Uređenje kupatila
17.10.2019.

Baterije za lavabo - vrste slavina

Da bi vaše kupatilo bilo funkcionalno potrebno je da ga adekvatno opremite, a proizvodi čija ponuda je iz dana u dan sve veća su umivaonik i baterija za lavabo. Bez obzira da li opremate novo kupatilo ili preuređujete postojeće, važno je da sanitarija bude kvalitetna i naravno da su baterije za lavabo izdržljive. One će učiniti da vaše, sada novo kupatilo, izgleda lepo, funkcionalno i moderno.

Eurosmart-Cosmopolitan-baterija-za-lavabo

Kako bi kupatilo dobilo atraktivan izgled važno je da nabavite baterije za lavabo koje će biti u skladu sa umivaonikom i vašim potrebama, modernog dizajna i jednostavne za upotrebu.

Vrste baterija za lavabo

Kako biste napravili najbolji izbor i odabrali kvalitetnu bateriju za lavabo, potrebno je da znate kakav model slavine želite. U nastavku saznajte koje vrste baterija za umivaonike postoje, koja je najbolja i po čemu se završna obrada slavina razlikuje.

Jednoručne baterije za umivaonik

Sam naziv govori šta su jednoručne baterije za lavabo. Sastoje se od jedne ručice, česme i veoma su jednostavne za korišćenje. Voda se pušta podizanjem ručice na gore, a zatvara spuštanjem, te se na ovaj način reguliše i jačina mlaza vode.

Baterije-za-lavabo-Kludi

U telu baterije se nalazi mešačka glava, odnosno od mešača vode, koji omogućava da se mešaju topla i hladna voda. Može se pomerati levo i desno, zbog čega je jako praktična za upotrebu.

Pogledajte Diplon ponudu jednoručnih baterija za lavabo.

Dvoručne baterije za lavabo

Dvoručna baterija za lavabo se sastoji od dve ručice i tela baterije. Dvoručne slavine imaju posebnu ručicu za hladnu, a posebnu za toplu vodu. Mogu biti zidne i stojeće, klasične forme, ali i stilizovanog retro izgleda. U salonu Diplon Kupatila nudimo bogat izbor dvoručnih baterija za lavabo.

Retro baterija za lavabo ST03162

Senzorske baterije za lavabo

Senzorske baterije za lavabo poznate su i pod nazivom bezkontaktne baterije. Idealne su za opremanje kupatila u javnim objektima zbog ekonomične potrošnje vode i ekološke održivosti. Ove tehnološki unapređene slavine razlikuju se od klasičnih baterija po tome što rade na senzor i što se napajaju iz struje, baterije ili drugog vida energije.

senzorske-baterije

Radom na senzor, slavine same vrše kontrolu protoka vode. Senzorske baterije se najviše postavljaju u javnim objektima, poput bolnica, škola, u institucijama, javnim toaletima, ugostiteljskim objektima i drugim poslovnim prostorima.

U Diplon Kupatila ponudi imamo veliki izbor senzorskih baterija za lavabo.

Vremenske baterije za lavabo

Vremenske ili potisne baterije za lavabo su još jedan model ekoloških i štedljivih slavina, kojima se ostvaruje bolja kontrola potrošnje vode. Pojednostavljen način rada ovih baterija omogućava da se voda pušta samo ako se pritisne dugme, a prestaje da teče po sistemu automatskog vremenskog zatvaranja posle optimalnog vremena.

Potisne baterije pogodne su za javne objekte i poslovne prostore. Međutim idealne su i za domaćinstva sa većim brojem članova, kao i za osobe sa posebnim i specijalnim potrebama. Pogledajte ponudu svih modela vremenskih baterija u salonu opreme za kupatila Diplon.

