Brendovi kupatilske opreme
19.05.2022.

Metalac bojleri, kupujmo domaće

Onog momenta kada su shvatili da mogu da spoje iskustvo iz tehnologije površinske zaštite proizvoda i proizvodnje pojedinačnih delova bojlera, poznati proizvodni gigant Metalac, odlučio je da otvori još jedan proizvodni pogon – Metalac Bojleri. Prvi modeli bojlera pojavili su se na domaćem tržištu 2006. godine, da bi se 2009. godine proizvodnja proširila na dodatnih 4500m².

Danas, pored Srbije sa preko 40 prodajnih mesta, Metalac bojleri svojim proizvodnim kapacitetom od 230.000 komada, pokrivaju tržišta Evropske Unije i Rusije.

Ovakva tržišna rasprostranjenost opravdana je činjenicom da Metalac bojleri proizvode visoko kvalitetne, pouzdane, energetski efikasne modele, koji štede energiju i troškove i zadovoljavaju potrebe širokog tržišta.

Iz pogona Metalac bojlera izlaze različiti modeli: bojleri male litraže, srednjelitražni bojleri, bojleri velike litraže, hidroforske posude i baterije (slavine).

Metalac bojleri srednje litraže

U ovu grupu spadaju bojleri čija se zapremina kreće od 30l do 120l, čime u velikoj meri zadovoljavu potrebe širokog kruga korisnika. Sa druge strane, bojleri srednje litraže imaju dodatne osobine koje im daju status poželjnih bojlera i koje ih izdvajaju iz ponude na tržištu.

metalac bojleri

●    Energetska efikasnost - ovi modeli poseduju izolaciju kazana od poliuretanske pene debljine 17-40mm, koja sprečava odliv toplote i troškova. Sa druge strane, unutrašnja i spoljna termoregulacija održava optimalnu temperaturu i štedi energiju

●    Dugotrajnost - svi modeli poseduju Mg anodu koja sprečava koroziju bojlera i njegovo propadanje. Ako istaknemo da se anoda nalazi sa donje strane bojlera, te je zamena laka i jednostavna, jasno je da je trajnost zagarantovana

●    Sigurnost - postiže se zahvaljujući sigurnosnom ventilu koji sprečava pojavu visokog pritiska u kazanu zbog zagrevanja vode. Takođe, postojanje inox izlivne cevi, šansu da tokom tuširanja dođe do nestanka vode čini nemogućom. Jednostavno rečeno, računajte da vas ovakvi bojleri neće ostaviti na cedilu

●    Jednostavnost - prava je sreća kada pored svih inovativnih funkcija i prednosti, bojler zadrži i jednostavnost i lakoću korišćenja. Takav je slučaj sa Metalac bojlerima srednje litraže posebno kod montaže. Zahvaljujući univerzalnom nosaču, laka je montaža, bez dodatnih bušenja i oštećenja zida.

Prednost Metalac bojlera sa srednjom litražom je u tome što poseduju različite modele koji zadovoljavaju svaku individualnu potrebu, kada je prostor u pitanju. Od MB Standarda namenjenog za visoke prostorije, preko MB Praktika za visoke i niske montaže, do MB Kombinovanog modela koji ima mogućnost leve i desne montaže i MB Horizontalnog modela koji se ugrađuje u uslovima kada je štednja prostora neophodna.

Prilikom izbora, suština je znati koje su vaše potrebe i kapaciteti za zagrevanjem vode, a Metalac bojleri srednje litraže će vam to pružiti.

Metalac bojleri male litraže

Kada je potrebna manja količina tople vode za kraće vreme, biraju se bojleri male litraže (od 5 do 10l). Obično se postavljaju u kuhinje, ali i u ordinacije i radionice, odnosno na sva ona mesta na kojim se rad ne može obavljati bez sanitarne vode.

metalac bojleri

Zahvaljujući činjenici da im je kazan izolovan, od ekoloških, zdravstveno sigurnih materijala, kao što su polipropilen, emajl i inox, voda je visoko higijenski ispravna i njeno korišćenje je u potpunosti sigurno.

Ne samo da daju zdravu i čistu vodu, Metalac bojleri male litraže, imaju visoku energetsku efikasnost (zahvaljujući dobroj izolaciji) i male troškove, što često zna biti problem kod malih bojlera.

Postoji više različitih modela čija je podela izvršena prema različitim kriterijumima:

●    Prema načinu ugradnje tu su: nadgradni visokomontažni bojler, koji se ugrađuje iznad pulta i podgradni niskomontažni bojler, ispod pulta;

●    Kada je funkcionisanje u pitanju, potoje: bespritisni, modeli bez pritiska, koji su konstruisani kao otvoren sistem i za njihov rad je potrebno prisustvo slavine za bojlere niskog pritiska, i pritisni bojleri, koji rade pod pritiskom kao zatvoren sistem.

Umesto zaključka

Prilikom biranja bojlera, pogledajte šta Metalac bojleri mogu da vam ponude. Razlozi su višestruki, a koristi još veće. Ovaj domaći proizvođač nudi široku lepezu modela, koji se međusobno razliku po zapremini i načinu ugradnje, ali koji su jedinstveni kada su kvalitet, pouzdanost i dugotrajnost u pitanju. Ako svemu tome dodamo i doprinos domaćoj proizvodnji, možemo zaključiti da su odabir Metalac bojlera jedna veoma kvalitetna i podsticajna kupovina.

Na oficijalnoj prezentaciji upoznajte se sa kompletnim asortimanom poznatog brenda Metalac, kao i detaljnim informacijama o istorijatu i proizvodnji same kompanije.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Bojleri MET 146039
Metalac bojler Hydra EZV E2i 80lTip aparata: Akumulacioni bojlerMontaža: VertikalniKaza...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
23.190,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Bojleri MET 111444
Metalac bojler Hydra EZV HD 80lTip aparata: Akumulacioni bojlerMontaža: HorizontalniKaz...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
19.000,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Bojleri MET 345613
Metalac bojler Mini EZV N 10lTip aparata: Malolitražni bojlerMontaža: Nadgradni (visoka...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.890,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Bojleri MET 345643
Metalac bojler Mini EZV P 10lTip aparata: Malolitražni bojlerMontaža: Podgradni (niska)...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.890,00 RSD

Slični članci

22.
Jun.
2022.
Renoviranje kupatila
Sigurnosni ventil za bojler povećava bezbednost u vašem kupatilu i njegovom redovnom proverom obezbeđuje se dug i funkcionalan radni vek bojlera.
29.
Mar.
2022.
Brendovi kupatilske opreme
Metalac sudopere granitne i inox. Nezaobilazni deo svakog doma i jednostavno neophodne. Upoznajte se bliže sa najboljim srpskim proizvođačem sudopera i izabe...
25.
Feb.
2021.
Uređenje kupatila
Zagrevanje vode prilagođeno vašim potrebama uštedeće vam vreme, energiju i novac. U našoj ponudi možete pronaći bojlere brendova Ar...

Ostali komentari

  • Steva
    Steva

    Treba mi metalac bojler. Koje imate. Pozdrav

    08.08.2023. 13:21
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovani, Metalac bojleri iz naše ponude dostupni su na linku. Tu smo za sve dodatne informacije. Pozdrav!

    09.08.2023. 08:16