Uređenje kupatila
14.11.2018.

Monoblokovi ‒ praktično i lepo rešenje za vaše kupatilo

Ukoliko renovirate kupatilo i pretražujete ponudu sanitarija, sigurno su vam već za oko zapali i monoblokovi. Međutim, ako ih već niste imali u kupatilu, možda ćete imati dilemu da li da se odlučite za njih ili da ipak izaberete standardnu wc šolju. Iako danas na tržištu postoji veliki izbor standardnih i nestandardnih wc šolja, mnogo je razloga koji će vas ubediti da se odlučite upravo za monoblokove, napravljene od keramike ili porcelana.

Ovi setovi su postali prave ,,zvezde“ sanitarija, pa ih u različitim varijantama možete naći u ponudi vrhunskih brendova kakvi su Fayans, Creavit, Pozzi Ginori, Turkuaz, Ideal Standard, Cersanit, kao i mnogih drugih.

monoblok wc šolja

Šta su monoblokovi?

Svakodnevno ih viđamo na različitim mestima i uvek nas oduševe izgledom. Monoblok wc šolja je zapravo set koji čine wc šolja i vodokotlić. Vodokotlić je montiran na wc šolju (ili se naknadno montira), pa ovi delovi tako čine jednu celinu. Dugme za ispiranje šolje nalazi se na vodokotliću. Kada je reč o odvodu, najčešće se rade 2 varijante – u zid ili u pod. Odvod u pod se zove ,,simplon,“ a ako vam je potreban odvod u zid potražite ,,baltik“ sistem. Postoje i monoblokovi koji su univerzalni. To znači da se pomoću posebnog kolena mogu ugraditi na bilo koji od ova dva načina, tako da odvod vode ide u pod ili u zid.

wc solje cene

Mnogo je razloga da se odlučite za ovo rešenje u svom novom kupatilu. Naši kupci su se složili da su sledeća 3 argumenta najvažnija.

Praktičnost

Ovo je jedan od razloga zbog kojih su monoblokovi osvojili svetsko tržište, od prvog trenutka kad su se pojavili. Jednostavna ugradnja i ušteda prostora je ono zbog čega su se mnogi naši kupci odlučili za ovo rešenje. Zamislite samo: standardnu wc šolju i vodokotlić zamenite monoblokom i pošto ste spustili vodokotlić, dobijate veliki deo zida za bilo koju drugu namenu – ormarić, rešetke za sušenje veša…

Koliko je ovo rešenje praktično, najbolje znaju oni koji imaju mala kupatila. Sa dimenzijama od samo 60 x 37 cm, Tempo Short model proizvođača Ideal Standard pokazao se kao savršeno rešenje upravo za male prostore.

Ovo rešenje se pokazalo kao veoma praktično i funkcionalno i kada je reč o deci. Poznati proizvođači nisu zaboravili na mališane, pa na tržištu postoji veliki broj modela za najmlađe. Kada je reč o praktičnosti, mnogi imaju dilemu da li je pad spuštenog vodokotlića dovoljan da stvori pritisak pod kojim će voda temeljno isprati wc šolju. Ako odaberete monoblok renomiranog proizvođača ne morate uopšte da brinete o tome. Ako je u vodokotliću kvalitetan mehanizam, ispiranje je maksimalno ekikasno.

Dizajn

Iako je praktičnost ono što je uglavnom najvažniji faktor, svakako nam je važna i estetika, zar ne? Izgled je jedan od važnih kriterijuma koji naše kupce opredeljuje da se odluče za monoblokove. Kada pogledate skoro bilo koji od njih, jedan od prvih utisaka će vam biti sjajan dizajn, a mnogi od vas će se složiti da u odnosu na standardnu wc šolju i vodokotlić blok izgleda mnogo lepše i elegantnije.

Upravo je zato model Fantasia 2 brenda Pozzi Ginori najprodavaniji u našoj ponudi i svakako za preporuku. Ovaj model je univerzalan, pa se odvod može montirati u pod ili u zid. Međutim, pored praktičnosti, Fantasia 2 je apsolutna zvezda naše ponude upravo zbog prefinjenog, svedenog dizajna koji odiše elegancijom i oplemenjuje svako kupatilo.

Pristupačno ili ne?

