Uređenje kupatila
05.04.2020.

Nadgradni lavaboi – moderan detalj za sva kupatila

Verovatno se nikada niste ozbiljno udubili u razmišljanje o kupatilskim lavaboima, ali kada dodje trenutak za renoviranje ili pak prvo useljenje u kuću ili stan, to je svakako jedna od odluka koje ćete morati da donesete. I neće biti lako, jer kako danas na tržištu postoji mnogo opcija za svaki proizvod tako je i za lavabo u kupatilu. Izbor odgovarajućeg lavaboa je bitan jer je on centralni detalj svakog kupatila, a i središte je većine dešavanja u kupatilu, od brijanja do pranja zuba.

lavaboi diplon

 

Pošto je jedan od najbitnijijh detalja prostorije, lavabo pre svega treba da bude funkcionalan, dovoljno velik da u njega komotno stane par ruku, ali i od kvalitetnog materijala. Zbog pomalo ograničene upotrebe, proizvođači su bili slobodni da naprave toliko različitih dizajna da vam se od izbora lako zavrti u glavi.

U zavisnosti od postolja, ormarića i ostalog uredjenja prostorije, nudi vam se nekoliko vrsta kupatilskih lavaboa. Danas vas upoznajemo sa najtraženijima tipovima nadgradnih lavaboa.

Porcelanski ili keramički lavabo?

Prva odluka koju treba da donesete jeste da li želite porcelanski ili keramički lavabo. Od kojeg materijala bude ostatak sanitarija u kupatilu, tako bi trebalo da izaberete i lavabo da bi se zadržala ista nota uređenja. U čemu je razlika? Ono što svi znamo jeste da su porcelanske sanitarije, pa tako i porcelanski lavaboi dosta kvalitetniji.

Sa kvalitetom ide i cena. Na prvi pogled u salonima i nema neke razlike, ali ona se primećuje tek kada lavabo počne da se koristi. Porcelan jeste vrsta keramike ali se obrađuje na višim temperaturama i stoga je otporniji na lomove, ima finiju glazuru, lakše se održava i ima manji procenat upijanja neprijatnih mirisa.

porcelanski nadgradni lavabo za kupatilo

Sa ili bez otvora sa bateriju?

Kada se odlučite za materijal ono što se dalje prvo primećuje jeste da li lavabo ima ili nema otvor za bateriju. Ukoliko kupujete lavabo bez prostora za slavinu onda vam savetujemo da prvo izaberete samu slavinu i da se naravno konsultujete sa projektantima ili vodoinstalaterima da proverite mogućnosti ugradnje iste.

Kankun nadgradni lavabo

Dizajn nadgradnog lavaboa?

Sledeća malo lakša odluka bi bila da li uzeti dupli, dva pojedinačna ili samo jedan lavabo. Na ovu odluku utiču dimenzije kupatila, samog prostora predviđenog za lavabo, a moguće i broj članova domaćinstva. Sam dizajn nadgradnog lavaboa ponekad može više da podseća na skulpturu nego na lavabo, u tome leži njihova lepota. Kod nas ih možete pronaći u dve boje: crni i beli.

Zatim, ukoliko imate decu u kući, treba obratiti pažnju i na to da li lavabo ima rupu za odvod viška vode ili ne. Poznato je koliko deca vole da se igraju sa vodom pa ponekad i nesvesno začepe odvod, ostave slavinu otvorenu i napuste prostoriju. U tom slučaju, rupa za odvod viška vode može biti vrlo korisna.

Sad dolazimo do najtežeg ali i najslađeg dela odluke. Oblik nadgradnog lavaboa-da li izabrati klasičan oblik, okrugli, četvrtasti ili se malo poigrati i uzeti u obzir i asimetrične oblike.

Proizvodi iz kolekcije Tonic II su pažljivo dizajnirani kako bi svaki kupatilski prostor učinili prijatnim i posebnim. Iz ove serije možete pronaći asimetrične lavaboe koji će vaše rutine učiniti lakšim i zabavnim.

ideal standard nadgradni lavabo

Neke od prednosti nadgradnih lavaboa su:

●    Bez obzira na materijal, uvek su prijatni za oko

●    Laka instalacija

●    Doprinose modernom izgledu kupatilskog prostora

●    Zbog načina ugradnje više izbora ostaje da se poigrate sa dizajnom postolja

●    Takođe zbog načina ugradnje, vi sami možete da odredite visinu postolja i napravite nešto jedinstveno, izvanredno.

Izrada postolja ili ormarića po vašoj želji je jedna od prednosti koje dolaze sa nadgradnim umivaonikom. Ovi lavaboi vam pružaju apsolutnu slobodu u tom slučaju, te ćete biti u mogućnosti da osmislite unikatno rešenje i zaista učinite kupatilski prostor svojom oazom.

Stilski dizajniran lavabo može da odredi ton uređenja čitavog kupatila, još ako se upari sa izuzetno modernom slavinom imaćete čemu da se divite svakodnevno. Ne zaboravite da uzmete u obzir ostatak sanitarija i vodovodne mreže, konsultujte se sa vodoinstalaterima kako biste bili sigurni da sve može savršeno da funkcioniše.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Lavaboi WB7222
Diplon Denver nadgradni umivaonikNadgradni lavaboDimenzije: 61x34.5cmVisina: 11cmBoja: ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.980,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lavaboi WB7234
Diplon Marabella nadgradni umivaonikŠirina: R42cmVisina: 13.5cmBoja: Bronza i crnaBez o...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
12.750,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lavaboi SAL-87734
Salgar Lokum umivaonikVrsta: Nadgradni lavaboMaterijal: PorcelanBoja: Mat crnaDimenzije...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
27.090,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lavaboi WB7213
Diplon lavabo NantNadgradni umivaonikDimenzija: 56x46cmVisina: 14cmBoja: BelaMaterijal:...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.370,00 RSD

Slični članci

05.
Jan.
2020.
Lifestyle kupatilo
Vaše kupatilo može stalno da bude uredno i čisto samo ukoliko ga redovno i na pravilan način održavate. U nastavku pročitajte najjednostavniji način k...
11.
Aug.
2019.
Brendovi kupatilske opreme
Turkuaz sanitarija svojim izgledom, upotrebnom funkcijom i kvalitetom daje modernim kupatilima sasvim novu dimenziju. Spoj WC šolje i bidea je jedno o...
21.
Apr.
2017.
Brendovi kupatilske opreme
Svojim tankim ivicama i zakrivljenim linijama donosi vazdušasti osećaj u svakom okruženju, serija Connect Air brenda Ideal Standard omogućava stvaranj...
Trenutno nema komentara