Stojeće i zidne baterije za lavabo

Po načinu ugradnje slavine se dele se na stojeće (usadne) i zidne (uzidne) slavine. Stojeće baterije su uspravne, montiraju se na lavabo ili radnu ploču i mogu biti jednoručne ili dvoručne. Zidne baterije se montiraju direktno na zid, odnosno iznad umivaonika, vezuju se na dovod tople i hladne vode, i takođe mogu biti jednoručne ili dvoručne. U setu sa zidnim baterijama dolaze ekscentri i rozetne, kao montažni element, dok se uz većinu stojećih baterija u setu dobijaju brinoks creva za vezu.

Baterije u boji

Najrasprostranjenija boja završne obrade za slavine je naravno hrom siva, kakve su i hromirane baterije za umivaonik. Pored klasičnih baterija hrom obrade aktuelni trend su i baterije u boji koje osvežavaju izgled kupatila.

Zbog svoje srebrno sive boje hromirane baterije za lavabo izgledaju veoma elegantno, a kupatilo prefinjeno i otmeno. Siva boja se lepo uklapa sa drugim nijansama, a u kombinaciji sa ostalim elementima kupatilo dobija veoma prijatan i savremen izgled.

Sa druge strane, baterije nesvakidašne završne obrade razbijaju monotniju, prave kontrast i daju svežinu vašem kupatilu. Pored klasičnih hrom, u Diplon ponudi nalaze se atraktivne bele i crne baterije za lavabo brendova Kludi i Invena, a izdvajamo i popularnu Aurora Rose Gold bateriju za lavabo.

Visoke baterije za umivaonik

Visoke baterije su predviđene za nadgradni ili ugradni umivaonik. Praktičnije su pri montaži za nadgradni lavabo, odnosno umivaonik bez otvora za bateriju, a monitiraju se na postolje lavaboa, radnu ploču.

Ringo baterija za lavabo visoka

Ove baterije modernog dizajna su jako praktične jer ne prskaju vodu izvan umivaonika, održavaju se lako, daju prefinjen izgled kupatilu i čine ga na izgled atraktivnim.

Baterija za lavabo sa tušem

Slavine sa izvlačećim tušem najčešće se mogu sresti u kategoriji baterija za kuhinju, međutim, izvlačeći tuš ima praktičnu primenu i kod lavaboa, kako u privatnim kupatilima, tako i u salonima lepote. Ova vrsta baterija često naziva i "frizerska slavina".

Ukoliko ste u dilemi koju vrstu baterije za lavabo izabrati, nadamo se da će vam ove smernice pomoći prilikom izbora. U Diplon ponudi nalazi se veliki izbor baterija za umivaonik, bilo da menjate postojeću ili opremate kompletno kupatilo, gde vam prilikom izbora savetujemo da prvo odaberete lavabo, a na osnovu njega adekvatnu bateriju koja će ispuniti sve vaše kriterijume, kako po pitanju funkcionalnosti, tako i estetike.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Valvex Aurora Rose Gold baterija za lavaboVisoka stojeća slavina za umivaonikTip bateri...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
18.120,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon baterija za lavabo ST03162Dvoručna stojeća slavinaInstalacija na jedan otvorKera...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.930,00 RSD
Ušteda 20%
4.920,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Baterije za lavabo GR 33265002
Grohe Eurosmart New baterija za umivaonikJednoručna stojeća baterijaGROHE SilkMove® ker...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
10.900,00 RSD

Slični članci

26.
Jan.
2023.
Brendovi kupatilske opreme
Grohe slavine za kupatilo - simbol kvaliteta, dugovečnosti i estetike. Spoj elegancije i funkcionalnosti. Veliki izbor baterija za lavabo, bide, kadu i tu&sc...
05.
Jul.
2020.
Lifestyle kupatilo
Jedan od najpopularnijih trendova uređenja u poslednjoj deceniji koji samo nastavlja da se širi je – retro stil – lako ga je dočarati, ali...
14.
Dec.
2018.
Renoviranje kupatila
Lavabo je najčešće i prva stvar koju primetimo kada uđemo u kupatilo, pa osim funkcionalnosti treba da bude i lep na oko. Danas je izbor veliki, va&sc...
Trenutno nema komentara