Uređenje kupatila
25.10.2023.

Kada sa vratima - dobar izbor za vaše kupatilo

kada sa vratima cena

Kada sa vratima u kupatilu na prvi pogled zvuči neobično. Ako mislite kako je to samo jedna obična kada sa ulaznim vratima, verujte da je zapravo mnogo više toga.

Da li ste nekada razmišljali da klasičnu kade za kupanje iz vašeg kupatila zamenite nekom drugom vrstom sanitarije? Ovo se ne mora odnositi samo na tuš kabine ili izuzetno praktične tuš paravane, već to može biti nešto potpuno drugačije od onoga na šta ste navikli.

Kupatilo je često jedno od najvažnijih mesta u našim domovima gde tražimo opuštanje i osveženje. U tom kontekstu kada sa vratima predstavlja revolucionarnu inovaciju koja vas uvodi u novu dimneziju relaksacije i funkcionalnosti. Ovaj proizvod postao je jedan od najpopularnijih na tržištu zbog svoje izuzetne praktičnosti i estetike.

Zašto je kada sa vratima dobar izbor za opremanje kupatila

Opremanje kupatila ostavlja nam slobodu da ga uredimo u svom stilu i po svojoj želji ili onako kako naše potrebe zahtevaju. Pored toga što želimo da boravak u kupatilu bude prijatan, isto tako brinemo i da bude bezbedno za upotrebu.

Pločice u kupatilu su nakon tuširanja uvek mokre i klizave. Ukoliko ne vodimo računa kako izlazimo iz klasične kade to nas dovodi u opasnost da se okliznemo i prilikom pada povredimo.

Postoji više razloga koji opravdavaju nabavku kade sa vratima u jednom savremenom kupatilu. Kada sa ulaznim vratima od kaljenog stakla ne može biti zamena za tuš kabine sa paravanima, ali svakako može imati prednosti.

Kada sa vratima Diana

Za starije osobe

Održavanje svakodnevne lične higijene je neophodno. Kada se desi da se starije osobe razbole otežano hodanje je neizbežno, pa tada ulazak ili izlazak iz postojeće kade koja se koristi može biti jako nezgodan. Dodatno je otežavajuća činjenica da zbog potrebe za stojećim položajem kupanje može biti veoma naporno za starije osobe, koje imaju problema sa kičmom, sa bolovima u zglobovima i slabom cirkulacijom. Recimo, ukoliko su vaši roditelji stariji i želite da im olakšate samostalni boravak u kupatilu, odluka da im obezbedite kadu sa ulaznim vratima sa kaljenim staklom zaista će ih oduševiti i biće pravo rešenje za njih.

Za osobe sa otežanim kretanjem

Kada za invalide

Za kvalitetan život osoba sa posebnim potrebama takođe je neophodno da određeni životni uslovi budu prilagođeni specifičnim potrebama. Ovo se odnosi ne samo na nepokretne osobe, već i za ljude koji se otežano kreću.

Za manje kupatilo

Ukoliko je vaše kupatilo manjih dimenzija i nemate puno prostora na raspolaganju, kade sa vratima mogu biti veoma praktično i moderno rešenje. Štede prostor u vašem kutku i ostavljaju prostor za ostale neophodne kupatilske elemente.

Jednostavan ulazak

Ulazak i izlazak iz kade sa vratima je mnogo jednostavnije nego što je to slučaj sa korišćenjem klasičnih modela sanitarije, bilo da su u pitanju kade ili tuš kabine. Prolaz je nizak, što izuzetno olakšava starijim osobama da bez poteškoća i mnogo podizanja nogu jednstavno pristupe, uđu i izađu iz kade.

Hidromasažna kada sa vratima Diana

Koje vrste kada sa vratima postoje

Kada su u pitanju ove jako praktične kade sa ulaznim vratima postoji nekoliko modela. Velika je prednost što se zbog svedenih dimenzija lako mogu uklopiti u svako kupatilo.

Svakako, kada birate model kade za vaše kupatilo obavezno uzmite u obzir raspored i dimenzije kupatila. U zavisnosti od potrebe i prostora u kupatilu postoje sledeći modeli kade sa vratima koje pružaju mogućnost za ležanje, sa prednjim ili bočnim vratima i kade sa vratima koje se mogu otvoriti ka unutra ili ka spolja, odnosno ka kupatilu.

Takođe, postoji još jedna podela - klasična kada sa vratima i hidromasažna kada sa vratima koje možete pronaći upravo u našem salonu i webshopu.

kada sa vratima za invalide

Kade sa vratima - Diplon Kupatila

U ponudi prodajnog salona Diplon Kupatila nalazi se veliki izbor kada za kupanje. Pored standardnih tuš kabina i ostale opreme za kupatila, brend Diplon plasirao je na tržište kade sa vratima u dve varijante - klasična i hidromasažna. 

