Uređenje kupatila
15.05.2019.

Kupatila za decu i najmlađe – saveti za uređenje i dizajniranje

Ukoliko želite da vaše kupatilo za decu i najmlađe prilagodite potrebama i uzrastu dece na pravom ste mestu da saznate kako da kupatilo postane kutak koji će vaša deca obožavati. Bilo da je ono stilizovano ili ste se opredelili za nepogrešivo klasičnu varijantu, dizajn prilikom uređenja kupatila za najmlađe mora ispuniti potrebe i očekivanja dece.

oprema za kupatilo

U nastavku saznajte na šta bi trebalo obratiti pažnju kada je u pitanju kupatilo za najmlađe. Takođe, postoje trikovi koji se mogu primeniti kako bi kupatilo bilo finkcionalno.

Širi lavabo za kupatila za najmlađe

Ukoliko u kupatilu nije dovoljan lavabo sa jednom slavinom veoma lako se može rešiti ovaj problem i omogučiti ukućanima veći prostor za svakodnevne jutarnje rutine. Dovoljno je da se klasičan model lavaboa zameni za širi umivaonik, iznad koga se mogu postavliti dve slavine i koristiti istovremeno.

Stepenice ispod lavaboa

Ukoliko je u kupatilu postavljen lavabo standardnih dimenzija i visine koju deca ne mogu dohvatiti neophodno je da im se pruži pomoć. Nije potrebno ugrađivati dodatni umivaonik i prilagođavati ga visini deteta. Mogu se obezbediti manje stepenice koje će im olakšati da se popnu do lavaboa.

Stepenice mogu biti kao manji plastični stalak za decu. Ali po izgledu i funkcionalnosti prednjače drvene stolice sa po dva stepenika i neklizajućim gazištem, koje dodatno obezbeđuje sigurnost dece. Drvene stepenice se savršeno uklapaju u svako moderno dizajnirano kupatilo, osvežavaju i daju elegantan izgled celom prostoru.

Dodatna galanterija u kupatilima za decu

Kukice i vešalice za peškire u kupatilu su dodatna oprema o kojoj nesvesno vodimo manje računa, a zapravo je njihova namena veoma značajna. Držači za peškire u visini deteta mogu biti korisni zbog svoje višestruke namene, jer su na dohvat ruke i u svakom trenutku ih mogu koristiti. Isto je i kada se radi o držačima za ubruse.

Kupatilo za najmlađe bezbednost

Kupatilo za decu trebalo bi biti prilagođeno najmlađima, a peškiri na dogvat ruke najmlađim ukućanima.

Kupatilski nameštaj i ormariće u kojima se nalazi kućna hemija bi trebalo zaključavati, kako deca ne bi došla u kontakt sa hemikalijama. Jedno od rešenja, kada su u pitanju kupatila za najmlađe, jeste da u komodicama postoje police sa kojih će lako moći da izvuku peškire ili da se posluže drugim bezopasnim sitnicama.

Police u ormarima su često pogodne za redanje igačaka, koje deci mogu biti glavna zanimacija tokom navikavanja na samostalni boravak u toaletu.

Kada sa zaobljenim ivicama

Vaše kupatilo za najmlađe mora biti u potpunosti sugurno za decu i preporučuje se izbegavanje oštrih ivica. Što se tiče sanitarije, savetuje se da izbor bude kada sa zaobljenim ivicama. Tako ćete smanjiti rizik od eventualnih povreda zbog oštrih uglova koje imaju drugi modeli sanitarije. Na pločicama ispred kade obavezno obezbedite veću gumenu prostirku koja će sprečiti klizanje zbog nakupljene vode i prskanja posle kupanja.

Ukoliko vaše kupatilo nije dovoljno veliko alternativa za kade mogu biti tuš kabine ili tuš paravani koji su potpno sigurni prilikom korišćenja.

