Lifestyle kupatilo
11.08.2015.

Feng šui saveti za nepovoljan položaj kupatila

Važno je da dobra energija stalno pritiče u vaš dom, ali i da se u njemu zadrži! Ovo su lekovi koje feng šui majstori preporučuju u slučaju nepovoljnog položaja kupatila. Ulazna vrata predstavljaju prvi i glavni činilac dotoka pozitivne energije u dom, a kupatilo je čest krivac za dalji nepovoljni razvoj energetske situacije.

Zašto? Vrlo često se dešava da je raspored u kući takav da se ulazna vrata i vrata od kupatila nalaze jedna naspram drugih.

To dovodi i do situacije da univerzalna energija ili či dolazi u dom kroz ulazna vrata, ali kroz vrata kupatila veći deo te energije otiče. Da li je moguće sprečiti ovaj proces i poboljšati prisustvo pozitivne feng šui energije u vašoj kući ukoliko imate baš ovako raspoređena vrata? Da, moguće je! Prenosimo vam nekoliko praktičnih saveta koji će umanjiti efekte negativne feng šui energije.

●    Uvek zatvarajte vrata od kupatila

Iako je ovo feng šui savet koji bi trebalo da upražnjavate uvek, bez obzira na to gde se nalaze vrata od kupatila, u opisanom slučaju, ovo pravilo je neophodno poštovati. Kako bi či dobro proticao kroz vaš dom, morate da sprečite svaku mogućnost da ode.

●    Uredite kupatilo po feng šui pravilima.

Trebalo bi da svaki deo vaše kuće bude uređen po feng šui pravilima, posebno segmenti koje je teško adaptirati – na primer vešernica ili vrata od garaže.

●    Pozitivnu feng šui energiju fokusirajte i usmerite na glavni ulaz.

Što je feng šui pozitivniji i bolji na vašem glavnom ulazu, smanjuje se verovatnoća da pozitivna energija nakon što uđe na glavni ulaz izađe kroz vrata od kupatila koja se nalaze naspram njih. Budite svesni značaja Čia i uradite sve da ga održite svežim i jakim.

●    Napravite jaku fokalnu tačku koja će privlačiti energiju.

Ukoliko imate jaku centralnu tačku u blizini glavnog ulaza, ona će pozitivnu energiju usmeravati u delove kuće u kojima želite da budu. Zid koji se nalazi između kupatila i naredne prostorije okrečite u lepu boju ili uzgajate bujne biljke – to će poslužiti kao putokaz pozitivnoj energiji.

●    Ojačajte Bagua zone vašeg glavnog ulaza, ali i ulaza u kupatilo.

Kada ojačate određene bagua delove vaše kuće, poboljšaće se protok pozitivne energije u celoj kući. Ovo se posebno odnosi na “problematične” delove u kući, kao što su: kupatilo, vešernica, podrum ili garaža. Ukoliko ovim prostorijama ne posvetite dovoljno feng šui pažnje, ništa dobro niste uradili. Ignorisanje problematičnih feng šui zona samo pogoršavate već postojeće probleme.

preuzeto sa: Lisa.rs

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Ogledalo sa LED svetlom ElegancaDimenzije: 100x60cmDubina, udaljenost od zida: 2.5-3cmO...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
15.250,00 RSD
Sačuvano u omiljne
WC šolje CR-TP325-51CB00E
Creavit Terra konzolna WC šoljaOdvod u zidŠirina: 35.5cmDužina: 50.2cmMaterijal: Kerami...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.540,00 RSD
Ušteda 15%
10.050,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kade za kupatilo BT2802-CRNA
Diplon Nora samostojeća kadaAkrilna kada za kupatiloDimenzije: 75x170cmVisina: 60cmDubi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
99.960,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Etažeri SE30241
Diplon polica za kupatilo - etažer SE30241Montaža na zid, ispod ogledalaMaterijal izrad...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.800,00 RSD

Slični članci

23.
Sep.
2023.
Lifestyle kupatilo
Jesen je idealno godišnje doba kada treba da ubacite malo svežine u vaše kupatilo. Ukoliko tražite inspiraciju za dekoraciju kupatila tokom jes...
05.
Jun.
2020.
Lifestyle kupatilo
Čišćenje prozora, ogledala za kupatilo, ogledalo za šminkanje i drugih staklenih površina u kući nije nimalo težak posao, ali uraditi to...
15.
Apr.
2020.
Uređenje kupatila
Ogledalo je centralna figura svakog kupatilo. Ispred njega se započinje i završava svaki vaš dan. Uz vas je i u dobru i u zlu. Zato je važno da...
Trenutno nema komentara