Uređenje kupatila
15.04.2020.

Kako izabrati savršeno ogledalo za kupatilo

Ogledala za kupatilo

Kada se misli na dekor i funkciju jednog kupatila centralna figura je njeno visočanstvo ogledalo. Svaki segment kupatila koje važi za prostor opuštanja je veoma bitan, ali odabir pravog ogledala za kupatilo može da napravi ogromnu razliku u odnosu na ostatak opreme. Ono je prva stvar koju ugledamo kada otvorimo vrata i, iako ponekad deluje da samo posmatramo svoj odraz u njemu, značajnu razliku pravi i dizajn u kome se ogledamo. Veoma je važno obratiti pažnju na gomilu sitnih detalja kada je ogledalo za kupatilo u pitanju, a mi ćemo se pozabaviti onima koje će vam najviše pomoći da odabarete baš ono pravo.

Ogledala za kupatilo Diplon

Veličina ogledala naspram veličine kupatila

Kada govorimo o veličini ogledala tu se najviše misli na proporcije. Ukoliko imate lavabo koji je znatno veći, ogledalo za kupatilo će izgledati dosta sitno i neće se uskladiti. To nije sve na šta treba obratiti pažnju kada birate veličinu ogledala. Gledajte da li ćete u neko skorije vreme možda tu poželeti dodatno svetlo, pa ostavite mesta i za to, ili čak za i dodatni ormarić. Tek kada se potpuno uklopi u ostatak kupatilske opreme, ogledalo dobija sjaj koji zaista zaslužuje. Velika ogledala najčešće idu uz veliko kupatilo.

Vrste ogledala za kupatilo

Ni ne znate koliko različitih vrsta ogledala postoje dok ne krenete da ih tražite. Tu uvek morate da se zapitate šta vama treba. Postoje ogledala sa etažerom koja su vam svakako za preporuku ukoliko tu planirate da odlažete upravo tu neophodne ili zanimljive sitnice koje mogu ulepšati izgled kupatila. Tu su i modeli sa osvetljenjem, gde vam se nudi i posebna vrsta LED ogledala koja izgledaju poprilično moderno i atraktivno, ali i ogledala sa ormarićem, koja su praktična i najčešća opcija ukoliko tražite i izgled i funkcionalnost.

U svakom slučaju, svako od ovih ogledala ima svojih prednosti, a uvek je na vama da se zapitate da li ste pre za klasiku i funkcionalnost ili za neku malo smeliju varijantu. Možemo posebno izdvojiti i LED ogledalo za šminkanje kao neophodan element lične upotrebe. Uz to možemo preporučiti veliko ogledalo sa sijalicama za pravi holivudski izgled.

Jedno ili možda dva zidna ogledala?

Svi smo navikli na jedno klasično ogledalo iznad lavaboa, ali danas su sve češće moderne duple verzije, u nekim slučajevima i lavaboa, a ponekad samo kupatilska ogledala. Ukoliko imate poprilično širok lavabo, tu imate dosta prostora da se igrate. Na primer, ukoliko umesto jednog klasičnog ogledala izaberete dva tanja i viša to menja priču potpuno, zidna ogledala čine prostor vizuelno većim i daju mu jednu sasvim novu dimenziju.

kupatilska ogledala

Kupatilska ogledala i njihov dizajn

Ovde je sve već u potpunosti do vašeg ukusa, da li vam više odgovaraju čiste, ravne ivice bez okvira koje će isticati minimalizam u vašem kupatilu, ili ste pak za oblije, veće i sa dodatnim svetlom varijante za neki malo topliji izgled, to je pitanje afininteta. Danas postoje brojne neobične varijante ogledala za kupatilo koja su sve popularnija, pa možete izabrati i ona koja nisu tako tipična, kao što su ogledala iz više delova, ili ona koja su nepravilnog oblika i koja će u potpunosti zadiviti svakog ko uđe u vaše kupatilo. Najčešći model je okruglo ogledalo i pravougaono.

