Renoviranje kupatila
22.05.2023.

Pravo vreme za renoviranje kupatila

renoviranje kupatila cena

Renoviranje kupatila često je jedan od najkomplikovanijih projekata u domaćinstvu. To je prostorija koja se intezivno koristi tokom svakog dana, te je neophodno održavati je kako bi što duže bila funkcionalna i estetski dopadljiva. Kada je uređivanje i renoviranje u pitanju, treba posvetiti posebnu pažnju kako izboru opreme, tako i samom procesu, odnosno odabiru pravog vremena za ovu akciju. Postoji više faktora koji utiču na pravi tajming, a mi ćemo u nastavku bloga izdvojiti najvažnije.

Pogledaj akcijsku ponudu

Stanje postojećeg kupatila

Prva stvar koju treba da utvrdite jeste trenutno stanje instalacija, sanitarija, pločica i da li su cevi izložene koroziji. Ukoliko je primetite da negde curi voda ili je keramika oštećena, kada, odnosno tuš kabina iznošena, pravo je vreme da razmislite o tome da renovirate svoje kupatilo.

Indikatori kvarova u kupatilu

Ukoliko niste sigurni šta sve može biti indikator kvara, evo nekoliko uobičajenih koji vam mogu praviti probleme u kupatilu:

  • Curenje vode – ako primetite bilo kakvo curenje vode, to može biti znak da su cevi ili fitinzi oštećeni ili da su jednostavno popustili. Kontinuirano curenje vode može dovesti do povećanja računa za vodu i potencijalnog oštećenja strukturalnih elemenata kupatila. U ovom slučaju, renoviranje je neophodno kako bi se sanirao problem i osigurala dugoročna funkionalnost.
  • Slab odvod – ako voda slabo otiče iz slivnika ili se stalno nakuplja u kadi ili tuš kabini, to može biti znak začepljenih odvoda ili problema s odvodnim cevima. Nepropisni odvod može izazvati neprijatne mirise, stvaranje buđi i plesni, kao i oštećenje podova i zidova. Renoviranje kupatila može podrazumevati zamenu odvodnih cevi kako bi se problem rešio.
  • Stari sanitarni elementi – stare WC šolje, umivaonici ili kade mogu izgubiti svoju funkcionalnost, biti neudobni za upotrebu ili jednostavno izgledati zastarelo. Zamena postojećih elemenata modernijim, energetski efikasnijim opcijama koje će poboljšati iskustvo korišćenja i estetiku kupatila.
  • Vlaga – konstantno stvaranje kondenzacije, vlage ili buđi ukazuje na probleme sa ventilacijom ili izolacijom. Neadekvatna ventilacija može dovesti do oštećenja zidova i stvaranja neprijatnog mirisa. Poboljšavanje sistema vetrenja, dodavanje ventilatora ili dodatnu izolaciju kako biste rešiti sve probleme.

Ako se suočavate sa nekim od ovih kvarova ili problemima, to je definitivno znak da je vreme za renoviranje. Osim estetskih i funkcionalnih poboljšanja, renoviranje če vam omogućiti da rešite i potencijalne probleme koji mogu uticati na dugoročnu funkcionalnost i sigurnost kupatila. Ovo će vam pružiti mir i sigurnost, smanjiti troškove popravki i održavanje i produžiti životni vek vašeg kupatila.

Ideje za uređenje kupatila, lako i jednostavno do modernog dizajna

Funkcionalnosti

Dinamičan način življenja uslovljava nas funkcionalnim životnim prostorom. Ako primetite da vam nedostaje prostora za odlaganje stvari, tuš ne radi ispravno ili imate problem sa vodovodnim instalacijama, vašim ukućanima ne odgovaraju dimenzije sanitarije ili jednostavno osećate da je vreme za promene, bacite se na istraživanje kupatilskih elemenata i pustite mašti na volju!

Budžet

Renoviranje je veliki izdatak za svako domaćinstvo, stoga je važno da budžetirate i utvrdite koliko ste spremni da uložite. Cena renoviranja može varirati u zavisnosti od obima projekta i kvaliteta materijala koje želite koristiti. Ukoliko imate ograničen budžet, možda je najbolje da se fokusirate kako najefikasnije da sanirate glavne kvarove, te vremenom da dorađujete ostatak kupatila.

Vreme

Renoviranje je veliki poduhvat koji dodatno komplikuje svakodnevno funkcionisanje u domu, posebno ako imate samo jedno kupatilo. Treba uzeti u obzir i sezonske faktore, jer je svakako praktičnije izvršiti radove kada je lepo vreme, te se lakše možete organizovati i manevrisati procesom i prostorom. Nepovoljne vremenske okolnosti samo mogu dodatno otežati i odužiti radove.   

Za sve dodatne informacije, savete ili pomoć oko uređenja enterijera kupatila naš tim dizajnera vam stoji na raspolaganju.

Kako biste prvi dobili informacije o našim najnovijim akcijama i novitetima, prijavite se na newsletter.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Zorka Keramika Legno BeigePodna keramička pločicaDimenzije: 60x60cmDebljina: 0,9cmProti...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.100,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Baterije za lavabo PAFFONI TI075NO
Paffoni Tilt baterija za lavaboTip baterije: JednoručnaMontaža na 1 otvorZavršna obrada...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
21.380,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Badella Toledo setKupatilski set ploče za nadgradni lavabo i ormarićaŠirina: 80cmDubina...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
23.370,00 RSD
27.500,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lavaboi BAD 49
Badella nadgradni lavaboSa prelivnim sistemomSa otvorom za baterijuMaterijal: KeramikaBoja...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.860,00 RSD

Slični članci

19.
Jan.
2023.
Uređenje kupatila
Osnove uređenja kupatila, sve što je potrebno da znate prilikom renoviranja ili planiranja kupatila. Kako odabrati prave sanitarije i stvoriti ku...
23.
Dec.
2022.
Renoviranje kupatila
Malo kupatilo zahteva funkcionalnost, a mi vam predstavljamo nekoliko saveta za pametno korišćenje prostora. Uz adekvatan nameštaj, kompaktno k...
26.
Nov.
2018.
Renoviranje kupatila
Praktična, estetski prihvatljiva i svojstvena vašem stilu, kupatilska komoda ispunjava sve uslove za titulu neophodnog elementa koji rešav...
Trenutno nema komentara