Kada sa vratima Diana

Kada sa vratima objedinjuje tradicionalno iskustvo kupanja sa modernom funkcionalnošću tuš kabina. Mogućnost prelaska iz kupke u tuš bez izlaska iz kade čini ovu opciju veoma praktičnom i štedi vreme. Osnovne karakteristike ovog kupatilskog elementa su staklena vrata koja se otvaraju poput vrata tuš kabine, ugrađene slavine i tuševe i sigurnosna pomagala za olakšavanje ulaska i izlaska iz kade. Brend Diplon na tržište je plasirao kade sa vratima Diana u dimenzijama 135x73x92cm. U ponudi se nalazi klasični i hidromasažni model kade sa vratima.

Opredeljenjem za kadu sa vratima niste izabrali samo još jedan kupatilski element već ste izabrali da kvalitet življenja podignete na viši nivo. Ova inovacija čini ulazak i izlazak iz kade jednostavnijim, čime se posebno olakšava proces starijim osobama i porodicama sa decom. Takođe, kada sa vratima umnogome olakšava održavanje higijene osobama koje imaju poteškoća sa kretanjem.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Diplon hidromasažna kada sa vratima DianaTehničke karakteristike:Dužina: 139.5cmŠirina:...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
173.600,00 RSD
Ušteda 20%
217.000,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon kada sa vratima DianaAkrilna kada za kupatiloDimenzije: 74x139.5cmVisina: 93cmDu...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
182.000,00 RSD
Sačuvano u omiljne
WC daske SFD7702-1
Diplon WC daska izdignuta bez poklopcaNamenjena za osobe sa posebnim potrebama i stariju p...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.360,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Turkuaz rukohvat pod-zidPomoćni element za kupatiloSa rotirajućom funkcijom 360Za osobe...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.640,00 RSD

Slični članci

26.
Jan.
2023.
Brendovi kupatilske opreme
Grohe slavine za kupatilo - simbol kvaliteta, dugovečnosti i estetike. Spoj elegancije i funkcionalnosti. Veliki izbor baterija za lavabo, bide, kadu i tu&sc...
10.
Mar.
2021.
Lifestyle kupatilo
Danas je sve podređeno uživanju i komforu, a topla kupka i udobna kada će vam pružiti poseban vid relaksacije. Moderno dizajnirana kupatila zamenila su ona t...
23.
Jun.
2015.
Renoviranje kupatila
Ako se dvoumite da li da u kupatilo, veliko ili malo, ugradite kadu ili tuš kabinu, opredelite se za ono što vam prostor nalaže i u skladu sa p...

Ostali komentari

  • Žile
    Žile

    Da li može karticom na rate?

    17.01.2024. 08:52
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovani, u našem maloprodajnom salonu možete izvršiti plaćanje karticom na rate. Plaćanje Dina karitcom na rate dostupno je na 6 mesečnih rata, a karticom Banke Intesa na maksimalno 12 mesečnih rata bez kamate. Tu smo za sve dodatne informacije. Pozdrav!

    19.01.2024. 08:57
  • Mladen
    Mladen

    Dali se mogu kupiti kade sa vratima negdje u Hrvatskoj

    25.10.2023. 14:09
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovani, za sada se prodaju samo na teritoriji Srbije. Izložbeni salon se nalazi na autoputu Zagreb, adresa je Grmeč 1 Nova 15, takođe i dostavljamo u sva mesta u državi. Tu smo za sve dodatne informacije. Pozdrav!

    26.10.2023. 08:29
  • Verko
    Verko

    Kada ce biti u prodaji kade sa vratima u Sarajevu.

    20.10.2023. 12:10
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovani, kade sa vratima će uskoro biti dostupne u maloprodaji u Zemunu i webshopu, a za izvoz nemamo još uvek tačne informacije. Čim ih budemo imali detalje, objavićemo na mrežama, pratite nas. Pozdrav!

    23.10.2023. 08:29
  • Mirjanić Stevo
    Mirjanić Stevo

    Kada će biti u prodaji kade sa vratima u trgovinama Banja Luka

    24.09.2023. 16:26
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovani, kade s vratima očekujemo u narednom periodu. Pratite naš sajt i društvene mreže, čim budu na stanju, objavićemo. Tu smo za sve dodatne informacije. Pozdrav!

