Brendovi kupatilske opreme
21.06.2019.

Ariston bojleri, Velis, Andris, Lydos – WiFi pametna strana komfora

Ariston energija

Početkom XX veka, mladi Italijan Aristid Merloni krenuo je u preduzetničke vode. Pokrenuo je firmu za proizvodnju vaga. Velika predanost poslu, ali i vizija o proizvodnji uređaja koji će oplemeniti i usavršiti ljudski život, bez štete po okolinu, dovela je do toga da ovaj mladi biznismen bude začetnik poznatog italijanskog brenda Ariston.

Veoma brzo posle samog osnivanja, firma Aristid Merlonija počela je sa proizvodnjom gasnih boca i bojera. Koju deceniju kasnije, nakon učvršćivanja dotadašnje proizvodnje, ista biva proširena na kotlove za grejanje.

Danas je Ariston jedna od prvih svetskih kompanija vodećih po proizvodnji opreme za grejanje vode i prostora. I ne samo to, Ariston je firma koja je od starta imala cilj da svojim proizvodima svet učini lepšim mestom za život. Već tada čovek i priroda su bili vodilja ka daljem razvoju. A, kada imate takvu zamisao, jasno je koliko široku sliku imate i koliko stvari radite kako bi dali najbolje moguće rešenje za potrebe i u korist ljudi i prirode.

bojleri ariston

Ako moramo Aristonovo poslovanje da opišemo sa tri reči, onda to izgleda ovako:

●    Briga – inovacijama i dizajnom, ogrejali su i prostor i ljude

●    Poštovanje – razvojem održive tehnologije, uštedeli su i novac i energiju, sačuvali prirodu i ljude u njoj

●    Inovacija – dokaz da može biti i lepo i korisno u jednom, razvili su pouzdane i estetski neodoljive proizvode

Ariston Velis, Andris i Lydos su italijanski električni bojleri elegantnog dizajna koji su se relativno skoro pojavili na našem tržištu. Veoma brzo su osvojili simpatije mnogih korisnika i izdvojili se zbog svojih vrhunskih karakteristika, kvaliteta, luksuznog italijanskog stila i prelepog modernog dizajna.

Brend Ariston je lider u oblasti grejanja potrošne tople vode i ekspert u proizvodnji bojlera vrhunskog kvaliteta. Unazad posmatrano, opravdali su poverenje vernih kupaca što dokazuje i činjenica da u svetu postoje preko 50 godina. Danas ova svetski prepoznatljiva kompanija ima svoje prodajne objekte u više od 150 zemalja.

Bojleri Ariston su jedni od najcenjenijih svetskih kompanija koja ulaže značajne resurse u svoju proizvodnju (od početka realizacije proizvoda pa sve do finalnog dostavljanja potrošačima). Pored toga što ulaže napore i materijalna sredstva, aktivno uključuje i ljudske resurse prateći istovremeno najsavremenije trendove i koristeći najmoderniju tehnologiju izrade.

Ariston bojler karakteriše prepoznatljiv italijanski dizajn - prefinjene i jednostavne linije kao i funkcionalan i ekskluzivni dizajn, koji čine da svako kupatilo izgleda besprekorno. Ovo je prepoznatljiva slika inovativnog i elegantnog italijanskog stila, koji je preslikan na brojne elemente za opremanje kupatila.

Električni bojleri Ariston Velis Evo karakteristike

Bojleri Ariston iz serije Velis Evo Plus i Velis Evo su najtanji modeli bojlera ovog brenda, čija je dubina samo 27 cm i to ih čini posebnim.

Ovi modeli bojlera su pametan izbor za opremanje modernog kupatila, jer se svojom elegancijom i ugrađenom modernom tehnologijom uklapaju u enterijer savremenih kupatila. Osnovne karakteristike italijanskih bojlera po kojima se izdvajaju su sledeće:

●    fleksibilna montaža u više položaja (vertikalno ili horizontalno)

●    ušteda prostora

●    kratak period zagrevanja

●    pametan ekran (termostat)

Prva važna karakteristika koju imaju bojleri Ariston je ta što se mogu postaviti u više položaja. Montaža za bojler Ariston Velis Evo i Ariston Velis Evo Plus može biti u horizontalnom i vertilaknom položaju. Praktičnost i funkcionalnost dodatno olakšava četvrtasti oblik bojlera koji ne zauzima veliki prostor u kupatilu. Instalacija Ariston bojlera nije jednostavna i preporuka je da se obavi od strane ovlašćenih montažera.