ogledalo sa sijalicama

Kombinacija ogledala sa etažerom

Ukoliko ste navikli na zidna kupatilska ogledala sa etažerom, jer želite da tu odložite najkorisnije stvari u kupatilu ili vam prosto tako potpunije izgleda, onda treba obratiti pažnju na nekoliko stvari. U poslednje vreme etažeri su uglavnom napravljeni od stakla, lagano se čiste i ne predstavljaju problem za održavanje, ali i tu treba misliti o veličini i proporcijama. Ne morate uvek ići u skladu sa veličinom ogledala i oblikom, možete se igrati oblicima i uzeti baš suprotne da vidite kako će se uklopiti, pa možda tu dođete do neke zanimljive kombinacije, na kraju krajeva, to je ipak kupatilo koje uređujete po sopstvenom ukusu.

ogledalo sa policom

Ormarići sa ogledalom

U pitanju su u suštini viseći elementi koji dolaze u različitim oblicima i veličinama tako da se savršeno uklope u vaš prostor. Mogu imati ogledalo koje je na sredini, a dva ormarića su sa strane ili se prostor može podeliti tako da je ogledalo sa jedne strane, a ormarić sa druge. Kod ogledala koja dolaze sa ormarićem uglavnom je slučaj da dolaze sa svojim svetlom i prekidačem, pa vam to predstavlja smanjenje jednog dodatnog posla i troška. Modela ima raznih, a svakako im je svrha ista da vam rasterete prostor u kupatilu i ušuškaju sve u taj jedan na oko privlačan element.

ogledalo sa ormaricem za kupatilo

Obično ogledalo nije samo parče stakla koje visi na zidu, ne ukoliko je posebno, drugačije i nesvakidašnje, ono zaista može izgledati kao svojevrsno umetničko delo. Ako čitavom izgledu dodate lični pečat, kao što su okolna dekoracija, zanimljivo osvetljenje ili šta god drugo da vam padne na pamet, samo izborom tog jednog visećeg odraza na zidu promenićete čitav osećaj koji dobijate kada prvi put zakročite u kupatilo. Zato odabir pravog ogledala za vaše kupatilo zaslužuje mnogo više pažnje i posvećenosti, a vratiće vam svakodnevnim odrazom oduševljenja kada uđete unutra.

Preporučujemo

Sačuvano u omiljne
Diplon ogledalo sa LED rasvetom AmberZidno kupatilsko ogledaloDimenzije: R70cmBoja LED sve...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
20.350,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon ogledalo sa LED rasvetom IrisZidno kupatilsko ogledaloDimenzije: R70cmBoja LED svet...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
14.200,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon kozmetičko ogledalo Peni BlackZidno ogledalo za šminkanjeOkrugloPokretni zglobni...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.490,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Diplon ogledalo sa LED rasvetom NevenDimenzija: 90x70cmMontaža: Zidna ogledalaSa setom ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
12.180,00 RSD
Ušteda 20%
15.230,00 RSD

Slični članci

01.
Sep.
2019.
Brendovi kupatilske opreme
Ukoliko želite da vaše kupatilo bude funkcionalno i skladno uređeno nije dovoljno da ga samo opremite osnovnom sanitarijom. Badella vam nudi kupatilo ...
24.
Oct.
2016.
Uređenje kupatila
Mala kupatila iziskuju više truda i praktičnog rasporeda nego velika, ali to ne znači da se time gubi na stilu, već se upravo vidi kreativnost i smisa...
14.
Nov.
2015.
Renoviranje kupatila
Za atraktivan enterijer vašeg kupatila, nameštaj biran prema boji pločica i sanitarija može učiniti čuda. Uz kvalitetne proizvode popust asorti...

Ostali komentari

  • Ivana
    Ivana

    Da li imate ogledala za kupatilo sa svetlom? Hvala

    17.03.2023. 08:47
  • Diplon Kupatila
    Diplon Kupatila

    Poštovana, imamo, ogledala za kupatilo sa rasvetom možete pogledati na našem sajtu. Tu smo za sve dodatne informacije. Pozdrav!

    17.03.2023. 15:44