Mnogi od vas su možda pomislili da su s obzirom na sve prednosti i sjajan dizajn, monoblokovi mnogo skuplje rešenje od standardnog. Međutim, cene u našoj ponudi će vas odmah razuveriti. Istina je da se blokovi mogu naći u različitim varijantama – za svačiji džep. Ako vam se sviđa praktičnost i vrhunski dizajn a ne želite da izdvojite previše novca, onda je za vas idealan osnovni Fayans model, sa odvodom u zid.

Ukoliko vodite računa o praktičnosti i ekonomičnosti, ali vam je podjednako važan i estetski momenat, sigurno smo vas uverili da su monoblokovi idealan izbor za vas. Vaše je samo da pogledate našu ponudu i izaberete onaj koji će odgovoriti na sve vaše želje i potrebe.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Monoblokovi CR-MB-VITROYA
Creavit Vitroya univerzalni monoblokVisina: 78cmŠirina: 35.5cmDužina: 67.3cmMontaža uz ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
23.050,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Monoblokovi CR-MB-NOVA-B
Creavit Nova univerzalni monoblokRimless monoblok, bez ivicaVisina: 81cmŠirina: 35.5cmD...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
27.600,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Monoblokovi TURK 13010594
Turkuaz Duru monoblokSa odvodom u pod - simplon Odvod na 14.5cmDimenzije: 62.5x33cmSani...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
18.980,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Monoblokovi TURK 13010609
Turkuaz Bella monoblokSa bide funkcijomBack to wall modelCela zadnja strana je uz zidOd...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
22.750,00 RSD

Slični članci

15.
Aug.
2020.
Brendovi kupatilske opreme
Odabir kvalitetne sanitarije za vaše kupatilo je bitno kako bi se osećali komforno. Ukoliko volite da opremate domaćinstvo brendiranim elementima, ond...
05.
Jul.
2020.
Lifestyle kupatilo
Jedan od najpopularnijih trendova uređenja u poslednjoj deceniji koji samo nastavlja da se širi je – retro stil – lako ga je dočarati, ali...
15.
Jun.
2020.
Brendovi kupatilske opreme
Geberit još jednom potvrđuje svoju reputaciju vodećeg proizvođača sanitarnih tehnologija. Predzidni vodokotlići Geberit imaju mnoge prednosti, a jedna...

Ostali komentari

  • Sanela
    Sanela

    Postovani, Treba mu wc solja momoblock, odvod mi je na podu i od zida do sredine odvoda u podu je 24cm udaljenost. Da li imate neki Model koji odgovara. Takodje me zanima gdje se moze kupiti i koliko je cijena. Da li dostavljate u Banjaluku? Lijep pozdrav Sanela

    03.10.2023. 14:31
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovana Sanela, monoblok sa odvodom u pod iz našeg asortimana, karakteristike i cene možete pogledati na linku. Svaki model ima tehnički crtež, te možete izabrati onaj koji Vam najviše odgovara. Ne dostavljamo van granica Srbije, ali naše proizvode u Bosni i Hercegovini možete pronaći u sledećim prodavnicama: Luk, Deaqua i Eurodelux. Tu smo za sve dodatne informacije. Pozdrav!

    04.10.2023. 09:45
  • Dejan
    Dejan

    Imam obicnu wc solju..odvod u pod..sredisnjica odvoda je na 27cm od zida.. Pitanje je da li imate monoblok wc solju koja odgovara ovoj dimenziji odvoda u pod od zida? Pozzz

    27.05.2023. 20:13
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovani Dejane, možemo Vam preporučiti Vigo monoblok simplon set čije je rastojanje od centra ose izliva do zida 25cm, te se uz odgovarajuće ventile može prilagoditi dimenzijama vaših instalacija. Tu smo za sve dodatne informacije. Prijatan dan!

    29.05.2023. 08:56
  • Mimi
    Mimi

    Dobar dan. Imam Fayans monoblok Baltik i treba da zamenim samo wc školjku. Da li je mogu kupiti kod vas i kolika bi bila cena?

    31.03.2023. 10:01
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovana, nažalost nemamo rezervne delove za Fayans monoblok. U ponudi trenutno imamo Canto monoblok baltik. Specifikacije i cenu možete pogledati klikom na link. Tu smo za sve dodatne informacije. Prijatan dan želimo!

    03.04.2023. 11:37
  • Rajce
    Rajce

    Interesuje me koje su dimenzije najmanjeg monobloka(zbog velicine kupatila? Srdacan pozzz

    29.03.2021. 23:07
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovanje, od monoblokova manjih dimenzija, preporučujemo vam Ideal Standard Tempo Short monoblok. Pozdrav

    30.03.2021. 08:12