Naredna karakteristika usko povezana sa oblikom bojlera je upravo i ušteda prostora. Ariston bojleri su skladnih dimenzija, imaju ravan (pljosnat) i pravougaoni izgled koji ne zauzima suvišan prostor, bilo da se montira u tuš kabini ili iznad kade.

Jedna od najvažnijih karakteristika za bojlere Ariston je vreme zagrevanja vode, koje je mnogo brže u odnosu na druge klasične modele. Zahvalujući modernoj tehnologiji Ariston bojleri su kompleksniji od standardnih modela bojlera, što ih čini inovativnim i u skladu sa današnim brzim tempom života. Period brzog zagrevanja vode bojler ima dva odvojena rezervoara, koji omogućavaju da voda za tuširanje bude brzo ugrejana i spremna za tuširanje. Dovoljno je samo 50 minuta da tuš bude spreman (da voda iz bojlera bude spremna za tuširanje).

Još jedna prednost Velis Evo i Velis Evo Plus električnih bojlera je ekonomičnost. Ne troše veliku količinu energije pa je potrošnja stuje jako mala pri grejanju vode.

Italijanski bojleri iz serije Velis Evo imaju ugrađen termostat koji olakšava kontrolu grejanja vode i proveru dostupnosti raspoložive količine.

Bojler Ariston Velis Evo Plus

Pored osnovnih karakteristka poput uštede prostora u kupatilu, fleksibilnog postavljanja (instalacije), ovi bojleri odlikuju se i drugim vrednim karakteristikama.

ariston bojleri

Akumulacioni bojer Ariston Velis Evo Plus dizajniran je tako da ima ugrađen pametan termostat, odnosno pametan ekran osetljiv na dodir Blue Tech i druge karakteristike:

●    omogućava dnevno programiranje - ručni i automatski način rada, kada je voda zagrejana, koliko vode je zagrejno, uključivanje i isključivanje bojlera u određeno vreme, vreme tuširanja ili prirema tople vode za tuširanje u tačno određeno vreme i ostalo

●    pokazuje vreme čekanja do narednog tuširanja - koliko je vremena potrebno da se pripremi topla vode za naredno tuširanje

●    broj dostupnih tuširanja - koliko je tuširanja moguće sa raspoloživom količinom vode

Zapremine Ariston Velis Evo bojlera u Diplon ponudi su 50 i 80 litara, koji rade i greju na maksimalno 80°C. Prilikom zagrevanja vode ne stvaraju se jaki zvuci, već je zagrevanje vode gotovo nečuno. Da bi se sva voda iz bojlera zagrejala potrebno je oko 2 časa i 15 minuta za bojler od 80l, odnosno 1 sat i 30 minuta za bojler od 50l.

Električni boler Ariston Velis Evo Plus veoma brzo greje vodu i uvek je spreman za korišćenje. Zbog visokog kvaliteta i efikasnosti ovog modela izdvaja se još jedna njegova prednost a to da se voda za tuširanje zagreje za samo 50 minuta.

Bojler Velis Evo Plus ima garancija od 5 godina, koja se odnosi na kazan.

Ostale karakteristike za akumulacioni bojler Ariston Velis EVO Plus su:

●    snaga bojlera je - 1.5 KWm

●    pametni ekran osjetljiv na dodir Blue Tech

●    LED ekran u plavoj boji

●    ECO EVO finkcija - ostvaruje se ušteda od 15% električne energije

●    sigurnosni paket ABS 2.0 u slučaju neispravnosti ili kvara energetskog ili vodenog sastava

●    dvostruki rezervoar emajliran titanijumom koji obezbeđuje duži vek trajanja i sigurnost

●    emajliran grejač

●    debela toplotna izolacija

●    sigurnosni ventil testiran na 8 bara

●    završni sloj od srebrnog materijala

Ariston Velis Evo i Velis Evo Plus bojleri - pametna strana komfora. Proverite broj dostupnih tuširanja i programirajte vreme kada želite da topla voda bude dostupna. Ušteda struje od 14%.

