Uređenje kupatila
29.09.2019.

Kako izabrati pravu tuš kabinu ili tuš paravan za kupatilo

Da li je i za vas tuširanje vid relaksacije? U narednim redovima saznajte kako izabrati pravu tuš kabinu ili tuš paravan za kupatilo.

Ukoliko biste voleli da vam svako tuširanje bude prijatno i provedeno u uživanju, rešenje postoji. Najlepše od svega je što nije potrebno renoviranje kupatila, niti dodatan napor da biste u kupatilu imali svoj mali kutak raja. Jedino što vam treba je kvalitetna sanitarija, a to je tuš kabina ili tuš paravan.

Izaberite najbolje za sebe i svoj dom, tako što ćete osavremeniti svoje kupatilo kvalitetnom i praktičnom opremom za kupatila. Pored tuš kabine ili tuš paravana, vaš izbor može biti hidromasažna tuš kabina ili tuš stena.

Tuš kabine ili tuš paravani - kako ih izabrati

Kupatilo jeste najintimniji kutak u našem domu, ali savremen i brz tempo života zahteva da korigujemo svoje navike i prilagodimo način života modernim trendovima. Da biste imali lepo i funkcionalno kupatilo nije potrebno da renovirate niti rušite kupatilo. Ono i bez toga može dobiti savršen izgled.

Bilo da se odlučite za jednodelnu tuš kabinu, tuš paravan ili za montažni model, nećete pogrešiti jer se lako montiraju u svako kupatilo.

tuš paravan

Jednodelne tuš kabine su izuzetno praktični modeli kabina za tuširanje. Tuš kabine se sastoje od ravnog postolja i vrata koja su od kaljenog stakla, a mogu biti i sa leđima ili bez njih. Lako se montiraju uza zid, bilo da imate u kupatilu pločice ili vodonepropusni zid. Ukoliko više volite tuš paravane koji odišu elegancijom i otmenošću, izborom tuš paravana iz naše selekcije koji je pritom i prilagođen prema vašim potrebama, nećete pogrešiiti.

Kada birate sanitarije za svoje kupatilo uzmite u obzir i ostale karakteritike, od kojih najviše zavisi za koji model kabine ćete se odlučiti.

Dimenzije

Kada birate model tuš kabine za ili tuš paravana uvek prvo uzmite u obzir dimenzije vašeg kupatla. Ako prethodno ne izmerite slobodan prostor gde ste predvideli postavljanje tuš kabine, možete napraviti neku grešku.

Zato je najbolje da pre kupovine premerite vaše kupatilo - visinu, dužinu i širinu, a zatim dimenzije zapišite u mm. Ovako ćete biti sigurni da će se tuš kabina zaista i uklopiti u predviđeni prostor. Najzastupljenije dimenzije četvrtastih, odnosno kvadratne tuš kabine su 80x80 cm i 90x90 cm (800x800 mm i 900x900 mm).

Nemojte da kupujete preširoke niti mnogo plitke modele tuš kabine. Takođe, izbegavajte previše duboke tuš kabine jer vam u tom slučaju kupatilo može izgledati natrpano. Sa druge strane, nemojte se opredeliti ni za premalu tuš kabinu da vam ne bi bila tesna. Pored toga, skučen prostor može stvoriti klaustrofobičan osećaj.

Tuš kabine cena

Drugi parametri koji opredeljuju koje tuš kabine ili tuš paravane ćete iskoristiti za vaše kupatilo je cena. Na cenu koštanja utiče više faktora, a pojedini mogu napraviti i veliku razliku u modelima.

Cena zavisi od sledećih faktora.

●     Debljina stakla - tuš kabine mogu imati kaljeno staklo različitih debljina, a to znači da mogu biti tanja i manje otporna ili deblja, dugotrajnija i sigurnija od lomljenja. Standardna debljina stakla su 4 mm, 5 mm, 6 mm, 8 mm i 10 mm. Kaljeno staklo može biti prozirno ili peskareno, a cena najviše zavisi od debljine staklene površine.

●     Dubina i širina tuš kabine - veća tuš kabina zahteva više materijala za izradu, što diktira i cenu. Ukoliko ugrađujete montažnu tuš kabinu prema meri troškovi izrade povećavaju cenu koštanja.

●     Oblik tuš kabine - Ova karakteristika ne menja drastično cenu, ali ipak može uticati na njenu visinu. Jednostavniji i svedeniji modeli su povoljniji, dok su modernii i stakleni paravani, framless tuš kabine, hidromasažne kade, tuš stene, walk in tuš kabine nešto skuplje.

●     Brend - Tuš kabine vodećih svetskih proizvođača su skuplje u odnosu na modele novijih ili manje poznatih brendova.

●     Dodatna oprema - Dopunska oprema povećava cenu koštanja, ali nudi olakšano i prijatnije korišćenje tuš kabine, ulepšava ugođaj tuširanja i obezbeđuje veću sigurnost.

