Uređenje kupatila
23.11.2018.

Baterije za bide u cilju prijatnijeg ugođaja

Bide je nisko montirani sanitarni element kupatila po izgledu najsličniji lavabou, a koristi se za higijentu intimne regije nakon korišćenja toaleta. Sastoji se od kadice i od baterije za bide iz koje kreće mlaz vode i odžava higijenu tela. Nekada je njegova upotreba bila jako ograničena, neshvaćena i vrlo često u narodu odbacivana, međutim nakon mnogo godina bidei su postali sastavni deo današnjih kupatilskih prostora.

Prva pojava ovog kupatilskog elementa bila je u Francuskoj, a datira još iz XVII veka. Bide je izgledao nalik posudi sa ručnom pumpicom za izbacivanje mlaza vode kojom se održavala higijena. Nalazio se u spavaćim sobama i to sve do početka XX veka.

Svoj prvi savremeni dizajn dobio je premeštanjem u toalet, a to se desilo tek nakon razvoja vodovodne mreže kada su se stvorili i uslovi za postavljanje bidea u kupatilo, odnosno toalete gde im je zapravo i mesto. Naziv potiče od francuske reči bidet što u prevodu znači poni, a dobio ga je po tome što njegovo korišćenje veoma podseća na jahanje ovih malih konja.

Zašto je upotreba bidea u toaletima praktična

Bide je vrlo praktičan jer ga mogu koristiti i muškarci i žene. Pored toga što ulepšavaju izgled i upotpunjuju prostor kupatila, vrlo su zahvalni za svakodnevnu i redovnu intimnu higijenu. Nisu zamena za kadu ili tuš kabinu, već dodatno pomažu održavanju lične higijene.

Prilikom korišćenja bidea ruke su slobodne, zbog čega je moguće da se toalet papir delimično ili u potpunosti izbaci iz upotrebe, jer se celokupan postupak prepušta mlazu vode iz baterije za bide.

baterije za bide

Njegova upotreba u kupatilu može sprečiti pojavu mnogih bolesti, kao i probleme oko gljivičnih infekcija u intimnom predelu ne samo kod žena, već i kod muškaraca. Oporavak ponekad može biti jako dugotrajan, a bide u kupatilu je odlična preventiva. Takođe, neprocenljiva je pomoć za svakodnevnu higijenu starijih ukućana koji teže ulaze u kadu ili tuš kabinu, zatim osobama sa invaliditetom, kao i ljudima koji ne mogu više da kontrolišu svoje fiziološke potrebe.

Upotreba bidea sa druge strane može biti i pogrešno shvaćena od strane nekih ukućana i gostiju, jer na prvi pogled liči na VC šolju ili lavabo. Njegova funkcija nije ista kao ona koju imaju toalet šolje ili pisoari, niti se treba koristiti kao lavabo za umivanje ili pranje ruku.

Danas bidei mogu biti konzolni i klasični. Konzolni su ugrađeni za zid, a klasični ili stojeći su postavljeni tako da stoje na podu. Oblik, visina i dezen zavise od modela i proizvođača, ali je svima zajedničko jednostavna upotreba i to zbog postavljenih baterija za bide, iz kojih izlazi prijatan mlaz vode i olakšava ispiranje.

Baterije za bide modeli

Namoderniji svetski proizvođači i savremeni dizajneri su se potrudili da na tržište izbace jako puno modela baterija za bide, poput jednoručnih, dvoručnih kao i retro modela. Stil i dezen najviše zavisi od proizvođača, a mi smo za vas izvojii najtraženije i najbolje.

Diplon baterije za bide

Diplon baterije za bide su univerzalni i vrlo praktični modeli za kupatila savremenog dizajna, koji svoju široku primenu mogu imati skoro u svakom domaćinstvu. Pored dobro poznatih i šire zastupljenih modela jednoručnih baterija za bide, brend Diplon se izdvaja i po modelima dvoručnih baterija koje su ukusno dizajnirane i u oblicima retro stila.
Model retro baterije uklapa se u prostor luksuzno dizajniranog kupatilskog prostora, jer svojim specifičnim oblikom vraća u istoriju i oživljava duh francuske renesanse u srcu kupatila.

retro baterije za bide

Grohe baterije za bide

Grohe je poznati nemački proizvođač sanitarije vrhunskog kvaliteta zbog čega je pridobio večito poverenje zadovoljnih korisnika širom sveta. Ono po čemu se izdvaja u odnosu na ostale poznate brendove je briga i to ne samo o potrebama kupaca, već i o kvalitetu proizvoda i svih drugih kupatilskih elemenata.

Velika i posebna pažnja posvećena je dobijanju savšenih linija sanitarije koje će zadovoljiti i ispuniti najstrože kriterijume i očekivanja čak najzahtevnijih kupaca, a zatim im i upotpuniti užitak. Grohe baterije za bide su vrhunski proizvodi ovog svetski prepoznatljivog nemačkog proizvođača.

Izdvajaju se po najmodernijoj tehnologiji proizvodnje, modelima prepoznatljivog kvaliteta i na vrlo visokom nivou su što se tiče odabira sanitarije za opremanje i uređivanje kupatila. Jedan od proizvoda koji se po svojim karakteristikama – vrhunskom kvalitetu, dizajnu i primamljivoj ceni izdvaja jeste model Grohe BauEdge baterija za bide.

Ideal Standard baterije za bide

Modeli Ideal Standard baterija za bide su izuzetno moderni i atraktivni oblici sanitarije za kupatilo, koji se najbolje uklapaju u dizajn elegantnih i otmenih prostora. Modeli poznatog evropskog proizvođača Ideal Standard prate u isto vreme najsavremenije trendove i proizvode estetski veoma atraktivne modele, takođe nudeći i vrhunski kvalitet.
U našoj ponudi postoji veliki izbor veoma povoljnih modela ovog brenda, koji se izdvajaju još i po čestim akcijama. Zbog velike potražnje praktikujemo da poslednje modele istaknemo po još povoljnijim, akcijskim cenama.

Prošetaje do našeg prodajnog salona i odaberite vrhunske proizvode za svoje kupatilo.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Baterije za bide IS A7118AA
Ideal Standard Edge jednoručna stojeća baterija za bideInstalacija na 1 otvorKeramički ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
13.530,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon jednoručna stojeća baterija za bide ST0326Instalacija na jedan otvorKeramički me...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.770,00 RSD
Ušteda 35%
4.250,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon Retro baterija za bide ST03166Tip baterije: DvoručnaMontaža na 1 otvorZavršna ob...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.500,00 RSD
Ušteda 20%
4.380,00 RSD
Sačuvano u omiljne
F.lli Frattini Delizia jednoručna baterija za bideVertikalna instalacija na 1 otvorMate...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
17.150,00 RSD

Slični članci

11.
Aug.
2019.
Brendovi kupatilske opreme
Turkuaz sanitarija svojim izgledom, upotrebnom funkcijom i kvalitetom daje modernim kupatilima sasvim novu dimenziju. Spoj WC šolje i bidea je jedno o...
31.
Mar.
2019.
Brendovi kupatilske opreme
Otkako se pojavio na tržištu, brend Ideal Standard je svojim imenom zadao težak zadatak da ga opravda, ali i težak zadatak konkurentskim brendovima u ...
05.
Dec.
2018.
Lifestyle kupatilo
Ako razmišljate o renoviranju kupatila, postoje i pametni kupatilski detalji koji će vas svakako motivisati da razmišljate malo šire i d...
Trenutno nema komentara