Bojler Ariston Velis Evo

Električni bojler Velis Evo je atraktivan italijanski bojler sa zapreminom od 50 ili 80 litara vode, koju greje na maksimalno 80°C. Vreme koje je potrebno da se sva količina vode zagreje je 186 minuta za bojler od 80l, odnosno 90 minuta za bojler od 50l.

bojleri ariston

Drugi model - Ariston bojler Velis Evo ima ugrađen form factor zidni nosač koji olakšava ugrađivanje na zid zbog nosača. Kao i prethodni model, bojler može da se instalira i montira horizontalno ili vertikalno.

Ariston Velis Evo bojler ima ugrađenu Nanomix tehnologiju, koja omogućava da se voda koja ulazi u bojler sporije meša sa vodom koja je u bojleru. Na taj način sprečava se brzo hlađenje vode a temperatura u bojleru je i dalje visoka, pa nije potrebno da bojler bude dugo uključen. Ovim sistemom rada Velis Evo bojler daje 10% više vode nego klasični bojleri.

Akumulacioni bojler za kupatilo iz serije Velis Evo poseduje dodatne zaštite: za otključavanje vode (zaštita od pražnjenja vode iz bojlera bez dozvole, od smrzavanja, antibakterijska zaštita, od korozije, od pregrevanja, bezbedno zatvaranje, poseduje sigurnosni ventil i slično.

Ostale karakteristike za Ariston Velis Evo bojler su:

●    elektronska kontrola

●    dva grejača (1,5 i 1Kw)

●    Nanomix tehnologija

●    termostat

●    pametn displej za kontrolisanje i proveravanje temperature, kao i dostupnosti vode za tuširanje

●    ABS 2.0 sigurnosni paket u slučaju kvara ili neispravnosti

●    titanijumski emajlirani unutrašnji rezervoari

●    gotovo nečujno zagrevanje vode

●    završni sloj bele boje

Električni bojler Velis Evo ima garanciju od 5 godina na kazan.

Ariston Andris

Ariston Andris su mali akumulacioni kuhinjski bojleri koji se montiraju iznad ili ispod sudopere, a za potrebe kuhinje. Njihova vrednost je višestruka.

ariston bojler za kuhinju

U pitanju su:

kompaktni bojleri, koji bez obzira na svoju veličinu, mogu da zagreju i do 30l vode

dugotrajni su zahvaljujući kvalitetnim materijalima od kojih su izrađeni. Pa tako, unutrašnji kazan im je emajliran titanijumom pri temperaturi od 850⁰C, što je odlična zaštita od pucanja, dok je grejač napravljen od bakra, visoko antikorozivnog materijala;

povećavaju komfor i udobnost življenja u smislu uvek dostupne tople vode, koja je obezbeđena zahvaljujući odgovarajućoj izolaciji u formi poliuretanske pene. Ova izolacija nalazi se između kazana i spoljašnjeg omotača bojlera koji zadržava vodu toplom, čak i kada je bojler isključen. Sa druge strane, zahvaljujući veoma osetljivom termostatu, moguća je precizna kontrola temperature;

bezbedan proizvod koji zadovoljava sve preporuke i pravila u smislu zaštite od električnog udara, a zahvaljujući bakarnom grejaču i pruža zdravu, higijenski ispravnu vodu;

elegantan italijanski dizajn doprinosi kompletnom utisku i ulepšavanju enterijera.

Ariston Andris su generacija bojlera koji svojim visokim performansama zadovoljavaju potrebu svakog čoveka u kuhinji. Izborom ovog modela, zagarantovano je zadovoljstvo na duge staze.

Ariston Lydos

Ariston Lydos model pripada grupi električnih bojlera srednjeg kapaciteta. Ono što ističe ovaj model jeste visoka WaterPlus tehnologija koja omogućava statistički 16% više vode, ili jednostavno rečeno jedno tuširanje gratis. O čemu se radi. Ovi bojleri zahvaljujući pomenutoj tehnologiji zadržavaju dospelu hladnu vodu na dnu i sprečavaju njeno mešanje sa pripremljenom toplom vodom, a ujedno ista ta voda predstavlja dodatni kapacitet koji se može kasnije koristiti.

ariston bojleri lydos

Energetska ušteda postiže se titanijum izolacijom unutrašnjeg kazana, a sa Titan shield ekološkom izolacijom grejača od korozije i velikom magnezijum anodom, postiže se dugotrajnost i nesmetano i sigurno korišćenje.