    25.09.2023. 11:19
  • Jasmina
    Jasmina

    Poštovani, koja je cena kada sa vratima?

    23.08.2023. 15:57
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovana, u narednom periodu iščekujemo novu seriju kada sa vratima. Čim budu na stanju, objavićemo na sajtu i društvenim mrežama, te nas pratite. Lep dan želimo!

    24.08.2023. 08:15
  • Svetlana
    Svetlana

    Postovani , da li bi nam mogli dati informacije gdje se mozemo obratiti u Crnoj Gori za kade sa vratima? Unaprijed hvala. Srdacan pozdrav, Svetlana

    27.04.2023. 19:41
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovanje, naš distributer za Crnu Goru je Robna Kuća 2. Decembar. Kontakt i informacije možete pogledati na ovom linku: https://2decembar.com/ Srdačan pozdrav.

    03.05.2023. 11:18
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovana Svetlana, hvala Vam na javljanju. Kade sa vratima iščekujemo u narednom periodu, čim budu bile na stanju objavićemo na sajtu i putem društvenih mreža. Naše proizvode u Crnoj Gori možete pronaći u Robjnoj kući 2. decembar ili u Drvomontu. Tu smo za sve dodatne informacije. Prijatan dan želimo!

    28.04.2023. 08:27
  • Majda
    Majda

    Molim vas kad će biti kada s vratima u slobodnoj prodaji u Bosni i Hercegovini

    24.04.2023. 19:36
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovana, hvala Vam na interesovanju. U narednom periodu očekujemo prispeće kada sa vratima u različitim dimenzijama. Čim budu dostupne, obavestićemo Vas putem sajta i društvenih mreža. Tu smo za sva dodatna pitanja. Prijatan dan želimo!

    25.04.2023. 08:16
  • nata
    nata

    Postovani, Zelela bih da kupim kadu sa vratima. Ako ih imate u prodaji, molim da mi javite. Puno hvala.

    21.04.2023. 22:21
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovana, u narednom periodu iščekujemo prispeće kada sa vratima u različitim dimenzijama. Čim budu na stanju, obavestićemo Vas na sajtu i putem društvenih mreža. Tu smo za sve dodatne informacije. Prijatan dan želimo!

    24.04.2023. 08:04
  • Atanas Nitovski Aca
    Atanas Nitovski Aca

    Dragi prijatelji iz Diplona, Moja supruga i ja smo penzioneri i počinje da nam bude problem ulazak i izlazak iz kade. Postojeća kada je dimenzija 170x75 sa padom sleva na desno, gdra se nalazi i baterija sa vodom i bojler. Voleli bi smo da kupimo kadu istih dimenzija sa vratima bočna na delu suprotno od baterije sa toplom i hladnom vodom. U tom delu na desnoj strani i se nalazi i otvor za odlivanje vode koja se uliva iz kade u kanalizacioni otvor pored kade u podu. Molio bih vas da mi kažete da li imate neko predstavništvo blizu Leskovca ili kade možete poslati pouzećem ili svojim transportom. Naravno interesuje nas i cena metalnih, akrilnih ili kakvih još imate kada sa vratima.

    29.03.2023. 05:07
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovani, hvala Vam na pisanju i detaljnim informacijama. Trenutno na stanju nemamo kade sa vratima, ali ih očekujemo najkasnije do leta upravo u dimenzijama koje su Vam potrebne. Postoji mogućnost brze dostave do adrese, te kada budu stigle, sve se detaljno možete dogovoriti sa našim prodavcima u vezi sa isporukom. Čim dobijemo približnije informacije o prispeću kada, objavićemo na sajtu i ostalim kanalima komunikacije. Maloprodajni salon se nalazi u okviru Belmax centra u Zemunu, gde takođe možete pogledati naše akrilne kade. Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju. Prijatan dan želimo!

    29.03.2023. 14:04
  • Andreja
    Andreja

    Poštovani, zivim u Sarajevu, BiH. Trazim kadu sa vratima za starije osobe. Vas site sam pronašla preko interneta. Da li mozda imate podruznicu i u BiH? Ili znate nekoga ko u BiH uvozi ovakve kade? Hvala unaprijed, S poštovanjem

    21.03.2023. 10:56
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovani, kade sa vratima trenutno nemamo na stanju, ali ih iščekujemo u narednom periodu, te ćemo ih izvoziti u Bosnu i Hercegovinu. Čim budemo imali više informacija, objavićemo na sajtu i društvenim mrežama, pratite nas. Tu smo za sve dodatne infromacije. Prijatan dan!

    22.03.2023. 15:03
  • Milka
    Milka

    Poštovani, Da li imate u prodaji kade sa vratima.

