Oprema za kupatilo
24.10.2016.

Lavaboi za mala kupatila

Male lavaboe nije teško pronaći, s obzirom da su kod nas najčešće mala kupatila. Mali umivaonici ne gube na funkcionalnosti time što su dimenzijama prilagođeni veličini kupatila. Manja veličina lavaboa ne znači da trebate nešto izgubiti na stilu, naprotiv.

Za kupatilo u industrijskom stilu

Izbor je zaista veliki. Lavaboi mogu biti u sklopu kupatilskih ormarića (nasadni), nadgradni, ugradni ili konzolni (zidni). Rade se od različitih materijala, ali se najčešće odlučujemo za keramičke, koji su ujedno najpraktičniji i laki za održavanje. Međutim, treba razmisliti i o staklenim ili pak betonskim lavaboima, koji su odlični za postizanje industrijskog izgleda, a vintage izgled ćete postići metalnim lavaboima.

 

lavaboi

U uskim kupatilima koristite ovalne, izdužene lavaboe.

Lavabo za male prostorije treba da bude jednostavnog i minimalističkog dizajna. Pazite na dubinu umivaonika, za male prostore trebalo bi kupiti nešto dublji umivaonik kako voda ne bi prskala iz njega. Takođe, u zavisnosti od dimenzija lavaboa, bitno je izabrati adekvatnu bateriju. Fokusirajte se na praktičnost i funkcionalnost.
Potrudite se da lavabo uklopite u dizajn kupatila, npr. za smiren i topao izgled lavabo postavite na kupatilski ormarić od drveta. Za urban i moderan izgled kupite nadgradni lavabo i postavite ga na kupatilski ormarić u boji ili konzolnu ploču. U malom kupatilu poželjno je da iskoristite prostor ispod lavaboa, ali ako ipak želite da postavite konzolni (zidni) lavabo, ispod njega možete postaviti držač za peškire.

 

mali lavaboi cene

Za mala kupatila, ali i ostave, odnosno garaže, često izbor pada na male ugaone lavaboe, koje imamo u dimenzijama 28x45cm, odnosno 45x45cm turskog proizvođača Turkuaz.
Ako ste dosada mislili da u Vaše malo kupatilo ne može stati lavabo, ili bar ne onakav kakvim ga zamišljate, nadamo se da će Vam naši saveti pomoći u izboru.

Izvor: nekretninebl.com

Preporučujemo

Lavaboi WB7221
Porcelanski nadgradni lavabo Dimenzije: 370 x 235 x 125 mm
4.740,00 RSD
Lavaboi WB7210
Porcelanski nadgradni lavabo Lima. Dimenzije: 390 x 325 x 140 mm
4.940,00 RSD
5.380,00 RSD
Lavaboi TURK 13010488
Turkuaz, Mini nadgradni ugaoni lavabo. Lavabo moze biti i konzolni, sadrži po dve rupe...
6.620,00 RSD
6.900,00 RSD
Lavaboi TURK 13010522
Turkuaz Mini nadgradni i konzolni lavabo. Dimenzije 37,5 x 28cm.
3.250,00 RSD

Slični članci

10.
Jul.
2019.
Brendovi
Turkuaz lavaboi su jedinstvarni i elegantni modeli umivaonika, koji se po kvalitetu i svojim šarmantnim, preciznim i tanko definisanim linijama izdvaj...
31.
Mar.
2019.
Brendovi
Otkako se pojavio na tržištu, brend Ideal Standard je svojim imenom zadao težak zadatak da ga opravda, ali i težak zadatak konkurentskim brendovima u ...
25.
Jan.
2017.
Renoviranje
U savremeno doba, veći deo populacije živi u malim stanovima, a čak i ako ste među srećnicima čiji su domovi prostranije kuće, kupatila uglavnom zauzimaju ve...

Ostavi komentar