Uređenje kupatila
10.05.2019.

Kako odabrati brinoks creva za bojlere u kupatilu i kuhinji

Brinoks creva za bojlere su rezervni delovi za belu tehniku, od kojih direktno zavisi rad vašeg bojlera u kupatilu ili kuhinji.

Njihova uloga je da se kroz crevo omogući protok i kretanje vode iz sigurnosnog ventila ka bojleru.

crevo za vodokotlic cena

Brinoks creva za bojlere spadaju u rezervne delove, a od ispravnosti i kvaliteta postavljenih creva zavisiće i njihovo funkcionisanje. To se najviše odnosi na neometano proticanje vode pod pritiskom, jak mlaz vode, kao i da nema curenja ili kapljanja vode iz bojlera.

Kada je Brinoks crevo ispravno manje su šanse da će voda procuriti iz bojlera. Međutim zbog dugotrajnog korišćenja može dotrajati i ukoliko se primete promene potrebno je zameniti crevo.

Kako proveriti ispravnost brinoks creva bojlera

Kako biste bili sigurni da je vaše kupatilo bezbedno za boravak, da su creva za bojler prohodna i neoštečena, potrebno je da povremeno proverite u kakvom su stanju. Brinoks creva za belu tehniku treba da izdrže jak pritisak i mlaz vode prilikom odvrtanja slavine, a da pritom ne dođe do razdvajanja ili pucanja creva.

Kvarovi sa vodovodnim rezervnim delovima se često dešavaju u svakom domaćinstvu. Kako bi se izbegle ozbiljne havarije poput poplava ili plavljenja susednih stanova potrebno je odraditi povremeno popravku ili zamenu rezervnih delova. Bilo da se primeti kvar ili curenje bojlera u manjem ili većem intenzitetu, preporuka je da se kontaktira profesionalac ili vodoinstalater kako bi sanirao kvar ili izvršila zamena rezervnog dela.

Brinoks creva su otporna na visoke temperaue

Brinoks creva za bojler izrađena su od jakih i izdržljivih materijala zbog čega su otporna na visoke temperature vode.

Gumena creva za bojlere su primer creva koja se veoma lako mogu oštetiti i čije su posledice ogmah vidljive. Creva od gume vrlo brzo mogu da promene svoj izgled i da se deformišu, zatim da izgube na kvalitetu i da brzo propadnu. Ovo se dešava zbog velike količine vode koja kroz njih protiče, ali i ukoliko je temperatura vruće vode koju koristite previsoka.

Materijal izrade

Brinoks creva za bojlere su izrađena od hroma, vrste metala koji je izuzetno otporan na koroziju. Hrom se na Brinoks crevima koristi kao spoljašnji - površinski sloj koji pokriva površinu navoja štiteći ih od korozije.

Sve što treba da znate o EK ventilima

Povoljna cena creva za bojlere

Pristupačna i niska cena je velika prednost Brinoks creva, koja se svakako izdvajaju po svojoj funkcionalnosti i kvalitetu. Cene se kreću u proseku od 200 dinara za pojedine modele, pa do 500 dinara za kvalitetnija creva.

Brinoks creva Diplon kupatila

Brinoks creva za bojlere u salonu Diplon kupatila mogu se naći u više dimenzija, a dužina modela kreće se u rasponu od 30cm pa do 100cm. U ponudi je veliki izbor manjih i većih dužina: 30cm, 35cm, 40cm, 50cm, 55cm, 60cm, 70cm, 80cm i 100cm.

crevo za vodu

Otvor, odnosno prečnik navoja creva može biti unutrašnji, spoljašnji i kombinovani navoj. Svi modeli hromiranih creva za bojlere u salonu Diplon su iz prodajnog asortimana proizvođača ovih rezervnih delova Mateu.

Iz asortimana izdvajamo:

●    Mateu Brinoks bojlera 1/2" unutrašnji navoj i 1/2" spoljašnji navoj (muško-ženski)

●    Mateu Brinoks crevo za stojeće baterije

●    Mateu Brinoks crevo 1/2" unutrašnji navoj i 1/2" spoljašnji navoj (žensko-ženski)

●    Mateu Brinoks crevo 1/2" unutrašnji navoj i 3/8" spoljašnji navoj (žensko-ženski)

●    Mateu Brinoks crevo 3/8" unutrašnji navoj i 3/8" spoljašnji navoj (žensko-ženski)

Brinoks creva su flksibilna, a zbog različitih dimenzija mogu se prilagoditi specifičnim i ograničenim prostorima. Mogu koristiti za bojler u kupatilu kao i za bojler u kuhinji.

Dođite do salona kupatila Diplon i iz našeg asortimana izaberite model Brinoks creva za svoj bojler i kupatilo.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Brinoks creva MAT025042
Mateu MT brinox crevoPromer: 1/2x1/2dužina 35cmunutrašnji navoj
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
360,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Brinoks creva MAT025012
Mateu MT brinox crevoPromer: 3/8x3/8 dužina 80cm unutrašnji navoj
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
420,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Brinoks creva MAT025006
Mateu MT brinox crevoPromer: 3/8x3/8dužina 50cm unutrašnji navoj
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
350,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Brinoks creva MAT025002
Mateu MT brinox crevoPromer: 3/8x3/8 dužina 30cm unutrašnji navoj
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
300,00 RSD

Slični članci

20.
Dec.
2021.
Brendovi kupatilske opreme
Proizvodi brenda Gorenje prisutni su, kako na tržištu, tako i u domovima širom Srbije, decenijama unazad. U najmanju ruku, razlog tome jeste kv...
05.
Jan.
2020.
Lifestyle kupatilo
Vaše kupatilo može stalno da bude uredno i čisto samo ukoliko ga redovno i na pravilan način održavate. U nastavku pročitajte najjednostavniji način k...
21.
Jun.
2019.
Brendovi kupatilske opreme
Ariston danas važi za predvodnika proizvodnje opreme za grejanje vode i prostora. Pruža nam najkvalitetnije i najpraktičnije bojlere za kupatila i kuhinje, t...

Ostali komentari

  • Voja
    Voja

    Interesuju me brinox creva za bojler,zensko zenska od pola cola. Koja je cena za vise komada? Dimenzije od 30cm do 70cm.

    05.04.2023. 18:25
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovani, maloprodajne cene brinox creva svih dimenzija iz ponude možete pogledati klikom na link. Za veleprodajnu saradnju možete poslati upit na mejl veleprodaja@diplon.rs, kolege će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku. Tu smo za sve dodatne informacije. Lep dan želimo!

    06.04.2023. 08:19