Lifestyle kupatilo
05.12.2018.

Pametne baterije za kupatila budućnosti

Pre pametnih kupatila imali smo pametne kuće što je podrazumevalo niz tehnološki naprednih uređaja u kuhinji, dnevnoj sobi ali i oko kuće. Ti pametni uređaji i danas vlasnicima olakšavaju svakodnevni život jer im se može pristupiti i preko mobilnog telefona. Nadgledanje kuće nikada nije bilo lakše. Zaboravili ste da isključite peglu? Tu su pametne utičnice koje možete da isključite preko mobilnog uređaja.

Ako razmišljate o renoviranju kupatila, postoje i pametni kupatilski detalji koji će vas svakako motivisati da razmišljate malo šire i dalje, u budućnost. Od ogledala koja pričaju do zagrejanih wc šolja, preko pametnih baterija do zaista luksuznog kupatila u vašem domu. Trend koji postaje sve više i više popularan.

Današnje kupatilske baterije su vrlo inovativne, napredne i stilizovane. Dostupne su u širokoj lepezi dizajna i sigurni smo da biste poželeli da kupite baš svaku. Moderne baterije imaju regulatore temperature, kontrolu protoka vode. Postoje i one sa ugrađenim LED sijalicama koje menjaju boju sa promenom temperature vode. Neke slavine čak proračunavaju i količinu potrošene vode i na taj način bude našu svesnost o racionalnoj potrošnji, odnosno štednji vode. Pripremili smo nekoliko primera pametnih baterija da se bolje upoznate sa onim što nam nosi budućnost.

Baterije sa aktivacijom na dodir i bez dodira

Koliko puta ste se zatekli u situaciji da su vam obe ruke prljave i u tom trenutku uopšte ne želite ni da pipnete slavinu? Ali morate, jer kako biste inače oprali ruke. Postoji rešenje za ovaj problem - baterije koje se aktiviraju na bilo kakav dodir. Možete laktom ili zglobom da dotaknete bilo koji deo slavine, ili pak ne morate uopšte da je dotaknete. Zahvaljujući Touchtehnologiji, slavina automatski pušta vodu čak i kada samo registruje vašu ruku u blizini odvodne cevi. Ono što je prednost ove tehnologije naspram infrared senzora, jeste taj što deluje svuda oko slavine u krugu od 4 inča.

Ove slavine su takođe opremljene i SpotShield tehnologijom tako da se odbijaju naslage vode, otisci prstiju, stvaranje kamenca,te tako duže ostaje čista.

Posebna tehnologija izrade ovih slavina čini ih revolucionarnim i garantuju dugotrajnost i nepucanje ventila.

slavina za sudoperu

Baterije sa aktivacijom na glas

Da, dobro ste pročitali. Šta dobijete kada uparite Amazonovu Alexu i Touch2O.xt tehnologiju? Slavinu kojoj samo glasom možete da naredite da pusti vodu. I to ne tek tako. Može da vam pusti hladnu vodu, toplu vodu, da vam napuni određenu već prepoznatljivu posudu, džezvu na primer ili vašu omiljenu šolju.

Za one koji se još nisu upoznali sa Alexom - Alexa Echo je proizvod američke kompanije Amazon. Alexa je predstavljena u vidu ovalnog zvučnika (na slici iznad možete da ga vidite u crnoj boji) koji, pa možemo reći ima ulogu ličnog asistenta. Ovo već dugo nije novost jer svaki šesti Amerikanac ima Alexu u kući. Pored toga što može da pretraži internet za vas, pronađe određene podatke, itd. Alexa danas ima i opciju kroz koju možete da podesite vaše dnevnerutine. Na primer, kada dođete kući, pozdravite Alexu, a ona će da vam pusti omiljenu muziku, upali pametna svetla i pročita najnovije vesti. Kada idete na spavanje, poželite joj laku noć, a ona će da zaključa pametne brave, podesi rasvetu i grejanje. Zar ovo nije budućnost u našem domu?

Baterija sa displej funkcijama

Pametna baterija u pravom smislu te reči. Ova slavina može da prepozna vaše lice i pusti vam vodu, one temperature koju vi preferirate. Pri tom ima ugrađena i LED svetla koja menjaju boju kako se menja temperatura vode. Takođe, dok se umivate ili perete zube, na digitalnom displeju, pokazaće vam trenutne vremenske uslove, podsetnike sa kalendara iz vašeg pametnog telefona, a može vam prikazati i mejlove. Sve to jer je povezana na internet.

Baterije neobičnog dizajna

Moglo bi da bude u pitanju neko high-tech ogledalo koje se otvara ili ormarić, ali nikada ne biste pomislili na slavinu. Ova slavina se podešava na zid, a njen donji deo predstavlja odvodnu cev. Pojačana je digitalnom tehnologijom i panelom osetljivim na dodir. Sa ovom baterijom možete da podesite protok vode, kao i temperaturu, tako da savršeno odgovara samo vama.

Ovo su samo neke od inovacija u svetu kupatilske opreme koje nas spremaju za budućnost. Ono što je svima zajedničko jeste da se voda maksimalno štedi, i svaki detalj je fokusiran na održivost, svaki dizajn teži da vam olakša upotrebu, uglavnom su minimalističkog i futurističkog izgleda, i svaku želite samo za sebe.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Diplon baterija za kadu ST2511Jednoručna zidnaInstalacija na dva otvoraMaterijal: Mesin...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.490,00 RSD
Ušteda 20%
10.620,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon baterija za sudoperu ST2557LJednoručna stojeća slavinaSa izvlačećim tušemSa tri ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.560,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon baterija za lavabo ST2522Jednoručna stojećaInstalacija na jedan otvorKeramički m...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.950,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon baterija za kadu ST2011Jednoručna zidnaKeramički mešač 40Perlator M24Materijal: ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.080,00 RSD

Slični članci

05.
Apr.
2020.
Uređenje kupatila
Verovatno se nikada niste ozbiljno udubili u razmišljanje o kupatilskim lavaboima, ali kada dođe trenutak za renoviranje ili prvo useljenje, prilike u...
02.
Dec.
2018.
Brendovi kupatilske opreme
Kvalitet materijala, kreativnost u radu, elegantan i inovativan dizajn, sa minimalističkim i sofisticiranim linijama samo su neke karakteristike koje najbolj...
27.
Jul.
2015.
Brendovi kupatilske opreme
OMNIA AQUA je filtracioni sistem za prečišćavanje pijaće vode sa “5+2” filtracionom formulom i CAL-MAG tehnologijom;
Trenutno nema komentara