    04.03.2023. 15:40
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovana, trenutno nemamo u ponudi kade sa vratima. Ukoliko dođe do nekih promena, obavestićemo Vas, pratite nas na društvenim mrežama. Kade za kupatilo možete pogledati na našem sajtu.

    06.03.2023. 09:11
  • Violeta
    Violeta

    Postovani da li imate jos uvek ovakve kade sa vratima?

    16.10.2022. 20:12
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovanje Violeta, trenutno smo u procesu nabavke. Neće biti model kao Megy, još uvek razmatramo dimenzije i dizajn. Okvirno na proleće ćemo ih imati u ponudi.

    10.11.2022. 13:53
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Postovani, nemamo u ponudi vise kade sa vrtima Srdacan pozdrav

    19.10.2022. 09:57
  • Bernard
    Bernard

    Poštovani, trebam kadu sa bočnim vratima za invalidnu osobu, po mogućnosti sa sjedalicom . Prostor za kadu je 175 x 85 masimalno. Da li imate nešto te vrste u prodaji i da li se može kupiti u Republici Hrvatskoj? Ili imate sistem transporta ? Molim vas odgovor na moj E Mail.. Pozdrav Bernard

    25.07.2022. 09:12
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Postovani, takvu kadu nemamo u ponudi. Nazalost nemamo ni mogucnost isporuke u Hrvatsku. Ako dolazite u Beograd mozete nas posletiti. Adresa naseg maloprodajnog objekta je Autoput br 20 u Zemunu

    27.07.2022. 15:44
  • Starcevic
    Starcevic

    Postovani ,dali imate kade sa vratima za starije osobe ,i dali isporucujete u Republiku Srbsku,mozeteli mi poslati par fotki .Hvala vam unaprijed S"postovanjem Jagoda Starcevic

    22.06.2022. 11:11
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Postovani, nemamo u ponudi kade sa vratima. Nazalost nemamo mogucnost isporuke za Republiku Srpsku Ako dolazite u Beograd nas salon se nalazi u Zemunu, Autoput br 20 Srdacan pozdrav

    29.06.2022. 14:50
  • Natali
    Natali

    Imam dete sa posebnim potrebama. Videla sam kadu i obradovala se sto tako nesto postoji i sto mi je preko potrebno. Medjutim kada sam videla cenu razocarala sam se jer te pare nikad neću imati za tu kadu u ovom zivotu da bi i detetu i meni bilo lakše da je okupam

    23.04.2022. 14:52
  • Predrag
    Predrag

    Poštovani Da li imate kade sa vratima?

    16.04.2022. 13:51
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Postovani, u ponudi nemamo kade sa vratima Srdacan pozdrav

    29.06.2022. 13:17
  • Predrag
    Predrag

    Poštovani Interesuje me kada sa vratima. Da li imate na stanju, koji je rok isporuke i da li možete da je dostavite u Novi Sad?

    05.04.2022. 21:12
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Postovani, nemamo vise u ponudi kade sa vratima i nemamo mogucnost porucivanja istih Srdacan pozdrav

    29.06.2022. 13:16
  • Ljiljana stanisavljevic
    Ljiljana stanisavljevic

    Molim vas posaljite ni br.telefona u vezi kade sa vratima hitno mi treba

    27.11.2021. 07:49
  • Mila
    Mila

    Poštovani, Da li imate kade sa vratima dužine 160 ili 170 santimetra Da li imate prodajne kiseline u Nišu. S poštovanjem i unapred hvala Mila

    04.04.2021. 19:17
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovanje, kada sa vratima samo u jednoj dimenziji. Pozdrav

    05.04.2021. 12:23
  • ljubica
    ljubica

    poštovani jako su mi interesantne vaše kade sa vratima. Prema istaknutoj cijeni pretpostavljam da ste firma iz RS. Molila bih informaciju dali postoji mogućnost dostave u Republiku Hrvatsku kao i cijenu u eurima za npr. prikazanu kadu na ovoj stranici. Zahvaljujem

    21.02.2021. 20:33
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovanje, poslovanje i isporuka robe je moguća isključivo na teritoriji Republike Srbije. Srdačan pozdrav

    02.03.2021. 11:59
  •  Božidar Grancarić
    Božidar Grancarić

    Poštivani koje dimenzije kada za invalide s vratima imate

    16.01.2021. 21:03
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovanje, trenutno je u ponudi model dimenzija 130x75cm. U pitanju je domaća proizvodnja i izrada kade počinje nakon porudžbine i ostavljanja depozita.

    29.01.2021. 14:24