Brendovi kupatilske opreme
15.03.2022.

Filteri za vodu Akvafor - deo zdravog života

Složićete se da smo uveliko ušli u trku za vodu i< kako stvari stoje, biće to veoma brza, izazovna i odlučujuća trka. S jedne strane, čiste, zdrave vode na zemlji je sve manje, a sa druge života bez nje nema.

Situacija je za rešavanje. Pored odgovornog ponašanja, zaštite prirode, neophodno je očuvanje resursa kojih imamo i racionalna potrošnja vode. Međutim, tu nailazimo na novi izazov.

Veliki broj gradova i manjih mesta ima problem sa dotrajalim vodovodnim cevima, koje se ne menjaju i predstavljaju potencijalno veliku opasnost po građane. Naime, voda u takvim cevima je puna rđe, gvožđa, peska i drugih nečistoća, koje ozbiljno ugrožavaju zdravlje ljudi. Setite se samo koliko ljudi kupuje flaširanu vodu za svakodnevnu konzumaciju. To je uglavnom iz ovog razloga. Međutim, kako je većina te vode pakovana u plastične boce, iste te resurse zatrpavamo novim smećem i pravimo nove probleme. Pitate se kako da doskočimo situaciji? Uz pomoć filtera za prečišćavanje vode.

filteri za vodu aquaphor favorit

Akvafor je internacionalna kompanija koja je pre tridest godina krenula u borbu za čistu vodu koja će doći do svakog čoveka. Već od samog starta posvetili su se ozbiljnom naučno-istraživačkom radu, koji je krenuo iz raznih hemijskih i tehnoloških laboratorija, stvarajući i razvijajući različite tehnologije i patente, a sve sa ciljem plasmana zdrave, čiste vode. Danas možemo reći da su uspeli u tome. Stvaranjem filtera zdravog života koji se koriste u privatnim i komercijalnim objektima.

Akvafor - ugradni filteri za vodu

Ukoliko ste odlučili da filtrirate vodu koju koristite za piće i kuvanje, onda su protočni filteri idealni za vas. Prednost ovih filtera je što su kompaktni, malih dimenzija, te ne zauzimaju puno mesta i lako se instaliraju ispod sudopere. Lako se montiraju i još lakše se koriste. Filtriranje vode se vrši pomoću aktivnog uglja koji se dobija od kokosove ljuske. Dok voda teče kroz njega, filter apsorbuje u sebe sve štetne materije čineći tako sorpciono prečišćavanje. Zahvaljujući ovom filteru dobija se hemijski čista voda bez boje, ukusa i mirisa i štetnih materija u vidu hlora, pesticida i drugih hemikalija.

Čitav aparat za prečišćavanje vode čine tri filtera, sistem cevčica koji povezuje dovod vode sa filterima i slavina koja se postavlja iznad sudoper i iz koje izlazi potpuno filtrirana voda.

Filteri se međusobno razlikuju, jer svaki od njih predstavlja zaštitu za određenu grupu štetnih materija.

●    Filter sa membranom od šupljih vlakana prečišćava vodu od mikročestica, čineći je idealnom za konzumaciju od strane naših najmlađih ukućana, beba;

●    Polipropilenski filteri predstavljaju barijeru za pesak, mulj, rđu i sprečavaju začepljenje uloška za finu filtraciju;

●    Filteri na bazi reverzne osmoze, koji su namenjeni za tvrde vode i vodu sa najsitnijim česticama, teškim metalima, pesticidima, amonijakom, nitrinom, virusima, bakterijama, gljivicama, parazitima itd.

U zavisnosti od oblika filtera, kao i zapremine filtrirajuće vode, Akvafor nudi dve vrste filtera: Kristal i Favorit.

Kristal Akvafor protočni filteri aktivno uklanjaju sve loše suptance iz vode. Hlor, rđa, organska jedinjenja, fenoli, teški metali, eliminisani su uz pomoć ovog filtera. Kako nisu sve porodice iste, postoji i različita potreba za određenom količinom i brzinom dobijanja filtrirane vode. Shodno tome postoje tri različita vida filtera Kristal Solo, Kristal i Kristal H, koji obezbeđuju 4, 6 ili 8 hiljada litara čiste vode, gde je brzina filtracije od 1,5 do 2l/min.

Takođe, nije isto ako je voda meka ili tvrda i ako je potrebno čišćenje većih ili čestica veličine svega 0,8 mikrona. Tada se biraju filteri od Kristal Solo do Kristal H filterana bazi reverzne osmoze

filter za vodu akvafor

Favorit Akvafor protočni filter obezbeđuje veliku količinu vode i to 12 hiljada liitara, sa veoma kratkim vremenom filtracije od 2,5l/min. Ovi filteri korite se u domaćinstvima, ali i u većim komercijalnim objektima, kao što su restorani, kafići, hoteli, bolnice ili škole.