Ariston Lydos bjleri su proizvodi moderne tehnologije koji pored energetske efikasnosti, imaju i originalni italijanski dizajn, čime doprinose estetici prostora.

Ariston Lydos Wi-Fi

Novi model akumulacionih električnih bojlera srednjeg kapaciteta, koji pored WaterPlus tehnologije poseduju i dodatne energetski efikasne inovacije. Ovi bojleri oplemenjeni su Eco Evo funkcijom kao delom CoreTECH tehnologije, koja prepoznaje kada u toku dana najviše koristite toplu vodu i upravo tada vam je najviše i obezbeđuje. Na ovaj način štedi se i do 14% troškova električne energije, što je na godišnjem nivou zavidna stavka.

ariston bojleri lydos

Zahvaljujući integrisanom WI-FI -ju i aplikaciji Aqua Ariston Net-u, moguća je potpuna kontrola nad radom bojlera, kao i njegovo daljinsko podešavanje i upravljanje. Korišćenjem aplikacije postiže se i do 25% uštede energije na dnevnom nivou u odnosu na mehaniče Ariston bojlere.

Pored uštede energije, smart tehnologija veliki doprinos dala je i povećanju komfora i udobnosti. Ne samo da je moguć uvid u preostalo vreme neophodno za zagrevanje vode, preko Shower rady funkcije saznajete koliko tačno tuširanja imate, a tu vam je i opcija nedeljnog programiranja zagrevanja i to dva puta dnevno. Pa, malo li je.

Nije. I zato možemo zaključiti da su Ariston Lydos bojleri prava blagodet u svetu bojlera i svako bi ih poželeo u svom domu.

Bojleri Ariston u salonu Diplon Kupatila

U prodajnom salonu opreme za kupatila Diplon velika je potražnja za Ariston bojlerima. Razlika između modela su pojedine funkcionalne karakteristike, završna obrada maske, dimenzije i zapremina.

Zbog svojih štedljivih karakteristika, najsavremenije tehnologije i zahvaljujući jednostavnoj upotrebi, ovi bojleri prepoznatljivog italijanskog brenda ispunili su očekivanja mnogih potrošača.

sigurnosni ventil za bojler cena

Salon opreme za kupatila Diplon nudi veliki izbor modela bojlera za kupatila različitih proizvođača po povoljnim uslovima plaćanja. Dođite u naš prijatan ambijent prodavnicu Diplon kupatila i odaberite savršen bojler za vaše kupatilo. Na matičnom sajtu renomiranog brenda Ariston možete se upoznati sa njegovim asortimanom kao i detaljnijim informacijama o proizvodnji i poslovanju.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Bojleri AS12020
Ariston Andris Lux EU 6l niskomontažni bojler se pokazao kao najbolji u kategoriji komp...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
10.990,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Bojleri AS516053
Ariston bojler Velis EVO Plus WiFi 50l je moderni kompaktni bojler sa daljinskom kontro...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
41.000,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Bojleri AS516081
Ariston bojler Velis EVO 80l je jedan od najpopularnijih modela akumulacionih bojlera i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
38.500,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Bojleri AS516051
Ariston bojler Velis EVO 50l je bojler male debljine i specifičnog izgleda.Predstavlja ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
36.900,00 RSD

Slični članci

09.
Aug.
2023.
Lifestyle kupatilo
Mali bojler za kuhinju, protočni bojler za kuhinju, niskomontažni, visokomontažni, veliki izbor modela, brendova, litraža i cena. Brza dostava na terito...
23.
Dec.
2022.
Renoviranje kupatila
Malo kupatilo zahteva funkcionalnost, a mi vam predstavljamo nekoliko saveta za pametno korišćenje prostora. Uz adekvatan nameštaj, kompaktno k...
15.
Oct.
2021.
Uređenje kupatila
Razmišljajte vertikalno. Sa kompaktim nameštajem i uređajima, malo kupatilo neće više biti izazov već oaza mira. Horizontalni bojler re&...

Ostali komentari

  • Steva
    Steva

    Koji ariston bojleri imaju kod vas

    22.08.2023. 09:25
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovani, svi Ariston bojleri dostupni su klikom na link. Tu smo za sve dodatne informacije. Pozdrav!

    23.08.2023. 08:28