Uređenje kupatila
05.09.2020.

Tuš kanalice – jednostavno i praktično

tus kanalica

Najlepši osećaj na svetu je kada završite radove, renoviranje, popravku, prepravku kupatila i prvi put zakoračite u njega nakon toga, a tamo kao da je svaki detalj tražio svoje mesto godinama i konačno ga našao. Postoje neke „sitnice“ na koje prečesto ne obraćamo pažnju, a koje neverovatno doprinose i izgledu i dugotrajnosti vašeg prostora.

Najvažniji osećaj je onaj koji vam pruža tuširanje nakon napornog dana, ništa ne može da se uporedi sa tom oazom čistog zadovoljstva. Jedan od načina da svoje iskustvo tuširanja podignete na viši nivo jeste da se rešite problema sa odvodom.

Tuš kanalice su veliki hit u svetu i imaju brojne prednosti u odnosu na klasične odvode kojima mogu da opravdaju svoju popularnost. Zašto je to tako, kao i šta dobijate ukoliko zamenite odvode na koje ste navikli tuš kanalicama, čitajte u nastavku.

Diplon tuš kanalice - pogledaj ponudu

Ne morate da mislite na veličinu pločica

Tradicionalni odvod ima četvorostrani nagib i on se može koristiti samo sa malim pločicama, dok, kada su u pitanju tuš kanalice, to i nije tako. Njima je potreban samo jednosmeran nagib i mogu se savršeno uklopiti i uz pločice većeg i modernijeg formata. Ovako možete bez ikakve prepreke da planirate dizajn svog kupatila do samih detalja.

Paravani bez kadice više nisu samo san

Ovo je još jedan od svetskih trendova koji sve više dolazi kod nas jer je mnogo praktičniji, tuš kabine deluju veće i otvorenije, a i na izgled je mnogo lepše imati samo tuš paravan. Ovo je pravi posao za tuš kadice koje će se uklopiti u bilo koji prostor i dizajn i doprineti da vaše iskustvo tuširanja bude prijantnije nego ikad, bez ikakvih prepreka.

Održavanje nikad lakše

Tuš kanalice imaju više vrsta koje mogu biti u različitim dimenzijama te vam omogućavaju lakše čišćenje, što znamo da je jedan od najvećih problema klasičnih odvoda koji vas prečesto koštaju mnogo vise, kada na papir stavite i održavanje ovog tipa. Kod tuš kanalica taj problem ne postoji. Mnogo je lakši pristup cevima i na taj način vam je omogućeno jednostavnije i češće samostalno čišćenje.

Prednost za osobe sa invalitetom

Tradicionalni odvod ima nagib što predstavlja ogroman problem za invalidska kolica i čini vašu tuš kabinu znatno opasnijom od klizanja. Sa tradicionalnim tušem vi nemate mogućnost da napravite tuš sa podom koji blago pada u jednom smeru ka odvodu, što se uglavnom koristi kao prednost za ljude koji imaju decu, za osobe sa invaliditetom i za starija lica. Ovakve moderne tuš kanalice vam pružaju i tu mogućnost.

Kompletna ponuda Diplon Kupatila webshopa

Kvalitet na prvom mestu

Ukoliko kupite neispravanu ili je kanalica za tuš nedovoljno kvalitetna, na ćupriji ćete platiti mnogo više nego na mostu, u to budite uvereni. Skupe su i nezgodne za zamenu, a kada ih ugrađujete uradite to tako da traje zauvek, jedino tako će vam se u potpunosti isplatiti. Nemojte štedeti na kvalitetu ni po koju cenu.

Alca plast tuš kanalice

Materijal je veoma važan

Za odvode ovog tipa moraju se koristiti samo najbolji materijali. Postoje brojne opcije koje nudimo, kada su materijali i vrste slivnika u pitanju, tu su tuš kanalice i rešetke sa plastičnim sifonima, kanalice za tuš i rešetke sa plastičnim i sifonima od nerđajućeg čelika, vaše je samo da odaberete onu koja vam se najviše dopadne.