Baterije sa kontrolom temperature vode

Preporučljivo je da se obične baterije za slavine zamene novim baterijama, koje imaju sposobnost kontrole protoka i temprerature vode. Ovaj dodatak obezbediće da temeratura vode ne prelazi dozvoljeni maksimum. Slavina za kadu i slavina za tuš imaju veliki značaj u tom smislu.

Svetlije boje

Ukoliko uskoro planirate da renovirate svoje kupatilo za decu i potrebno je da kupite podne i zidne pločice, savetuje se izbegavanje tamnijih boja zbog najmlađih ukućana.

Opredelite se da nijanse u vašem novom kupatilu budu svetlije, a nećete pogrešiti i ako se odlučite da eksperimentišete sa veselim bojama. One unose radost, zabavne su i daju svežinu prostoru. Nežne nijanse zelene i plave, kao i roze ili boja kajsije su nepogrešiv izbor boja za kupatilo, zato što razbiaju monotoniju i osvežavaju izgled kupatila.

najlepsa kupatila

Šarene tapete

Uređenje kupatila za najmlađe može biti veliki izazov, posebno ako su i deca uključena u donošenje odluka o sređivanju najintimnijeg kućnog prostora. Ako je vaše kupatilo prostrano odvojite jedan kutak koji ćete ukrasiti šarenim i živopisnim tapetama po izboru dece.

Šarene boje će doneti radost u životu dece, a mali detalji učiniće njihov boravak u kupatilu mnogo prijatnijim. Umesto tapeta možete zajedno odabrati crtež po želji, koji će biti islikan preko slobodne površine zida i ulepšati kupatilo.

Diplon oprema za kupatilo

U prodajnom salonu Diplon kupatila postoji veliki izbor keramike, pločica za kupatilo, sanitarije, dodatnih delova i druge kupatilske opreme. Iz ponude se izdvajaju specijalno dizajnirane kade za kupanje, tuš kabine, kupatilski nameštaj i ostala vrhunska galanterija renomiranih proizvođača.

Prošetajte do salona Diplon kupatila, odaberite model prema vašoj potrebi i uverite se u kvalitet našeg asortimana.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
WC šolje TURK 13010644
Turkuaz Dečija WC šolja 5200WWC šolja sa odvodom u pod - simplonDimenzije: 46x29.5x29.5...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.690,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Turkuaz Yumurcak maska za dečiji lavaboSa aplikacijomDimenzije: 29.5x22.5cmCerastyle Cl...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.950,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lavaboi TURK 13010642
Turkuaz Bella dečiji umivaonikKonzolni keramički umivaonik sa aplikacijomDimenzije: 45x...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.450,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Monoblokovi TURK 13010406
Turkuaz Yumurcak monoblokProgram za decu YumurcakSimplon - odvod u podDimenzije: 57x29....
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
16.110,00 RSD

Slični članci

22.
Nov.
2019.
Brendovi kupatilske opreme
Wenko je nemački proizvođač galanterije, dodatne opreme za kupatilo i manjih uređaja za domaćinstvo, prepoznatljiv u svetu po raznovrsnosti i jedinstvenosti ...
24.
Dec.
2018.
Lifestyle kupatilo
Kupatilo je prostorija kao i svaka druga u kući, ali ponekad joj fali malo duše, vazduha, svežine, jer su to neretko prostorije koje nemaju uvek velik...
17.
Dec.
2018.
Renoviranje kupatila
Renoviranje kupatila je zaista veliki projekat. Potrebno je mnogo toga uzeti u obzir i pre nego što radovi počnu, zato se ovde možete informisati o to...

Ostali komentari

  • Aleksandra
    Aleksandra

    Sjajne ideje. Hvala vam! Imam sinčića koji baš ne obožava kupanjac. U ovakvom kupatilu će verovatno zavoleti da se brčka i pere zubiće.

    04.03.2021. 17:52
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    05.03.2021. 13:47