Favorit filter za vodu čini jedna emajlirana posuda koja zauzima malo prostora, lako se postavlja, jednostavna je za korišćenje, a zahvaljujući nerđajućem čeliku od koga je nastaao, veoma je otporan na različite pritiske vode i rđu. Ukoliko svemu tome dodamo efikasnost u smislu odličnog prečišćavanja vode od aktivnog hlora, pesticida, teških metala, naftnih proizvoda, fenola I drugih štetnih materija, Favorit filter je idealan za korišćenje.

Akvafor predfilteri za vodu

Kao što samo ime i kaže, predfilteri se postavljaju pre ulaza vodovodnih cevi u kuću. Drugim rečima, kače se na priključak iz vodovoda.

Zahvaljujući njima vrši se prečišćavanje vode od velikih čestica, kao što su pesak, rđa, mulj. Međutim, ukoliko filter sadrži i uložak od aktivnog ugla voda će biti očišćena i od hlora, fenola, teških metala i pesticida iz vod, Nakon čega je voda spremna za kuvanje i održavanje higijene, ali ne i za piće.

Ugradnja predfiltera je višestruko korisna, jer štedi instalacije od propadanja, veš mašinu, mašinu za sudove i bojlere od kamenca, a i zdravija je za kožu i kosu. Takođe, predfilteri smanjuju opterećenje filtera za piće.

Kod predfiltera izdvajamo dva oblika: Viking i Gross.

Akvafor Viking predfilter je odličan budući da može da se koristi za prečišćavanje i tople i hladne vode, koje se čiste od aktivnog hlora, organskih jedinjenja, jona, teških metala, rđe i neprijatnih mirisa. Predfilter je napravljen od prohroma što garantuje sigurnost korišćenja i dug vek trajanja. U zavisnosti od potrebe, brzine prečišćavanja i kapaciteta postoje :Viking Mini , Viking Midi i Viking Akvafor predfilteri

akvafor filter za vodu viking

Gross Akvafor predfilteri koriste se samo za prečišćavanje hladne vode. Napravljeni su od plastike, ojačani staklenim nitima, tako da mogu podneti veliki pritisak vode. Koriste dve vrste filtera: polipropilenski i ugljeni čime uklanjaju pesak, mulj, rđu, blato, ali i najsitnije čestice (hlor, hloroform, nestabilna organska jedinjenja, rđu, teške metale, mulj). Prolaskom vode kroz ove filtere, kupanje je znatno prijatnije, a bela tehnika zaštićena od kamenca i kvarova.

Za kraj, nema kraja

Nakon svih informacija, ostaje nam samo da zaključimo da su Akvafor filteri za vodu moderni proizvodi savremenog društva, koji će spasiti svakog pojedinca do koga stignu, a preko kojih će dalje uticati na održanje ispasenje kapljice bez koje ne možemo.

Akvafor filteri za vodu ne samo da su efikasni, korisni su, jednostavni za korišćenje i dugotrajni. A kada se potroše, tu su rezevni ulošci , koji se lako i jednostavno menjaju i nastavljaju misiju zdravog života. A to nam je jedino i potrebno, zar ne?

Na oficijalnom sajtu možete pronači celokupnu ponudu asortimana poznatog brenda Akvafor ali i dodatne informacije o proizvodnji i poslovanju same kompanje.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Akvafor predfilter za vodu Gross 10Spada u seriju gross filtera koji obezbedjuju celoj ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.700,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Akvafor filter za vodu DWM101-12M-S4Sistem uklanja štetne primese i tvrdoću i obogaćuje...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
37.000,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Akvafor filter za vodu RO-70SSistem uklanja štetne primese i tvrdoću i obogaćuje vašu v...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
20.000,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Akvafor filter za vodu Kristal SoloOvaj sistem filtracije pouzdno štiti od različitih n...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.200,00 RSD

Slični članci

29.
Mar.
2022.
Brendovi kupatilske opreme
Metalac sudopere granitne i inox. Nezaobilazni deo svakog doma i jednostavno neophodne. Upoznajte se bliže sa najboljim srpskim proizvođačem sudopera i izabe...
05.
Jul.
2020.
Lifestyle kupatilo
Jedan od najpopularnijih trendova uređenja u poslednjoj deceniji koji samo nastavlja da se širi je – retro stil – lako ga je dočarati, ali...
17.
Oct.
2019.
Uređenje kupatila
Da bi vaše kupatilo bilo funkcionalno i praktično potrebno je da ga adekvatno opremite, a proizvodi čija ponuda je iz dana u dan sve veća i kvalitetni...

Ostali komentari

 • Zoki
  Zoki

  Dobar dan. Treba mi filter za vodu. Koje imate i cena? Unapred hvala.

  27.03.2023. 08:53
 • Diplon Kupatila
  Diplon Kupatila

  Poštovani, filteri za vodu, cene i specifikacije nalaze se na našem sajtu. Tu smo za sve dodatne informacije. Prijatan dan!

  27.03.2023. 14:39