Renoviranje kupatila
12.12.2019.

Kako postaviti grejanje u kupatilu

Za prijatan boravak u kupatilu najvažnije je da ono bude toplo i suvo, a to se može postići samo ako imate grejanje u kupatilu. Iako možda mislite da su pod i pločice glavni krivci što je vaše kupatilo hladno, znajte da ne mora uvek biti tako. Pločice jesu jedan od najhladnijih materijala za podove, ali nije uvek rešenje zamena radi postavljanja drugih, toplijih!

Radijatori

Postoji drugi način da se podne pločice i vaše kupatilo ugreju, kako bi ono postalo toplo i prijatno mesto za boravak, posebno u zimskom periodu.

Tokom zimskih meseci pomisao kako morate da boravite u hladnom kupatilu sigurno vas ne ostavlja ravnodušnim! Nije baš najprijatnije, složićete se?! Ukoliko je grejanje u vašem kupatilu loše ili ga nemate, ne samo da će vazduh biti svežiji u odnosu na ostale prostorije, već će i podne pločice biti znatno hladnije. A pošto na njima gazimo, bosi ili u čarapama, direktan kontakt sa hladnim pločicama je neizbežan.

Nema ničeg goreg nego da golim nogama gazite po hladnim pločicama. Ako tokom noći morate da ustanete iz kreveta kako biste išli u toalet, sama pomisao da boravite u hladnom kupatilu ili gazite po ledenim pločicama dovoljna je da ne poželite uopšte da ustanete! Ništa manje nije strašan osećaj kada nakon tuširanja izađete iz tople i sparne tuš kabine u hladno i sveže kupatilo.

Zato zaboravite na sve ovo! Ukoliko nemate centralno ili etažno grejanje postoji drugi dugoročan i praktičan način da pretvorite vaše kupatilo u ugodan i topli kutak tokom nahladnijeg dela godine. Potrebno je da postavite kvalitetno grejanje u kupatilu.

Vrste grejanja

Od izbora grejnog tela zavisi kolika će toplotna energija biti emitovana u vašem kupatilu. Pored centralnog i etažnog grejanja, postoje i druge vrste grejanja. To su:

●     podno grejanje,

●     radijatorsko grejanje - zidni radijatori, sušači peškira,

●     grejanje na klimu - obične i inverter klime,

●     ostalo ili grejanje na struju - grejalice, uljani radijatori, kaloriferi i slična grejna tela na struju.

Podno grejanje u kupatilu

Podno grejanje je jedan od načina da ugradite grejanje u vaše kupatilo. Najvažnija prednost podnog grejanja je ravnomerno zagrevanje prostorije zbog toga što se prilikom montiranja ceo sistem za zagrevanje postavlja ispod pločica. Za grejanje podova se koristi ili topla voda ili električna energija, te se na taj način stvara efekat toplih podova.

podno grejanje

Podne pločice su dobri provodnici toplote, lako se greju i čine kupatilo toplim pa se podno grejanje isplati u tom slučaju. Kupatilo koje ima podno grejanje se sporije hladi i tako ostvaruje dobru energetsku efikasnost. Ušteda energije koju ostvaruje takođe je značajna ako kupatilo ima lošu izolaciju i ako je glavni izvor ventilacije prozor.

Iako ima još dosta prednosti u pogledu komfora i dobre iskorišćenosti prostora, u malim kupatilima se podno grejanje često ne isplati. Pošto u manjem kupatilu veći deo prostora zauzima tuš kabina, tuš stena ili kada, slobodna površina pločica može biti nedovoljno prostrana da zagreje čitavo kupatilo. U ovom slučaju preporučuje se postavljanje drugih grejnih tela poput radijatora ili sušača, ili pak kombinacija sa drugim grejnim telima.

U Diplon ponudi izdvajamo bogat izbor kupatilskih radijatora, sušača i grejalica za kupatilo.

Još jedna mana ovakvog grejanja u kupatilu je što se podno grejanje ne isplati kao dopunsko grejanje, najviše zbog toga što je ugradnja jako skupa. U pogledu troškova investicije ugradnja podnog grejanja se može isplatiti prilikom renoviranja ili gradnje novog kupatila, ne kao uvođenje dopunskog grejanja.

Radijatori za kupatila

Ukoliko u vašem domu nemate grejanje jedno od rešenja mogu biti pločasti radijatori, sušači za peškire ili grejalice. U salonu Diplon kupatila imamo veliku ponudu lepih i praktičnih modela za grejanje u kupatilu.

Radijator

Radijatori su najviše zastupljena grejna tela u domaćinstvima i kupatilima. Postoje posebni modeli radijatora za kupatila, koji su specijalno dizajnirani i proizvedeni za ove prostorije. Takvi radijatori se postavljaju kao zidni radijatori i mogu biti klasičnog oblika ili kao sušači peškira.

