilo manjih dimenzija i nemate puno prostora na raspolaganju, kade sa vratima mogu biti veoma praktično i moderno rešenje. Štede prostor u vašem kutku i ostavljaju prostor za ostale neophodne kupatilske elemente.

Jednostavan ulazak

Ulazak i izlazak iz kade sa vratima je mnogo jednostavnije nego što je to slučaj sa korišćenjem klasičnih modela sanitarije, bilo da su u pitanju kade ili tuš kabine. Prolaz je nizak, što izuzetno olakšava starijim osobama da bez poteškoća i mnogo podizanja nogu jednstavno pristupe, uđu i izađu iz kade.

Koje vrste kada sa vratima postoje

Kada su u pitanju ove jako praktične kade sa ulaznim vratima postoji nekoliko modela. Velika je prednost što se zbog svedenih dimenzija lako mogu uklopiti u svako kupatilo.

Svakako, kada birate model kade za vaše kupatilo obavezno uzmite u obzir raspored i dimenzije kupatila. U zavisnosti od potrebe i prostora u kupatilu postoje sledeći modeli:

 • kade sa vratima koje pružaju mogućnost za ležanje,
 • kade sa prednjim ili bočnim vratima,
 • kade sa vratima koje se mogu otvoriti ka unutra ili ka spolja, odnosno ka kupatilu.

Kade za vratima Diplon kupatila

U ponudi prodajnog salona Diplon kupatila nalazi se veliki izbor različitih modela kada za kupanje. Pored standardnih tuš kabina i sve ostale opreme za kupatila, izdvaja se i jedan poseban model specijalno prilagođene kade.

Model kade sa vratima Megy dizajnirana je specijalno za osobe sa posebnim potrebama, kao i za starije osobe koje se slabije kreću same.

Kada sa vratima Megy

kade
Kada sa ulaznim vratima iz naše ponude je idealno rešenje za kupatila manjih dimenzija. Idealna je i ukoliko su vaši ukućani nešto starije generacije, pa im je potrebno olakšano kupanje.

 

Dimenzije su sledeće: dužina kade je 1,3 metara, širina 0,750, a visina 0,735 metara. Pored toga zapremina tečnosti koju može primiti ova akrilna kada je čak do 260 l. Materijal vrata: kaljeno staklo

 

Kada sa vratima poseduje posebno anatmski oblikovano sedište koje stvara prijatan ugođaj tokom boravka u njoj. Vrata se otvaraju ka unutrašnosti kade i potpuno su sigurna. Jak pritisak koji se stvara nakon zatvaranja onemogučava propuštanje i curenje vode iz nje.

 

Najvažnije od svega - jednostavne su za upotrebu i jako su udobne.

 

Prošetajte do našeg prodajnog salona Diplon kupatila i pogledate našu ceokupnu ponudu.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Kade za kupatilo ABBATIA MEGY
9 termina 150 sati početni nivo
Kada sa vratima MegyKada sa vratima i anatomskim sedištem kao idealno rešenje za starij...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
126.900,00 RSD

Slični članci

21.
Jun.
2019.
Brendovi
Električni bojleri Ariston Velis Evo i Velis Evo Plus su italijanski bojleri elegantnog dizajna koji su se nedavno pojavili na našem tržištu. V...
31.
Mar.
2019.
Brendovi
Otkako se pojavio na tržištu, brend Ideal Standard je svojim imenom zadao težak zadatak da ga opravda, ali i težak zadatak konkurentskim brendovima u ...
01.
Mar.
2019.
Brendovi
Proizvodi Aquaestil brenda su se istakli kvalitetom i pronašli svoje mesto na zahtevnom evropskom tržištu, što je svakako jedan od najte...

Ostavi komentar

Ostali komentari

 • Božidar Grancarić
  Božidar Grancarić

  Poštivani koje dimenzije kada za invalide s vratima imate

  16.01.2021. 21:03
 • Diplon Kupatila
  Diplon Kupatila

  Poštovanje, trenutno je u ponudi model dimenzija 130x75cm. U pitanju je domaća proizvodnja i izrada kade počinje nakon porudžbine i ostavljanja depozita.

  29.01.2021. 14:24
 • ljubica
  ljubica

  poštovani jako su mi interesantne vaše kade sa vratima. Prema istaknutoj cijeni pretpostavljam da ste firma iz RS. Molila bih informaciju dali postoji mogućnost dostave u Republiku Hrvatsku kao i cijenu u eurima za npr. prikazanu kadu na ovoj stranici. Zahvaljujem

  21.02.2021. 20:33
 • Diplon Kupatila
  Diplon Kupatila

  Poštovanje, poslovanje i isporuka robe je moguća isključivo na teritoriji Republike Srbije. Srdačan pozdrav

  02.03.2021. 11:59
 • Mila
  Mila

  Poštovani, Da li imate kade sa vratima dužine 160 ili 170 santimetra Da li imate prodajne kiseline u Nišu. S poštovanjem i unapred hvala Mila

  04.04.2021. 19:17
 • Diplon Kupatila
  Diplon Kupatila

  Poštovanje, kada sa vratima samo u jednoj dimenziji. Pozdrav

  05.04.2021. 12:23