Lifestyle kupatilo
20.09.2019.

Istorija kupatila #3 - savremena kupatila

Savremena kupatila nastala su iz potrebe da se spoje lep i elegantan izgled sa funkcionalnošću odnosno, sa idejom da se dobije rešenje koje će ispuniti navažnije potrebe aktuelnog načina života. Pored toga što je intimni kutak za svakodnevnu upotrebu, kupatilo je i jedini prostor u našem svakodnevnom životu gde se možemo u potpunosti relaksirati i odmoriti.

Aktuelan način života iziskuje potrebu da se prate savremeni trendovi, pa moderna kupatila kakva danas poznajemo izgledaju potpuno drugačije od kupatila kakva su bila nekada. Elegantan izgled i bezvremenska lepota modernih kupatila samo su neke od karakteristika, koje idu u korak sa trendovima uređenja kupatilskih enterijera.

Savremeno kupatilo

Stil savremenih kupatila

Stilovi opremanja kupatila polaze od modernog, elegantnog, luksuznog i prefinjenog izgleda, ali se sve više radi svoje inspiracije vraćaju i u prošlost. Recimo, kupatila u kojima dominira siva boja uređena su u stilu industrijskog dizajna. Neizostavni retro stil, kao predstavnik tradicionalnog izgleda, nikada nije izašao iz mode pa je danas sve više kupatila uređeno u retro stilu.

Istorija kupatila #1 - prva kupatila u istoriji

Ugradnja kupatila nekada je bila jako skupa i nisu je mogli priuštiti obični građani, međutim sada to više nije slučaj. Paralelno sa razvojem tehnologije i napretkom građevinske industrije napredovala je i tehnika ugradnje, pa je ovaj savremeni trend opremanja kupatila dostupan svima.

Još jedan napredak u odnosu na kupatila kakva su bila nekada odnosi se na kvalitet izrade i materijala. U savremenim kupatilima dominira staklo, prisutne su akrilne, porcelanske i keramičke sanitarije, kao i mermerne, kamene i keramičke površine (poput pločica za kupatila). Iz toga se može izvući zaključak da su materijali za izradu kupatilskih elemenata kvalitetniji, lako dostupni i daleko povoljniji nego što je to bio slučaj ranije.

plocice za kupatilo

Moderna kupatila su sve više okrenuta i ka ekološkom aspektu i očuvanju životne sredine. Zbog toga su na ceni ekonomična kupatila dizajnirana tako da ne zahtevaju potrošnju velike količine vode. Ovakva štedljiva moderna kupatila pored toga što smanjuju potrošnju vode, smanjuju i potrošnju električne energije.

Elementi savremenog kupatila

Danas svako od nas zahteva kupatilo u svom domu. U velikim stanovima ili u kućama većih kvadratura kupatila su uglavnom odvojena pojedinačno po sobama, gde svaka soba ima svoje kupatilo. Neretko je u tako velikim stambenim prostorima i toalet odvojen od kupatila.

Savremena kupatila su danas, između ostalog, opremljena modernom sanitarijom i opremom za kupatila, koja olakšava upotrebu i upotpunjuje ugođaj. Neizostavan je funkcionalan i kvalitetno odabran kupatilski nameštaj koji upotpunjuje formu kupatila.

Istorija kupatila #2 - razvoj u srednjem veku

Hidromasažne kade, tuš paravani, “walk in shower” tuš kabine, jednodelni i dvodelni umivaonici, kamene pločice, brojne vrste baterija i tuševa, monoblokovi, napredne daske za WC šolje, pomoćna galanterija za kupatilo samo su delić onoga što pružaju savremena kupatila i toaleti. Kupatilski nameštaj i galanterija pored toga što ulepšavaju izgled takođe čuvaju kupatilo od propadanja, sprečavaju kvašenje peškira i drugih dodataka.

Moderma kupatila danas predstavljaju spoj luksuza, komfora i napredne tehnologije. To nam omogućava da u kupatilo ugradimo napredne funkcije koje olakšavaju boravak, a njegovo korišćenje podižu na viši nivo. Tako imamo podno grejanje, ogledala bez pare, pametne modele osvetljenja, digitalne tuševe, senzorske grejače vode, pametne WC šolje, televizore u kupailima i ostalo.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Keramičke pločice BALKANIA 432
Navarti Keon CremaZidna keramička pločicaDimenzije: 20x60cmKlasa otpornosti prema hemik...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.085,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Martat ormarić sa umivaonikom OlimpiaMaterijal: Korpus je od medijapana presvučen melam...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
19.500,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon hidromasažni stub BW0603Boja: BelaŠirina: 21.5cmVisina: 160cmDužina creva: 150cm...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
29.520,00 RSD

Slični članci

25.
May.
2020.
Lifestyle kupatilo
Vreme je da se rešimo te zablude da kupatilu nije potrebno malo “šminke”, jer je činjenica da ono može i te kako da ostavi “w...
23.
Feb.
2019.
Lifestyle kupatilo
Voda je izvor života. Koristimo je svakodnevno, možda je i više uzimamo zdravo za gotovo nego što bi trebalo, a da li se ikada zapitamo koliko ...
24.
Dec.
2018.
Lifestyle kupatilo
Kupatilo je prostorija kao i svaka druga u kući, ali ponekad joj fali malo duše, vazduha, svežine, jer su to neretko prostorije koje nemaju uvek velik...
Trenutno nema komentara