Renoviranje kupatila
14.11.2015.

Kupatilski nameštaj za atraktivno kupatilo

Za moderan i atraktivan enterijer Vašeg kupatila, kupatilski nameštaj biran prema boji pločica i sanitarija može učiniti čuda. Bilo da se odlučujete za ona kupovni ili kupatilski nameštaj pravljen prema meri, u zavisnosti od dostupnih prostornih dimenzija, postoji nekoliko smernica koje će izbor forme i boje kupatilskih elemenata učiniti lakšim, u zavisnosti od toga kakav izgled enterijera želite da postignete.

Mat boje

Mat boje postaju sve češći izbor za materijale od kojih se pravi kupatilski nameštaj, te možete za početak razmišljati u ovom smeru. Uz belu boju pločica, odlično se slaže crni mat kupatilski nameštaj bez dodataka u vidu ručki, koji se otvara magnetnim spojem vrata i koji se postavlja u uskim zidnim formama. Jednu od opcija predstavlja i njegova crvena verzija, s tim što je izuzetno popularna njena kombinacija sa sivim većim pločicama. Kupatilski nameštaj u toploj, jarkoj boji, tako se savršeno uklapa sa hladnom sivom, dodajući čitavom enterijeru dinamiku i upečatljivost. Mat nijanse nisu zaobišlje ni standardne jarke boje elemenata kupatila, koje se sada više traže u smirenijim nijansama, poput oker žute ili tamne narandžaste.

oprema za kupatilo i kupatilski nameštaj

Klasičan beli kupatilski nameštaj

Odlično uklopljiv uz sve moguće boje pločica, klasičan beli kupatilski nameštaj nikada ne izlazi iz mode. I on je dostupan i u mat i u sjajnim varijantama, obema podjednako pogodnim za kombinovanje. Beli kupatilski nameštaj odlično se uklapa čak i uz bele pločice i sanitarije, jedino bi belinu trebalo razbiti određenim trikovima. Jedan od njih je farbanje zidova iznad pločica u umirujuću zelenu, koja će vizuelno pretvoriti kupatilo u mesto za opuštanje. Drugu opciju predstavlja kupatilski nameštaj sa zlatnim detaljima, poput ručki, zlatnog rama ogledala i zlatnih držača za peškire. Ovakav kupatilski nameštaj najčešće srećemo u okviru luksuznih stilova, koji se mogu upotrebiti čak samo za kupatilo, odnosno čak i onda kada je ostatak enterijera uređen u nekom drugom trendu.

Drvo daje toplinu ambijentu

Kupatilski nameštaj u toplim bojama drveta ne idvaja kupatilo kao celinu odvojenu od ostatka enterijera, već ga stapa sa celokupnim ambijentom i čini ravnopravnim delom prostora. Drvo je posebno pogodan izbor za manja kupatila, koja se na ovaj način vizuelno spajaju sa čitavim stanom. Uzak kupatilski nameštaj u svetlijoj boji drveta posebno je praktičan za manje kvadrature, bilo da se bira u vidu uskih ugaonih polica, tankih zidnih komoda ili uskih otvorenih polica. Odlične mogućnosti daju i fioke ili komoda ispod umivaonika, pametno štedeći prostor. Na ovaj način, kupatilski nameštaj u boji drveta omogućava da i samo kupatilo deluje kao još jedna prostorija u stanu, jer skreće prostor sa skučenosti manje kvadrature. Veći prostori mogu biti oplemenjeni masivnim formama. Debele zidne police, naizgled od punog drveta, odlično će se uklopiti uz komodu za lavabo i vertikalu za kupatilo. Tako će kupatilski nameštaj dodati toplinu inače hladnim kupatilima, u kojima se nalaze bele ili svetlo bež boje pločica. Čak i kombinacija sa mermernim pločicama, odnosno mermernim zidovima, može izgledati veoma primamljivo, ukoliko je kupatilski nameštaj u jednoj boji, bez šara drveta, i masivan. Tom prilikom može se kombinovati kupatilski nameštaj u svetlijoj boji sa manjim elementima u tamnijoj boji, poput svetlih zatvorenih ormara sa samo jednim tamnijim vratima.

preuzeto sa: hellomagazin.rs

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Creavit Kayra ormarić sa umivaonikom 80cmDimenzije:Širina: 77cmVisina: 58cmDubina: 45cm...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
58.600,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Zidna kupatilska ogledala ISV-21SQ4001055I
Isvea ogledalo za kupatilo MarinoDimenzije: ø55cmZidna montažaAnti-Fog zaštitaMaterijal...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
27.500,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ormarići i police za lavabo ISV-21IF1772150I
Isvea Infinity Night Blue konzolni ormarićDimenzija: 150x50x50cmMaterijal: Farbani medi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
151.900,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ormarići i police za lavabo ISV-21IF1750130I-SL
Isvea Infinity Salmon konzolni ormarićDimenzija: 130x50x50cmMaterijal: Farbani medijapa...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
113.200,00 RSD

Slični članci

20.
Apr.
2021.
Brendovi kupatilske opreme
U našoj ponudi možete pronaći asortiman brenda Roca koji obuhvata baterije za kupatilo i kuhinju, sanitarije, kade, kupatilski nameštaj, pločic...
13.
Mar.
2019.
Uređenje kupatila
Pametni šporeti, pametni televizori, pametni telefoni koji su postali deo naših sve pametnijih kuća dobili su novi izazov budućnosti, ali i nov...
26.
Nov.
2018.
Renoviranje kupatila
Praktična, estetski prihvatljiva i svojstvena vašem stilu, kupatilska komoda ispunjava sve uslove za titulu neophodnog elementa koji rešav...

Ostali komentari

  • Caca
    Caca

    Pozdrav, kakav sve kupatilski nameštaj imate?

    04.03.2024. 11:16
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovana, kupatilski nameštaj, cene i specifikacije možete pogledati klikom na link. Tu smo za sve dodatne informacije. Pozdrav!

    04.03.2024. 15:27

Renoviranje kupatila

Kupatila u potkrovlju
Renoviranje kupatila
29.01.2024.
Kako zavrnuti ventil za vodu
Renoviranje kupatila
08.11.2023.
Kako ukloniti kamenac
Renoviranje kupatila
20.06.2023.
Kako zameniti mešač na slavini
Renoviranje kupatila
30.03.2023.