Uređenje kupatila
20.07.2023.

Zlatni detalji donose promene

Kupatilo je prostorija u domu koja često ne dobija dovoljno pažnje kada je u pitanju dekoracija i estetika kao što to dobija dnevna soba. Međutim, čak i najmanje promene mogu doneti veliku transformaciju. Ukoliko želite da unesete smele detalje u svoj dom, jedan od načina je upotreba zlatnih detalja. U ovom blogu istražićemo kako zlatni detalji mogu doneti pozitivne promene u izgledu vašeg kupatila i inspirisati vas da unesete luksuznu notu u svoje okruženje.

zlatna boja u kupatilu

Osvetljenje u zlatnom tonu

Jedan od najefikasnijih načina da se unese zlatni akcenat u kupatilo jeste kroz osvetljenje. Zamena standardnih sijalica zlatnim ili zlatno obojenim varijantama može unaprediti estetiku prostora. Zidna ogledala sa osvetljenjem u zlatnoj boji pružaju sofisticiran i luksuzan izgled. Ova promena donosi toplinu i sjaj u kupatilo, stvarajući prijatnu atmosferu za opuštanje.

Ako se odlučite za zlatno osvetljenje, imajte na umu da treba da se uklopi sa ostatkom enterijera. Ukoliko imate većinu belog ili neutralnog nameštaja i pločica, zlatne nijanse će stvoriti kontrast. Sa druge strane, ako imate tamniji ili bogatiji enterijer, zlatno osvetljenje će dodati toplinu i naglasiti postojeće elemente.

Zlatne slavine i ručke

Još jedan način da transformišete izgled kupatila je kroz zlatne slavine. Zamenite standardne slavine elegantnim zlatnim varijantama koje će istaći prostor. Bez obzira da li se odlučite za mat zlatne ili sjajne zlatne detalje, baterije će odmah privući pažnju i uneti dozu luksuza u vaše kupatilo. Ova jednostavna zamena može biti ključna za postizanje prefinjenog izgleda.

Kada birate zlatne baterije, važno je uskladiti ih sa ostatkom kupatila. Ako imate belu ili svetlu keramiku i pločice, zlatne slavine će se odlično uklopiti, dodajući efektan kontrast. Sa druge strane, ako već imate tamnije elemente u kupatilu, zlatne slavine će pružiti sjajne akcente koji će istaći luksuzni izgled.

Ogledala sa zlatnim okvirima

Ogledala su neizostavan deo svakog kupatila, ali ih često smatramo samo funkcionalnim elementima. Međutim, zamena običnih okvira sa okvirima u zlatnoj boji može dodati eleganciju i stil. Ogledala sa zlatnim okvirima pružaju luksuzan izgled, reflektujući svetlost i dajući prostoru dubinu. Bilo da odaberete veliko ogledalo iznad lavaboa ili manje ogledalo sa zlatnim okvirom kao dekorativni detalj, sigurno ćete uneti promenu i stil u kupatilo.

Kada birate ogledala sa zlatnim okvirima, razmislite o veličini i rasporedu prostora. Veća ogledala će vizuelno proširiti prostor i doneti više svetlosti, dok manja ogledala sa zlatnim okvirima mogu biti elegantan dekorativni dodatak. Takođe, kombinovanje ogledala sa zlatnim okvirima sa drugim zlatnim detaljima u kupatilu će stvoriti skladan izgled.

dizajn enterijera

Zlatni dodaci

Dodaci su važan deo uređenja kupatila. U ovom slučaju, zlatni dodaci mogu biti ključni za postizanje željenog efekta. Razmislite o dodavanju zlatnih dozatora za sapun, zlatnih posuda za četkice za zube ili zlatnih police za odlaganje toaletnih potrepština. Ovi sitni detalji donose jedinstvenost i sofisticiranost prostoru. Ne zaboravite da se držite minimalističkog pristupa kako ne biste preopteretili prostor, već da naglasite eleganciju zlatnih detalja.

Kada birate zlatne dodatke, uskladite ih sa ostalim elementima u kupatilu. Možete ih rasporediti na lavabo ili police, ili čak kombinovati sa zlatnim okvirima ogledala ili zlatnim slavinama. Uzdržite se od preterivanja sa zlatnim detaljima kako biste održali ravnotežu i eleganciju prostora.

Zlatne pločice i detalji

Ako ste spremni za malo veći projekat, razmislite o postavljanju zlatnih pločica na zidovima ili podu kupatila. Zlatne pločice pružaju glamurozan izgled i prave snažan vizuelni utisak. Možete se odlučiti za pločice sa zlatnim detaljima, mozaik sa zlatnim nijansama ili čak metalik zlatne pločice za moderan izgled. Ova transformacija će doneti luksuznu atmosferu i odvažan stil u vaše kupatilo.

Kada se odlučite za zlatne pločice, imajte na umu da manje površine često bolje izgledaju. Na primer, možete postaviti zlatne pločice na jedan zid kao naglašen detalj ili na podu kao akcenat. Takođe, kombinovanje zlatnih pločica sa drugim neutralnim ili kontrastnim pločicama može stvoriti interesantan i stilizovan izgled.

Kupatilo je prostorija koju možemo transformisati kroz jednostavne i elegantne promene. Zlatni detalji donose promene na najbolji način, unoseći toplinu, luksuz i sofisticiranost u kupatilo. Kroz zamenu osvetljenja, slavina, ogledala i dodataka zlatnim varijantama, možete postići vizuelni sklad i uneti luksuznu notu u ovu prostoriju. Bez obzira da li se odlučite za suptilne zlatne akcente ili odvažnije zlatne pločice, zlatni detalji će sigurno doneti pozitivne promene i transformisati izgled vašeg kupatila u oazu elegancije.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Radijatori i grejalice CINI 5207EL50GL
Cini aluminijumski radijator sušač ElegantDimenzija: 53x94.5cmOsno rastojanje priključk...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
18.000,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lavaboi WB7235
Diplon Santana nadgradni umivaonikŠirina: R42cmVisina: 15cmBoja: ZlatnaBez otvora za ba...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
14.700,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Baterije za lavabo ST2512-1GL
Diplon baterija za lavabo visoka ST2512-1GLJednoručna stojeća slavinaInstalacija na jed...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.380,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Držači peškira SE30111-60GL
Diplon držač peškira SE30111-60GLDužina: 60cmTip: Jednodelni držač peškiraPričvršćivanj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.450,00 RSD

Slični članci

25.
Apr.
2023.
Lifestyle kupatilo
Snaga boja u ambijentu, kako ih kombinovati i postići željeni efekat. Boje povezujemo sa emocijama, a naučna istraživanja pokazuju da određene nijanse u...
20.
Jul.
2019.
Uređenje kupatila
Vaše kupatilo može izgledati nesvakidašnje i originalno ako se odlučite da umesto klasične slavine postavite nešto drugačije poput bater...
17.
Dec.
2018.
Renoviranje kupatila
Renoviranje kupatila je zaista veliki projekat. Potrebno je mnogo toga uzeti u obzir i pre nego što radovi počnu, zato se ovde možete informisati o to...
Trenutno nema komentara