Sušači peškira

Sušači peškira su uspravni radijatori koji se postavljaju na zid. Mogu se kačiti na sistem centralnog grejanja ili se uz dodatni električni grejač priključiti na struju.

U pogledu zauzimanja prostora, sušači peškira su praktično i nepogrešivo rešenje za kupatila svih dimenzija. Ne zauzimaju suvišan prostor, lako se uklapaju u svako kupatilo i oslobađaju dovoljnu količinu toplote da zagreju kupatilo. Pored funkcije zagrevanja ističu se i druge prednosti. To su elegantan izgled, jedinstven i originalni dizajn, zbog čega se lepo uklapaju u ambijent modernih kupatila.

Radijator za kupatilo Irsap.jpg

Postoje klasični modeli poput cevastih sušača, kao i specifični oblici pločastih i rebrastih zidnih sušača peškira. U ponudi Diplon kupatila imamo veliki izbor dimenzija i različitih modela modernih i elegantno dizajniranih sušača peškira.

Posebno izdvajamo sušač peškira brenda Irsap, koji se ističe po svom prefinjenom i sofisticiranom dizajnu. U ponudi su modeli u beloj, braon i crvenoj boji, kao i hromirani sušači peškira. Pogledajte celokupnu Diplon ponudu ekskluzivnih i dekorativnih modela italijanskih radijatora brenda Irsap.

Električni pločasti radijatori Bosch

Još jedan način da uvedete grejanje u kupatilu jeste da koristite električnu energiju, što podrazumeva upotrebu električnih grejalica ili radijatora za kupatilo. Ova grejna tela su veoma jednostavna za upotrebu i mogu se koristiti bilo gde.

Bosch

Iz Bosch proizvodnog programa izdvajamo bogat izbor električnih pločastih radijatora snage od 500W do 2400W. Ovi modeli pločastih radijatora su ujedno i grejalice za kupatilo. Veoma se jednostavno koriste zbog toga što se kače na zid i rade na struju. Pogledajte kompletnu ponudu Bosch električnih grejalica i radijatora.

Bosch električne grejalice mogu postati i mobilno grejno telo u kombinaciji sa univerzalnim Bosch nosačem za radijatore. Ovaj podni nosač sa točkićima omogućava da postavite grejalicu na bilo kom mestu u kupatilu. Saznajte više o podnom nosaču za Bosch radijator.

Da biste rešili problem hladnog kupatila predlažemo da ne gubite vreme, već da u vaše kupatilo obavezno uvedete grejanje. Ne samo da će vas zagrejati posle tuširanja, već će i osećaj boravka u toaletu biti daleko prijatniji. Na taj način čuvate svoje zdravlje, koje potiče od stopala, pritom smanjujete šansu od pojave buđi koja se najčešće stvara zimi zbog kondenzacije.

U salonu Diplon kupatila možete pronaći veliki izbor modela grejnih tela i najbolja rešenja za grejanje u kupatilu, poput klasičnih pločastih radijatora, sušača peškira i grejalica za kupatila.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Radijatori i grejalice ES LAVA LUNA RAL9005
Energo System radijator za kupatilo Lava BlackElegantan izbor za svaki dom. Ugradnjom o...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
14.090,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Bosch Tronic električni pločasti konvektor 2400WTip: EC 2500-1 WIV-Hz: 230-50Sigurnosni...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
15.920,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Radijator NK Lux cevastiDimenzije: 40x186cmPriključak 1/2Rastojanje priključka 3.3cmTež...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
13.900,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Radijatori i grejalice IRSAP 261501.002
Irsap dizajn radijator TrattoOdlikuje se jedinstvenim oblikom kao i savršenom funkciona...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
94.100,00 RSD
Ušteda 30%
134.430,00 RSD

Slični članci

15.
Jan.
2024.
Uređenje kupatila
Radijatori sušači su kompatno i efektno rešenje za veliko i malo kupatilo. Veliki izbor pruža priliku da izaberete element baš po svojoj...
18.
Sep.
2021.
Lifestyle kupatilo
Svet keramike postao je kao svet mode - izuzetna ponuda, širok izbor, atraktivni dizajn, trka proizvođača da pruže najrazličitijoj grupi korisnika &sc...
15.
May.
2019.
Uređenje kupatila
Ukoliko želite da vaše kupatilo za decu i najmlađe prilagodite potrebama i uzrastu dece na pravom ste mestu da saznate kako da kupatilo postane kutak ...
Trenutno nema komentara

Renoviranje kupatila

Kupatila u potkrovlju
Renoviranje kupatila
29.01.2024.
Kako zavrnuti ventil za vodu
Renoviranje kupatila
08.11.2023.
Kako ukloniti kamenac
Renoviranje kupatila
20.06.2023.
Kako zameniti mešač na slavini
Renoviranje kupatila
30.03.2023.