Oprema za kupatilo
15.04.2020.

Kako izabrati savršeno ogledalo za kupatilo

Kada se misli na dekor i funkciju jednog kupatila centralna „figura“ pripada njenom visočanstvu ogledalu. Svaki segment kupatila koje važi za prostor opuštanja je veoma bitan, ali odabir pravog ogledala za kupatilo može da napravi ogromnu razliku u odnosu na ostatak opreme. Ono je prva stvar koju ugledamo kada otvorimo vrata i iako ponekad deluje da samo posmatramo svoj odraz u njemu značajnu razliku pravi i dizajn u kome se ogledamo. Veoma je važno obratiti pažnju na gomilu sitnih detalja kada je ogledalo za kupatilo u pitanju, a mi ćemo se pozabaviti onima koje će vam najviše pomoći da odabarete baš ono pravo.

Ogledalo za kupatilo

Veličina ogledala naspram veličine kupatila


Kada govorimo o veličini ogledala tu se najviše misli na proporcije. Ukoliko imate lavabo koji je znatno veći, ogledalo će izgledati dosta sitno i neće se uskladiti. To nije sve na šta treba obratiti pažnju kada birate veličinu ogledala, gledajte da li ćete u neko skorije vreme možda tu poželeti dodatno svetlo, pa ostavite mesta i za to, ili čak za i dodatni ormarić. Tek kada se potpuno uklopi u ostatak kupatilske opreme ogledalo dobija sjaj koji zaista zaslužuje.

Ogledala za kupatilo

Vrsta ogledala


Ni ne znate koliko različitih vrsta ogledala postoje dok ne krenete da ih tražite. Tu uvek morate da se zapitate šta vama treba. Postoje ogledala sa etažerom koja su vam svakako za preporuku ukoliko tu planirate da odlažete upravo tu neophodne ili zanimljive sitnice koje mogu ulepšati izgled kupatila. Tu su i ogledala sa osvetljenjem, gde vam se nudi i posebna vrsta sa led rasvetom koja izgledaju poprilično moderno i atraktivno, ali i ogledala sa ormarićem, koja su praktična i najčešća opcija ukoliko tražite i izgled i funkcionalnost. U svakom slučaju svako od ovih ogledala ima svojih prednosti, a uvek je na vama da se zapitate da li ste pre za klasiku i funkcionalnost ili za neku malo smeliju varijantu.

kupatilsko ogledalo

Jedno ili možda dva ogledala?


Svi smo navikli na jedno klasično ogledalo iznad lavaboa, ali danas su sve češće moderne duple verzije, u nekim slučajevima i lavaboa, a ponekad samo ogledala. Ukoliko imate poprilično širok lavabo, tu imate dosta prostora da se igrate. Na primer, ukoliko umesto jednog klasičnog ogledala izaberete dva tanja i viša to menja priču potpuno, ogledala čine prostor vizuelno većim i daju mu jednu sasvim novu dimenziju.

ogledalo cena

Dizajn


Ovde je sve već u potpunosti do vašeg ukusa, da li vam više odgovaraju čiste, ravne ivice bez okvira koje će isticati minimalizam u vašem kupatilu, ili ste pak za oblije, veće i sa dodatnim svetlom varijante za neki malo topliji izgled, to je do vas. Danas postoje brojne neobične varijante ogledala koja su sve popularnija, pa možete izabrati i ona koja nisu tako tipična, kao što su ogledala iz više delova, ili ona koja su nepravilnog oblika i koja će u potpunosti zadiviti svakog ko uđe u vaše kupatilo.

ogledalo sa sijalicama

Kombinacija sa etažerom


Ukoliko ste navikli na ogledala sa etažerom u kupatilu, jer želite da tu odložite najkorisnije stvari u kupatilu ili vam prosto tako potpunije izgleda, onda treba obratiti pažnju na nekoliko stvari. U poslednje vreme oni su uglavnom napravljeni od stakla, lagano se čiste i ne predstavljaju problem za održavanje, ali i tu treba misliti o veličini i proporcijama. Ne morate uvek ići u skladu sa veličinom ogledala i oblikom, možete se igrati oblicima i uzeti baš suprotne da vidite kako će se uklopiti, pa možda tu dođete do neke zanimljive kombinacije, na kraju krajeva, to je ipak kupatilo koje uređujete po sopstvenom ukusu.

ogledalo sa policom

Ormarići sa ogledalom


U pitanju su u suštini viseći elementi koji dolaze u različitim oblicima i veličinama tako da se savršeno uklope u vaš prostor. Mogu imati ogledalo koje je na sredini, a dva ormarića su sa strane ili se prostor može podeliti tako da je ogledalo sa jedne strane, a ormarić sa druge. Kod ogledala koja dolaze sa ormarićem uglavnom je slučaj da dolaze sa svojim svetlom i prekidačem, pa vam to predstavlja smanjenje jednog dodatnog posla i troška. Modela ima raznih, a svakako im je svrha ista da vam rasterete prostor u kupatilu i ušuškaju sve u taj jedan na oko privlačan element.

ogledalo sa ormaricem za kupatilo

Obično ogledalo nije samo parče stakla koje visi na zidu, ne ukoliko je posebno, drugačije i nesvakidašnje ono zaista može izgledati kao svojevrsno umetničko delo. Ako čitavom izgledu dodate lični pečat, kao što su okolna dekoracija, zanimljivo osvetljenje ili šta god drugo da vam padne na pamet, samo izborom tog jednog visećeg odraza na zidu promenićete čitav osećaj koji dobijate kada prvi put zakročite u kupatilo. Zato odabri pravog ogledala za vaše kupatilo zaslužuje mnogo više pažnje i posvećenosti, a vratiće vam svakodnevnim odrazom oduševljenja kad uđete u njega.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Ogledala za kupatilo J1502 70*50
9 termina 150 sati početni nivo
Ogledalo pravougaonoDimenzije: 70x50cmEAN: 8606007351064
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.299,00 RSD
1.380,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ogledala za kupatilo J1503 70*50
9 termina 150 sati početni nivo
Ogledalo sa etažeromDimenzije: 70x50cmEAN: 8605015107663
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.640,00 RSD
1.800,00 RSD
Sačuvano u omiljne
9 termina 150 sati početni nivo
Diplon ogledalo LED touchLED rasvetaDimenzije: 60x80cmDebljina stakla: 6mmTouch dugme za a...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
10.260,00 RSD
10.860,00 RSD
Sačuvano u omiljne
9 termina 150 sati početni nivo
Diplon kozmetičko ogledalo SJ0207
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.920,00 RSD

Slični članci

05.
Jul.
2020.
Lifestyle
Jedan od najpopularnijih trendova uređenja u poslednjoj deceniji koji samo nastavlja da se širi je – retro stil – lako ga je dočarati ali ...
13.
Mar.
2019.
Oprema za kupatilo
Pametni šporeti, pametni televizori, pametni telefoni koji su postali deo naših sve pametnijih kuća dobili su novi izazov budućnosti ali i novu...
24.
Oct.
2016.
Oprema za kupatilo
Male lavaboe nije teško pronaći, s obzirom da su kod nas najčešće mala kupatila.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Blog

Oprema za kupatilo

Prednosti senzorskih baterija
Oprema za kupatilo
15.10.2020.
Tuš kanalice – jednostavno i praktično
Oprema za kupatilo
05.09.2020.
Baterije sa dve i tri cevi
Oprema za kupatilo
25.07.2020.
Vrhunske tuš ručice za vaše kupatilo
Oprema za kupatilo
15.05.2020.
string(0) ""
string(0) ""