Oblik ili forma tuš kabine i tuš paravana

Odabirom pravog dizajna tuš kabine ili tuš paravana obezbedićete sebi praktičnost i udobnost tokom tuširanja. Obavezno uklopite formu tuš kabine sa veličinom vašeg kupatila.

tuš kabina

To mogu biti:

●     Polukružne tuš kabine  - Polukružne tuš kabine su idealne za manja kupatila i za postavljanje u uglove. Na taj način štedi se prostor, koji se može iskoristiti za druge kupatilske elemente.

●     Kvadratne tuš kabine - Ovaj oblik tuš kabine može se postaviti na bilo kom mestu u kupatilu. Ima četiri jednake strane i savršeno će se uklopiti bilo da je montirate uza zid ili u nekom od uglova. Kod ovakvih modela postoji više tipova staklenih vrata, poput stakla koja se otvaraju sa desne ili sa leve strane, zatim okretna vrata tuš kabina, klizna staklena vrata i slično.

●     Pravougaone tuš kabine i tuš paravani - Karakteristike su slične kao kvadratne, samo što se dimenzije razlikuju.

Stil tuš kabine i tuš paravana

U zavisnosti od modela grupišu se nekoliko stilova. To su:

●     Tuš kabine - To su jednodelni modeli, odnosno paravan i tuš kadica u jednom setu. Mogu biti bez leđa i krova, odnosno modeli kod kojih postoji mogućnost postavljanja na zidne pločice, a mogu biti i sa leđima odnosno sa bočnim stranama.

●     Tuš paravani - Ovi modeli predstavljaju staklene panele sa vratima i mogu se postaviti na više načina. Ugrađuju se uza zid I postavljaju direktno na podne pločice ili na tuš kadicu.

●     Tuš stene - To je vrsta tuš paravana bez tuš kadice, odnosno prostor za tuširanje bez tuš kabine. Staklo tuš stena je fiksno montirano i ulazak unutar podijuma za tuširanje je slobodan.

●     Hidromasažne tuš kabine - Ovo je vrsta tuš kabine koja pored hidromlaznica ima i dodatne funkcije, poput rasvete, zvučnika, ventilatora i slično.

 

hidromasažna tuš kabina

Održavanje tuš kabina i tuš paravana

Poslednja po redu od stvari koje morate uzeti u obzir prilikom kupovine sanitarije, ali ne i manje važna od ostalih je higijena. Da bi vaša tuš kabina duže trajala potrebno je da se održava. Kabina se mora brisati ne samo iznutra, već i spolja kako ne bi došlo do nakupljanja kamenca ili stvaranja buđi.

Podjednako su važne i ivice, unutar kojih se voda često zadržava. Najbolji način da osigurate higijenu vaše sanitarije, tuš kabine ili tuš paravana jeste da redovno čistite njenu površinu zaštitnim sredstvom.

Posetite salon Diplon Kupatila i pregledaje naš kompletan asortiman tuš kabina, tuš paravana, tuš stena i hidromasažnih tuš kabina. Pored velikog izbora očekuju vas pristupačne cene, povoljni uslovi plaćanja, prijatan ambijent i ljubazno osoblje.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Diplon tuš paravan 80x80 providno stakloDimenzije: 80x80x190cmAluminijumski zidni ram s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
18.720,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Tuš kabine i paravani BR6611 90*90
Diplon Tuš paravan BR6611 90 sa crnim ramomKaljeno staklo - providnoDimenzije: 90x90cmV...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
33.900,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon hidromasažna tuš kabina Mariner sa dubokom kadicom‎Dimenzije: 90x90cmVisina: 220...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
80.640,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Tuš vrata i stene BP6611L 100*195
Diplon tuš stena BP6611 100Širina: 100cmVisina: 195cmKaljeno staklo debljine 8mm - prov...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
12.740,00 RSD
Ušteda 20%
15.930,00 RSD

Slični članci

20.
Apr.
2021.
Brendovi kupatilske opreme
U našoj ponudi možete pronaći asortiman brenda Roca koji obuhvata baterije za kupatilo i kuhinju, sanitarije, kade, kupatilski nameštaj, pločic...
16.
Jan.
2019.
Servisne informacije
U okviru Diplon Kupatila ponude, nudimo uslugu montaže svih paravana i tuš kabina našeg brenda Diplon, kao i mogućnost demontaže postojećih par...
08.
Dec.
2018.
Uređenje kupatila
Prilikom opremanja kupatila, odabir kade treba da bude zadovoljstvo, a ne obaveza. Ali dok se divite mnoštvu prelepih oblika i dostupnih dizajna, kako da...

Ostali komentari

  • Marija
    Marija

    Zanima nas tus paravan dim sa crnim profilima 100x195 ...nalazimo se u vrnjackoj banji?

    12.03.2021. 10:11
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovanje, možete napraviti porudžbinu na sajtu ili kontaktirati naš call center na 011 22 50 502, kako bi dogovorili isporuku. Dostava bi bila Diplon vozilom kada Vrnjačka Banja bude na trasi. Pozdrav

    12.03.2021. 11:17