Sve prednosti na jednom mestu

●    Izgled –Elegantne su, tanke, veoma privlačne na prvi pogled i sa njima nećete imati problem sa uklapanjem u ostatak kupatilskog enterijera, ima sasvim dovoljno vrsta

●    Laka ugradnja – U poređenju sa običnim odvodima, ugranja ovih kanalica je znatno jednostavnija i brža

●    Održavanje – Lako se čuvaju i znatno brže ispuštaju vodu, uštedećete novac, a vodovod i kanalizacija neće više zadavati muke

●    Funkcija – Mogu se postaviti bilo gde, što je njihova najveća prednost, tako da vam je uz njih kupatilo iz snova na dohvat ruke, kakav god da ste neobičan dizajn tuš kabine zamislili, sve je ostvarivo

Tehnologija izrade same tuš kanalice je napravljena tako da bude savršeno intergrisana sa bilo kojom površinom u koju se ugrađuje tako da će vam oplemeniti životni prostor. Ispunjavaju sve higijenske uslove, kao sto smo već naglasili, nevidljive su, a traju praktično zauvek. U pitanju je dizajn koji je planiran da nadživi vaše kupatilo, nešto u šta ulažete danas i nikad vise, te je veoma važno da to bude kvalitetno i da doprinese ugođaju tuširanja što je krajni cilj.

kanalice za vodu diplon

Diplon ZenFlow tuš kanalice

Kanalice za vodu su atraktivno i praktično rešenje za odvod u tuš kabini. U ponudi Diplon Kupatila možete pronaći tuš kanalice ZenFlow sa prohromskom izradom tela i rešetke koje obećavaju dug radni vek i bezbednu upotrebu. Dostupne su u četiri dimenzije: 55-65-75-88cm, visina ugradnje je podesiva 7.7-9.6cm, tri boje: hrom, crna mat i zlatna i dva modela. Takođe, dva modela pružaju tri dizajnerska rešenja: Flat, Tile i Lines. Kanalica sa ravnom rešetkom je dvostrana - ukoliko rešetku okrenete na drugu stranu, možete je ispuniti pločicama i potpuno uklopiti u tonalitet poda. S obizorm na to da je cela kanalica izdrađena od prohroma, održavanje je minimalno, a efikasnost zagarantovana.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Diplon tuš kanalica ZenFlow GMaterijal tela i rešetke: Prohrom AISI 304Završna obrada: ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
12.880,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon tuš kanalica ZenFlow CMaterijal tela i rešetke: Prohrom AISI 304Završna obrada: ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
12.300,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Aco
Tuš slivnici - kanalice ACO9010.88.60
ACO ShowerDrain C Wave rešetkaRešetka kanala je visokokvalitetne obrade, od nerđajućeg ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.500,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Alcaplast PVC tuš kanalica sa mat crnom prohromskom rešetkomDužina: 75cmPogodne za reko...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.280,00 RSD

Slični članci

25.
Oct.
2023.
Uređenje kupatila
Kada sa vratima u kupatilu na prvi pogled zvuči neobično. Ako mislite kako je to samo jedna obična kada sa ulaznim vratima, verujte da je zapravo mnogo vi&sc...
10.
Nov.
2021.
Brendovi kupatilske opreme
U Diplon Kupatila salonu možete pronaći širok asortiman brenda Alca Plast u koji spadaju tuš kanalice i rešetke, sifoni, odvodne veze za...
11.
Jun.
2019.
Uređenje kupatila
Tuš stena je vrsta tuš paravana, odnosno staklena pregrada prostora za tuširanje bez tuš kabine, sa fiksnim zidom. Ovaj element č...

Ostali komentari

  • Elvira
    Elvira

    Postovani, za Walk in tus, molim dajte savet koje sve vrste hidroizolacije imate, koje su najkvalitetnije i koliko vremena garantuju da nece propustiti vodu?

    19.06.2023. 13:49
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovana, iz našeg asortimana možemo Vam preporučiti hidroizolacioni premaz Ceresit, koji se odlično pokazao, ali svakako Vam savetujemo da se konsultujete i sa svojim majstorom, koji je detaljno upoznat sa instalacijama prostorije u kojoj treba da se radi hidroizolacija. Tu smo za sve dodatne informacije. Prijatan dan!

    20.06.2023. 08:33
  • Nenad
    Nenad

    Da li je potrebna specijalna vrsta pločica za ugradnju tuš kanalica?

    05.02.2021. 11:54
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Dobar dan, potrebno je odabrati podne protivklizne pločice i odraditi dobru hidroizalaciju.

    05.02.2021. 11:56